Има друг на хоризонта

• 19 174
  • 663
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Може би ако един мъж не желае да е изправен пред въпроса "какво след раздялата", трябва да се постарае да не се стига до раздяла. Не всички са готови да търпят всичко, само за да не се разделят с бащата на детето. Много случаи в браковете няма чуваемост. Жената многократно и по много начини се опитва да комуникира, че нещо не е наред, но отсреща реагират, само като секне сексът или като тя си събере багажа. Преди това пък мъжът не е желаел да промени нищо, защото той така го разбира, защото му е било угодно, защото си е мислел, че жената ще търпи.

Ако пък жената реши да стои, бракът става безрадостен, съквартирантски, без секс и любов. За мъжът е изгодно да обвини някой Пешо или Гошо, то те рядко са истинската причина (каквато е и същността на темата). В очите на мъжа, той е "правел всичко", но всъщност по-често изобщо не е правел това, от което жената се нуждае, а това, което той е преценил, че тя трябва да приеме.

Та в крайна сметка, няма какво да се сърдите. Пък който ще да си поема отговорността след раздяла, жените и така се оправят. И явно щом въпреки това (а дали не отчасти заради това) са избрали раздяла, значи е показателно колко зле им е било.

Някои пък си стоят в отношенията, колкото мъжът да си изпълнява бащинството, но те не си изпълняват съпружеството. Ако някой това го грее повече от раздяла, може би е показателно защо нещата са стигнали дотам.

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 00:47 от Не се сърди, човече

# 316
  • София /Абсурдистан
Според мъжете жената ги напуска заради друг, което е много рядко. Напуска ги заради мързелът му,  заради скатавките от грижи, които трябва да са споделени, заради това, че са толкова смотани, че на вързано куче хляб не могат да дадат.  Напуска го когато вече жив не може да го гледа. И тогава горканчо реве, че има друг.

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 12:17 от The Iron Lady

# 317
И после обаче па как така - уж много смотани, а за следващата са едно злато, което носят на ръце?

# 318
  • София
И после обаче па как така - уж много смотани, а за следващата са едно злато, което носят на ръце?
Аз такова нещо не съм виждала. Обикновено със следващата са още по-смотани.

# 319
  • Обран бостан ;)
Може би ако един мъж не желае да е изправен пред въпроса "какво след раздялата", трябва да се постарае да не се стига до раздяла.
Скрит текст:
Не всички са готови да търпят всичко, само за да не се разделят с бащата на детето. Много случаи в браковете няма чуваемост. Жената многократно и по много начини се опитва да комуникира, че нещо не е наред, но отсреща реагират, само като секне сексът или като тя си събере багажа. Преди това пък мъжът не е желаел да промени нищо, защото той така го разбира, защото му е било угодно, защото си е мислел, че жената ще търпи.

Ако пък жената реши да стои, бракът става безрадостен, съквартирантски, без секс и любов. За мъжът е изгодно да обвини някой Пешо или Гошо, то те рядко са истинската причина (каквато е и същността на темата). В очите на мъжа, той е "правел всичко", но всъщност по-често изобщо не е правел това, от което жената се нуждае, а това, което той е преценил, че тя трябва да приеме.

Та в крайна сметка, няма какво да се сърдите. Пък който ще да си поема отговорността след раздяла, жените и така се оправят. И явно щом въпреки това (а дали не отчасти заради това) са избрали раздяла, значи е показателно колко зле им е било.

Някои пък си стоят в отношенията, колкото мъжът да си изпълнява бащинството, но те не си изпълняват съпружеството. Ако някой това го грее повече от раздяла, може би е показателно защо нещата са стигнали дотам.

Скрит текст:
Не че съм изненадана от мъжете в темата,но да обобщим-ако жената ги напусне,да не очакват споделено родителство,да се оправят както намерят за добре,идеално го устройва да си виждат децата 4 дни в месеца,евентуално биха плащали 50% от разходите по децата(хаха) и повече от това да не очакват. Ако пък жените ги напуснат заради друг мъж,и толкова да не очакват. Нали,сами са си виновни....
Ето заради това,жените искат в брака всичко да е 50 на 50. Щото после,мъжа си взима дома,връчва им децата и да се спасяват.....Ако могат....

Аха, в брак вече искат, а преди това той трябвало да плаща 100% сметките.
Гледай ти каква "мейджър" промяна генерира подписа в гражданското.

Не успях да вникна много в спора, но ми се иска да попитам следното.

Ако жена намери щастието си с друг мъж - бившия (най-общо казано) и дължи компенсация, тоест пари за отглеждането на неговите деца.

Какъв го играе новия мъж ? Еб-ч ?

За компенсацията питай Крис.
Бившия дължи издръжка на децата си,новия не е длъжен да издържа деца,които не са негови.

Тоест правилно съм предположил - е**ч.

Не, Бънди. Баща.

Демек да търпи и преглъща всичките "особености" на жената, само и само тя да не го напусне?

