Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 27 342
  • 610
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря за отговорите. Изглежда това ще трябва да го коментираме с болницата (ние сме в Надежда). Та като отидем  за първичният ще разпитаме. Реално на нас ни се иска да е със селекция икси заради високата фрагментация. Но като цяло абсолютно нищо не е коментирано с доктора ни. Не ни даде много информация какво следва и какви са следващите ни стъпки. Нямам и идея по какъв портокол ще сме (знам само, че ще е стимулирана)
ПС: да допълня поста - пак погледнах и не видях във сайта на цар да покриват замразяване
Аз също съм в надежда, но без стимулация бях. На мен до сега оплождането на яйцеклетките е било винаги икси, не знам дали това не го преценяват ембриолозите на момента.

# 271
  • Sofia
Покрива се и на стимулиран цикъл - Процедура с КОХС и трансфер на свежи ембриони – не повече от 6000 лв - 7. Криоконсервация на предимплантационни ембриони
Изглежда съм малко глупава, но не съм се сблъсквала с тези неща до сега и не са ми познати терминологиите. Да разбирам ли, че криоконсервация = замразяване? Виждам, че каквото и да е това се покрива само 1 брой.

# 272
Покрива се и на стимулиран цикъл - Процедура с КОХС и трансфер на свежи ембриони – не повече от 6000 лв - 7. Криоконсервация на предимплантационни ембриони
Изглежда съм малко глупава, но не съм се сблъсквала с тези неща до сега и не са ми познати терминологиите. Да разбирам ли, че криоконсервация = замразяване? Виждам, че каквото и да е това се покрива само 1 брой.

Да, покрива замразяването. Води се 1 бр като услуга по-скоро, а не като брой ембриони.

# 273
Да това е замразяването, но най- вероятно е услуга ,а не брой. При мен в документа пише оплождане- 1, но със сиг не беше 1 път само. Не става въпрос за глупави въпроси, не всеки е на ясно с тези неща, особено ако за първи път се сблъсква с тях 🙂 така , че питайте без задръжки и Успех

# 274
Благодаря за отговорите. Изглежда това ще трябва да го коментираме с болницата (ние сме в Надежда). Та като отидем  за първичният ще разпитаме. Реално на нас ни се иска да е със селекция икси заради високата фрагментация. Но като цяло абсолютно нищо не е коментирано с доктора ни. Не ни даде много информация какво следва и какви са следващите ни стъпки. Нямам и идея по какъв портокол ще сме (знам само, че ще е стимулирана)
ПС: да допълня поста - пак погледнах и не видях във сайта на цар да покриват замразяване
ИКСИ не е точно селекция, а вид инвитро, различен от класическото. При него се инжектира избран сперматозоид директно в яйцеклетката.
При лоша ДНК фрагментация се използват методи като ИМСИ, МАКС, ЗИМОТ и т.н.

# 275
В Надежда при стартиране на процедурата се попълва декларация и в нея се посочва класическо IVF или ICSI.
Според мен прекалено много се тормозиш. При мен фонда включваше оплождане на всички яйцеклетки и замразяване на ембриони. Вече за съхранението мисля, че се заплаща, но до момента съм нямала какво да съхраня. Поемат се също прегледи, лекарства, хормонални изспедвания. ПКК, вирусологии се заплащат.
Можеш да проучиш общинската програма за финансиране на инвитро, там отпускат средства за изследвания, които не се поемат от фонда.

# 276
Здравейте, току що си сложих Гонал за 6 дн може би вече, но за първи път ми се поду мястото, дали ви се е случвало, опасно ли е?

# 277
Излезна ми микробиологията.. днеска ми е вече 10ти ден от стимулацията утре съм на уз и хормони. Ама микробиологията не ми е (май) добре. Притеснявам се да не ми спрат процедурата че много пари наляхме в тая пуста София

# 278
Излезна ми микробиологията.. днеска ми е вече 10ти ден от стимулацията утре съм на уз и хормони. Ама микробиологията не ми е (май) добре. Притеснявам се да не ми спрат процедурата че много пари наляхме в тая пуста София
Според мен няма да ти я спрат на ден 10-11. Вероятно ще изпишат АБ и ще се наложи ЗЕТ. Стискам палци.

# 279

Зависи какво е излезнало, но по принцип изписват АБ и правят ЗЕТ, както е писала Симона.

# 280
Момичета извинвам се че така спама ама все ми излизат някакви въпроси. Карам го вече 11 ден стимулация. На лекарката и беше трудно да преброи колко точно Ф имам. Стигна около 8 14мм в дясно и поне толкова 16мм в ляво и още куп по малки. Чувствам се като балон с малки балончета. Корема ми е на 9 месечна бременност. Купих си панталони за бременни че вече нищичко не ми става и не ми е удобно. Днес след прегледа ме изпрати на още един утре. Хормоните ми били добре, ама Ф не били достатъчно големи. Целия ми корем е надупчен, за ръката да не говорим че от синьо вените не се виждат вече. И днеска се зачетох на листа за подготвка на пункция който ми дадоха преди ден, и какъв ужас изпитах като прочетох че за болничен след пункция искат ЛАК.. ми той ми е в Бургас. Никой не ми беше казал за него. А пък аз съм зависима от тоя болничен. Отпуск вече нямам. Писна ми вече от полу дадена информация. Някоя която е правила пункция в Щерев може ли да потвърди дали им трябва този картон че да не карам мъжа ми да кара 10 часа за нищо. Аман.

# 281
Аз съм в Надежда и съм пускала болничен след пункция, нищо не са ми искали. Попълва се един формуляр. Кажете им , че не сте от Сф и не може да им го представите, или ако си купите нов и им го дадете, дали не е опция

# 282
Аз съм в Щерев. Не съм искала до сега болничен, но е имало мацки, които са пожелавали и не са им искали да дават въпросния ЛАК.

# 283
Два пъти съм взимала болничен в Щерев, по друг повод и двата пъти не са ми искали нищо допълнително (също не съм от София).
Най-добре попитайте на регистратура, може да има промяна. Дори и да го искат, има куриери, няма нужда да разходждате мъжа си.

# 284
Два пъти съм взимала болничен в Щерев, по друг повод и двата пъти не са ми искали нищо допълнително (също не съм от София).
Най-добре попитайте на регистратура, може да има промяна. Дори и да го искат, има куриери, няма нужда да разходждате мъжа си.

Ще ги питам утре. Иначе има куриери ама няма кой от вкъщи да ги подготви за изпращане. Те са на едно толкова.. не добро място да пращам някой полу познат че ме е срам само да си помисля Flushed

Общи условия

Активация на акаунт