Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 27 351
  • 610
  •   1
Отговори
# 225
Nadya27
Съчувствам ти много и напълно разбирам как се чувстваш .При мен също имаше биохимични бременности, както и един спонтанен аборт. След доста търсене на причините се установи, че имам завишени NK клетки ,които може да пречат на имплантацията или да предизвикват отхвърляне на ембриона.В момента правим вливки с интралипиди.Много е добре, че ще ти направят изследвания за тромбофилия и генетика ,това наистина е важна стъпка. Аз смених две клиники след 3 неуспешни трансфера докато попадна на лекар, който да ми препоръча тези изследвания. Ако се установи проблем ще се намери и начин да се елиминира . Пожелавам ти успех и кураж.

MERA, при кой лекар си в момента ако не е тайна ?

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 12:34 от Aleksit@

# 226
Идвам само да споделя, че съм нещастна. Пункцията ще ми е в четвъртък. На предишния преглед лекарката беше обнадеждена, но днес си пролича, че не е никак доволна. Имам 5 фоликула с хубави размери (18 до 22м) и два по 12мм. Естрадиол 1400, която тя каза, че си отговаря добре на 5те по-големи фоликула. Другите хормони каза, че са перфектни. Много съжалявам, че толкова време отне да се стигне до тук. Антралните са били винаги окей горе долу, и тя в началото на този цикъл изброи 8-10, но явно не реагирам на стимулацията както се очаква.

Чета статистики, че за 1 бебе трябват 10тина яйцеклетки. Да, индивидуално е, знам, но много съм се натъжила. Бих искала повече деца, поне така си мисля от позицията на човек с нула, и наистина не искам да се отказвам от тази си мечта. АМХ ми беше доста ниско единствения път, когато съм го тествала миналата година, но пък антрални имаше и няколко лекари ми казаха, че яйчниците изглеждат добре и не отговарят на това АМХ, но ето на̀, не реагирам на стимулацията.

Просто се чувствам толкова наказана Sad

# 227
Firebird26,
Недейте така, 5 фоликула са си потенциални 5 яйцеклетки и 5 ембриона. Тук има жени, които се борят и надяват на един фоликул . Ако има проблем със стимулацията може да се промени ако се наложи следващ опит. Пожелавам ви да забременеете успешно и до термин още от този опит. Успех.

# 228
Благодаря ти, MERA. Опитвам се и аз това да си повтарям, но съм много паднала духом.

# 229
Момичета как се справяте със запека след трансфера ?

# 230
Ох, аз ако наредя 5 фоликула, ще вдигна банкет с размерите на карнавала в Рио Grinning
Изобщо не е толкова зле, Firebird, знам че искаш максималното, но не пренебрегвай и темата за качеството освен количеството. Винаги можеш да направиш още 1 цикъл.
За едно бебе, трябва 1 яйцеклетка, която може да е точно някоя от тия 5, които вече имаш.

Имам въпрос - ако ембрионът е вече напълно излюпен, трансферът пак ли е стандартно на 5ти ден след О? Чудя се предвид, че ембрионът е доста напреднал в етапа си, но пък ако лигавицата не е напълно готова… за ЗЕТ става дума.

# 231
Момичета аз се включвам с малко по-разшичен въпрос. Правим пункции с лека стимулация, миналия месец реших да почина малко и пропуснахме, сега трябва да ми дойде, за да започнем следващ опит, но от няколко дни само ми зацапва, кафеникаво зацапване и то еднократно в деня. Цикъл не идва, а коремът ме боли все едно ще ми дойде всеки момент. На някой случвало ли му се е и да се притеснявам ли? До сега цикълът ми не пропуска месец. Случвало се е да ми зацапа ден преди да ми дойде ама вече станаха 3 дни и започвам да се притеснявам...

# 232
Imblue,
Това може да се дължи на нисък естроген. Когато няма достатъчно естроген лигавицата не се удебелява достатъчно и така обема на менструацията е оскъдна ( зацапване, много малко като количество).

# 233
Imblue,
Това може да се дължи на нисък естроген. Когато няма достатъчно естроген лигавицата не се удебелява достатъчно и така обема на менструацията е оскъдна ( зацапване, много малко като количество).

Знаете ли дали по врене на овулация може да се повлияе на лигавицата? Предните два месеца правех стимулация с Летрозол и доктора все казвсше, че ми е тънка лигавицата, но така и не ми даде нещо да приемам..

# 234
Imblue,

Знаете ли дали по врене на овулация може да се повлияе на лигавицата? Предните два месеца правех стимулация с Летрозол и доктора все казвсше, че ми е тънка лигавицата, но така и не ми даде нещо да приемам..

Летрозола намалява количеството циркулиращ естроген в тялото . Когато няма достатъчно естроген и лигавицата не нараства съществено.

# 235
MERA, следва ли да го броя за цикъл, не знам. Ще изчакам още ден два и ако не дойде нормален цикъл, ще звъня на доктора.
Imblue,

# 236
Imblue, ако съвпада с датата на очакваната менструация - да, може да го броите . Само да допълня , че това зацапване може да продължи с дни , да спира и да се появява ако е нарушен и баланса естроген - прогестерон.

# 237
Аз уж си починах един месец, с идеята (в главата ми) да се подобрят хормоните и организмът да се нормализира, а то стана миш-маш 🤣. Благодаря, MERA!

# 238
Firebird, разбирам те напълно. Съжалявам че си разочарована. Стискам палци тези 5 яйцеклетки да се превърнат в 5 прекрасни ембриона.

# 239
Благодаря ти, MERA. Опитвам се и аз това да си повтарям, но съм много паднала духом.

Мога да ти кажа, че жената до мен в стаята  преди пункция имаше два фоликула само. На следващ преглед при докторката случайно стана дума за нея и ми каза, че от двата фоликула са станали два ембриона Simple Smile
Както ти казаха качеството е важно, не количеството. Аз имах 13 фоликула, от които 3 кухи и 2 яйцеклетки негодни. За да изкараш в един цикъл толкова много фоликули много често значи, че някои от тях няма да са добри и 5 понякога може да е по-добре от 15. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт