Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 27 332
  • 610
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,

Какво сте били посъветвани по отношение на спортуване или какъв е личният ви опит по време на стимулация и около трансфер? В интернет май навсякъде пише да се избягват интензивни упражнения, вдигане на тежко, но за по-леки неща като йога и пилатес чета различни неща (на някои места пише и те да се пропускат, на други да се спират след 5 ден от стимулацията). Би ми било страшно трудно да спра абсолютно всякакво движение освен разходки, и със сигурно ще направи процесът да ми е още по-неприятен и да ми се стори безкраен. Но, естествено, не искам да поемам някакви здравословни рискове.

# 151
Firebird26, не се препоръчва спортуване по време на стимулацията и 1-2 седмици след трансфера. Разрешени са леки разходки и йога.

# 152
При предната ми стимулация освен разходки нямах друга активност. Схванах се ужасно, врат, гръб почнаха да ме болят. Този цикъл обаче ходих на лека йога два пъти за 7 дни и се разтягам вкъщи щадящо и внимателно.
Абсурд да седя и да мигам само.

# 153
Aз не съм спирала със спорта по време на стимулация, по-скоро съм подбирала по-леки тренировки тип йога, пилатес, и не съм правила коремни преси и други подобни, натоварващи тези мускули. Не съм работила с тежести и не съм правила кардио в този период (или само в първите дни от стимулацията). Като приближи пункция и без това се усеща тежест и понякога болки в яйчниците и на човек нито му се правят преси, нито му се подскача. Тялото си подсказва. Последните 3-4-5 дни преди пункция само съм се разхождала.
След трансфер никакъв спорт при мен, само ходене и съм внимавала с вдигане на легени с пране.

# 154
Благодаря за отговорите. За йога/пилатес също четох да се избягват пози с усукване на тялото, с това съобразявали ли сте се?

А след пункцията кога се почувствахте достатъчно добре за спорт? Със сигурност е много индивидуално, но доколкото разбирам седмица поне след това трябва да се внимава минимум, даже и повече вероятно.

Предусещам как ще обикалям парка по сто пъти на ден…

# 155
След пункция трябва много са се внимава, Firebird, за да не се усучат яйчниците. На мен доктора ми забранява са се натоварвам в деня на пункцията и следващия. До следващия цикъл не дава спорт и секс.

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 17:55 от Minnie.Mouse

# 156
Благодаря за отговорите. За йога/пилатес също четох да се избягват пози с усукване на тялото, с това съобразявали ли сте се?

А след пункцията кога се почувствахте достатъчно добре за спорт? Със сигурност е много индивидуално, но доколкото разбирам седмица поне след това трябва да се внимава минимум, даже и повече вероятно.

Предусещам как ще обикалям парка по сто пъти на ден…

Firebird, забрави за спорт, секс, вдигане на тежко и изкачване на планини, стръмнини, докато си в стимулация, особено пък последните дни. Яйниците много се увеличават, фоликулите също, има опасност да се спукат от спорт или секс, затова го давай спокойно. Разходки в парка може, стига да не бързаш или да правиш супер дълги и натоварващи такива. След пункция до идването на цикъла също са забранени спорт и секс, както казаха момичета може да се усука яйчник, което е много опасно. След трансфер също 2 седмици пазене, като може разходки лежерни.

# 157
Аз 2 дни след пункцията направих 1 лежерна уж разходка 8км. Накрая много си ме болеше корема, едвам стигнах до колата. Но имах и много яйцеклетки, предполагам и това оказва влияние.

# 158
Бля, 8 км не е лежерна разходка, пази се, защото не ги слагаме на вятъра тия инжекции Simple Smile 8 км са много, важното е в момента да си пазим тялото и силите

# 159
Да да, научих си урока. Попринцип ми е много лека и приятна пътеката, но вече не бих ходила минимум седмица след пункция.

# 160
Благодаря, момичета. Ще се пазя. Но честно ви казвам, реве ми се като си го представя. В момента правя пилатес 5-7 пъти седмично сутрин, плюс 4 силови тренировки и една кардио. Ходенето в колкото се случи, но сигурно осреднявам към 10к крачки на ден. Имам чувството, че движението е единственото, което ме спира да откача.

Но здравето е по-важно, да не говорим пък да се тъпча с хормони и да се самосаботирам също е глупаво.

Чудя се дали поне пилатеса мога да оставя, но той не бих казала, че е твърде лежерен, не е като силовите тренировки, които правя, но все пак.

# 161
Благодаря, момичета. Ще се пазя. Но честно ви казвам, реве ми се като си го представя. В момента правя пилатес 5-7 пъти седмично сутрин, плюс 4 силови тренировки и една кардио. Ходенето в колкото се случи, но сигурно осреднявам към 10к крачки на ден. Имам чувството, че движението е единственото, което ме спира да откача.

Но здравето е по-важно, да не говорим пък да се тъпча с хормони и да се самосаботирам също е глупаво.

Чудя се дали поне пилатеса мога да оставя, но той не бих казала, че е твърде лежерен, не е като силовите тренировки, които правя, но все пак.

Може би да прескачаш по натоварващите упражнения. Ако не искаш съвсем да го спреш.

Аз за себе си не бих рискувала.

# 162
Преди да установим че ще вървим по пътя на инвитрото и аз бях изключително активна, 3- 4 крос фит тренировки седмично, 20километра разходки по Витоша, Йога и тн. В един момент просто се примирих че може би ще е по добре да ги спра, ужасно много ми липсват но е важен крайният резултат, след като гушкам бебе ще мога да се върна към тренировките.
Ако не можеш съвсем да ги откажеш пробвай по лежерна йога и по няколко кратки разходки, и то ако тялото ти ги позволява.

# 163
Здравейте момичета,
В петък ми предстои пункция.
Но ужасно ме боли кръста, та въпроса ми е мога ли да пия нещо за болка ? Ако да, какво е най-подходящото хапче ?
Благодаря предварително !

# 164
Би трябвало да свърши работа, но какво е това кандидатстване за инсеминация? Не по ЦАР предполагам?
Не знам точно ,лекарката движи нещата.Следващият път като отидем при нея ще я попитам.

Общи условия

Активация на акаунт