Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 25 602
  • 610
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте момичета, предстои ми ЗЕТ за пръв път, опитвам се да разбера, ако не се получи колко скоро след това може да се направи трансфер отново? На естрофем съм, ако това има значение.

При мен беше още на следващия цикъл, и аз бях на естрофем.
Успех и дано не се стига до следващ трансфер! Heart Exl

# 106
Leda* Благодаря ти за милите думи! Абсолютно съм съгласна.
Успяха да извлекат 6 яйцеклетки, 3 от тях зрели. Днес ми се обадиха от ембриологията и ме зарадваха с новината, че и трите са се оплодили 🙏❤️ На 8.5 ни искат в клиниката. Дано всичко е наред 🙏

Аз се движа 2 дни след вас... На мен на последния скенер уж ми обещаха 9-10 Я, а на пункцията само 6 извадиха... Много ми бяха завишени очакванията, сега чакам 2 да се развиват оплодени. Успех при вас!

# 107
Нещата са много индивидуални. На мен ми извадиха 11 Я от тях 10 се оплодиха и от там нататък всеки ден бройката намаляваше, дори в последния 5 ден от четири, едното беше спряло да се развива малко преди да ги замръзят. В крайна сметка останаха само 3. Но и това не е малко. 🍀

# 108
Leda* Благодаря ти за милите думи! Абсолютно съм съгласна.
Успяха да извлекат 6 яйцеклетки, 3 от тях зрели. Днес ми се обадиха от ембриологията и ме зарадваха с новината, че и трите са се оплодили 🙏❤️ На 8.5 ни искат в клиниката. Дано всичко е наред 🙏

Аз се движа 2 дни след вас... На мен на последния скенер уж ми обещаха 9-10 Я, а на пункцията само 6 извадиха... Много ми бяха завишени очакванията, сега чакам 2 да се развиват оплодени. Успех при вас!
При нас още в началото казаха, че ще бъдат малко фоликулите. Дори предложиха да канселираме стимулацията. Аз обаче толкова зле се чувствах от Елонва, че категорично отказах, защото щеше да означава че всичко е било напразно.
Днес ни казаха, че имаме две ембриончета с много добро качество и едно със средно. Върнаха ми едно от първите. Останалите ще ги чакаме до пети ден и ще ги замразим. Пожелавам успех на всички ни 🙏

# 109
Si_mo_na, обясниха ли защо предпочитат да върнат ембрионче на трети ден? Интересно ми е защо са избрали такъв подход, а не са го изчакали до 5ти?

# 110
Прочетох, че някои от вас са на естрофем и бързам да попитам - само аз ли пълнея от естрофема ? ( направо се надувам като балон )

# 111
Si_mo_na, обясниха ли защо предпочитат да върнат ембрионче на трети ден? Интересно ми е защо са избрали такъв подход, а не са го изчакали до 5ти?
Не - вероятно, защото са малко на брой ембриони и четох, че при малък брой предпочитат на 3ти ден, , защото естествената среда в майката била по-добрият вариант. От самата клиника още на пункцията ми казаха, че на 3ти ден, ако всичко е наред, ще ми върнат ембрионче.
Дано да има късмет - и то и ние 🙏

•MERA• и аз съм така. Освен това имам ужасен запек. Аз пия толкова много хапчета, че не знам кое от кое е..

# 112
Прочетох, че някои от вас са на естрофем и бързам да попитам - само аз ли пълнея от естрофема ? ( направо се надувам като балон )

От колко време го пиеш? Аз повече се подувах от дуфастона, коремът ми беше точно като балон.
В момента съм на 6ти ден естрофем и единствено ми излизат доста пъпки по лицето.

# 113
Аз също мисля, че е от естрофема. И аз пия доста неща, но реално правим инвитро от 2 години и няколко месеца, първите две години с всички лекарства не съм качила въобще. Последните няколко месеца всеки път след пункции ми изписват естрофем за 7-8 дни и съм качила 5 кг.
Лошото е, че май не е само подуване, защото този месец реших да почина и си мислех, че като не приемам лекарства ще ми се регулира и ,,подуването'', но уви за сега промяна няма.

# 114
Здравейте, прогестерон над 42.5 нг.мл не е ли много високо за свеж трансфер?

# 115
Здравейте, понеже не намирам скорошни мнения исках да отворя въпроса за ембриотрансфера. На мен ми предстои след няколко дни и навсякъде чета, че е безболезнено и няма нищо притеснително, но ще се радвам да чуя мнение от първа ръка, който го е преживял. Има ли нещо, за което да се подготвим или да го имаме предвид след това.
Другият въпрос ми е, докторът ми каза, че за първи трансфер може само един ембрион да се трансферира и това било по закон, не можем да решим ние. При вас така ли е било?

# 116
Здравейте момичета.
Включвам се и аз в темата. Предстои ми инвитро по къс протокол. Може ли информация горе долу на кой ден от цикъла мъжа трябва да даде материал? Предстои му командировка в чужбина и се притеснявам да не изпуснем датата....

# 117
Elast, материалът се дава в деня на пункцията. При мен това беше на около7-8 ден от цикъла.

outtaspacewiman, абсолютно безболезнена процедура. Е, сигурно ще се вълнувате, но то това е ясно. Ще ви кажат без горещи душове, може би и без секс (поне в началото), ще ви изпишат лекарства+ добавки.
По другият въпрос май е така, при жени под 35г, но не съм сигурна. Нека по-запознатите да споделят.

# 118
При жени под 38 годишна възраст. Ето извадка от Наредбата за асистирана репродукция.

# 119
Пункцията е доста индивидуална като време за всяка жена и всеки цикъл, но 7-8 ден е по-скоро рано. При мен пункциите са били обикновено около времето на овулация или ден по-рано, около 12-13 ден при мен.

Общи условия

Активация на акаунт