Умно, умно Trollface

# 320
Светът е голям, хората се променят, понякога след 10-15-20 години брак почват да си правят равносметка - ма аз това ли исках? А кога ще отида на Малдивите/Антарктида/Луната? Тоя моя/тая мойта ми писна вече, всеки ден едно и също и т.н. Обаче се седиш в брака... и в този момент на равносметка се появява онзи/онази - Голямата Любов, който се оказва баш човека, който ти връща пеперудите в корема, виждаш промяна в ежедневието си, животът става цветен... Замисляш се - дали пък да не опитам да сбъдна мечтите си? Развеждаш се и така....

# 321
  • София
Светът е голям, хората се променят, понякога след 10-15-20 години брак почват да си правят равносметка - ма аз това ли исках? А кога ще отида на Малдивите/Антарктида/Луната? Тоя моя/тая мойта ми писна вече, всеки ден едно и също и т.н. Обаче се седиш в брака... и в този момент на равносметка се появява онзи/онази - Голямата Любов, който се оказва баш човека, който ти връща пеперудите в корема, виждаш промяна в ежедневието си, животът става цветен... Замисляш се - дали пък да не опитам да сбъдна мечтите си? Развеждаш се и така....
В тези случаи никой не е бил смотаняк. Просто не всяка любов трае вечно, хората се променят и така.

# 322
  • София

Не всички хора са един за друг. Някой може да няма нужното да направи една жена щастлива, но може да е идеален за друга. Това няма никакво отношение към първата.
Може би ако един мъж не желае да е изправен пред въпроса "какво след раздялата", трябва да се постарае да не се стига до раздяла.
Скрит текст:
Не всички са готови да търпят всичко, само за да не се разделят с бащата на детето. Много случаи в браковете няма чуваемост. Жената многократно и по много начини се опитва да комуникира, че нещо не е наред, но отсреща реагират, само като секне сексът или като тя си събере багажа. Преди това пък мъжът не е желаел да промени нищо, защото той така го разбира, защото му е било угодно, защото си е мислел, че жената ще търпи.

Скрит текст:
Не че съм изненадана от мъжете в темата,но да обобщим-ако жената ги напусне,да не очакват споделено родителство,да се оправят както намерят за добре,идеално го устройва да си виждат децата 4 дни в месеца,евентуално биха плащали 50% от разходите по децата(хаха) и повече от това да не очакват. Ако пък жените ги напуснат заради друг мъж,и толкова да не очакват. Нали,сами са си виновни....
Ето заради това,жените искат в брака всичко да е 50 на 50. Щото после,мъжа си взима дома,връчва им децата и да се спасяват.....Ако могат....

Аха, в брак вече искат, а преди това той трябвало да плаща 100% сметките.
Гледай ти каква "мейджър" промяна генерира подписа в гражданското.

Не успях да вникна много в спора, но ми се иска да попитам следното.

Ако жена намери щастието си с друг мъж - бившия (най-общо казано) и дължи компенсация, тоест пари за отглеждането на неговите деца.

Какъв го играе новия мъж ? Еб-ч ?

За компенсацията питай Крис.
Бившия дължи издръжка на децата си,новия не е длъжен да издържа деца,които не са негови.

Тоест правилно съм предположил - е**ч.

Не, Бънди. Баща.

Демек да търпи и преглъща всичките "особености" на жената, само и само тя да не го напусне?

Умно, умно Trollface

Всъщност май това очакват мъжете от жената, предвид че са толкова възмутени, че тя искала раздяла.

# 323
  • София /Абсурдистан
Следващата е по-смотана и от него и са си тамън.

# 324
  • София
Всъщност, няма никакво значение кой какъв е. Хората имат различни разбирания за "носене на ръце". Както и различни неща, които ги карат да искат да носят някого на ръце. Разбира се, изключая тези, които ги мързи с всеки и все другият им е виновен.

# 325
Новата Голяма Любов съвсем като Старата Голяма Любов някак...

# 326
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:

Чакай малко, че май недоразбрах нещо.

Смотанякът за който си била омъжена те е сменил с по-смотана от теб и това те кефи ?

# 327
  • София /Абсурдистан
Скрит текст:

Чакай малко, че май недоразбрах нещо.

Смотанякът за който си била омъжена те е сменил с по-смотана от теб и това те кефи ?
Смотанякът съм го изхвърлила от живота си и ми е съвършено безразлично с коя е и какво прави.

# 328
  • Далечният изток
Всички зарязани мъже, които познавам, включително и моя бивш, изкарват жената виновна за раздялата и се изкарват, че те са сложили края, защото тя е изневерила, винаги. И винаги не е вярно...

# 329
А те да я ползват за бавачка,чистачка,кухненски робот и тн после защо избягала с друг... А не бе,швепс при тях ще стои. И накрая на 50г ще се чуди да ме зареже ли или той любовница да си намери.....Чудо

Общи условия

Активация на акаунт