Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 27 345
  • 610
  •   1
Отговори
# 255
Аз доколкото разбирам по едно хапче на ден в продължение на 10 дни.

# 256
Аз доколкото разбирам по едно хапче на ден в продължение на 10 дни.
Мхммм, да може би е така. Аз съм разбрала погрешно.

# 257
Nadya27, при мен няма имлантация, какви тестове ще си правите?

Elle99, какви стойности на пролактина се водят завишени, питах, но на мен ми казаха под 1500 нямало значение. Моите бяха 800 при допустими 450 някъде (нормални стойности), затова питах репродуктивната.

Bambi111, запек имах само първото ин витро, ама не съм знаела какво да правя. Сега наблягах основно на плодове и зеленчуци, доста е досадно постоянно да се тъпча като козичка заради фибрите, и доста разходки всеки ден, но свършиха работа. Simple Smile

# 258
Когато ми назначиха терапията с достинекс пролактинът ми е бил 824 mU/l при горна граница 496

# 259
Момичета как се справяте със запека след трансфера ?
И аз искам да знам
Това, което ми помогна на мен беше закуската, която включваше кисело мляко с овесени ядки  и няколко сушени сини сливи (нарязани на малки парченца) + чаша липов чай.

# 260
Elle99, И при мен така, горе-долу същите стойности имах и ендокриноложката ми изписа по 1/4 хапче на седмица и да ги пия до положителен тест за бременност, след това да го спра. Пусках контролно пролактин след няколко месеца прием на достинекс и вече ми е около 350.

Dragon.fly, имайте предвид, че пролактинът се изследва след като сте били в покой, непосредствено преди взимането на кръв, поне 20 минути, в противен случай може да е завишен. Първият път когато го изследвах не знаех и познайте, след час и половина чакане на крак пред цибалаб, в най-голямата зима ми взеха директно от вратата кръв и стойностите ми бяха нещо от порядъка на пет пъти над нормата. Направо като видях резултата щях да припадна. Специално за пролактин препоръчвам лаборатория Пролабор срещу Майчин дом в София, там знаят как трябва да се взима пробата и те оставят да лежиш, без да пришпорват.

Когато ми назначиха терапията с достинекс пролактинът ми е бил 824 mU/l при горна граница 496

# 261
Здравейте момичета, имам въпрос. Вместо Prolutex, ми дадоха Progestan Dex. Мога ли пак подкожно в корема да си го слагам? Понеже чета, че било за мускулно ? Sad нямаше в аптеката Пролутекс, аз пък даже взех 6 кутии от Декса.

# 262
Здравейте момичета, имам въпрос. Вместо Prolutex, ми дадоха Progestan Dex. Мога ли пак подкожно в корема да си го слагам? Понеже чета, че било за мускулно ? Sad нямаше в аптеката Пролутекс, аз пък даже взех 6 кутии от Декса.
Да, може подкожно да се слага прогестан декс 25мг.

# 263
  • Sofia
Здравейте, предстои ни 1ви цикъл на инвитро надявам се средата на юни месец да започнем със стимулациите, ако няма някакъв проблем. Кандидатстваме по фонда и ми е доста неясно как се случват нещата. Като цяло са ни писали с неясен фактор, но реално имаме проблеми в морфологията и ДНК фрагментацията. Гледам какво покрива фонда и от това, което виждам, са включени 2та вида оплождане (стандартното и с ICSI), въпросът ми е има ли ограничен брой на оплождане на яйцеклетките, които покриват фодна или колкото се изкарат всичките се оплождат с финансирането? Другият въпрос е как се случват нещата със замразяването на ембриони?
Извинявам се за малоумните въпросни, но ми е абсолютна каша и ми се иска да съм максимално подготвена.

# 264
Здравейте, предстои ни 1ви цикъл на инвитро надявам се средата на юни месец да започнем със стимулациите, ако няма някакъв проблем. Кандидатстваме по фонда и ми е доста неясно как се случват нещата. Като цяло са ни писали с неясен фактор, но реално имаме проблеми в морфологията и ДНК фрагментацията. Гледам какво покрива фонда и от това, което виждам, са включени 2та вида оплождане (стандартното и с ICSI), въпросът ми е има ли ограничен брой на оплождане на яйцеклетките, които покриват фодна или колкото се изкарат всичките се оплождат с финансирането? Другият въпрос е как се случват нещата със замразяването на ембриони?
Извинявам се за малоумните въпросни, но ми е абсолютна каша и ми се иска да съм максимално подготвена.
На една пункция покрива оплождане на две яйцеклетки, поне при мен беше така. Ако има повече яйцеклетки за оплождане си доплащате.
По принцип като ви излезе заповедта, искайте си от координатора да ви даде какво точно ви включва финансирането. То зависи и по какъв протокол сте. Ако замразявате, за съхранение пак вие си доплащате.

# 265
Rouina91 при мен фонда покриваше оплождане на всички извадени качествени яйцеклетки (имах 10), както и замразяването. Доплатих единствено за съхранение.

# 266
При мен беше на спонтанен цикъл и може би за това до две поема фонда, но пък финансира 4 пункции. Зависи от протокола 🙂

# 267
  • Sofia
Благодаря за отговорите. Изглежда това ще трябва да го коментираме с болницата (ние сме в Надежда). Та като отидем  за първичният ще разпитаме. Реално на нас ни се иска да е със селекция икси заради високата фрагментация. Но като цяло абсолютно нищо не е коментирано с доктора ни. Не ни даде много информация какво следва и какви са следващите ни стъпки. Нямам и идея по какъв портокол ще сме (знам само, че ще е стимулирана)
ПС: да допълня поста - пак погледнах и не видях във сайта на цар да покриват замразяване

# 268
  • София
Благодаря за отговорите. Изглежда това ще трябва да го коментираме с болницата (ние сме в Надежда). Та като отидем  за първичният ще разпитаме. Реално на нас ни се иска да е със селекция икси заради високата фрагментация. Но като цяло абсолютно нищо не е коментирано с доктора ни. Не ни даде много информация какво следва и какви са следващите ни стъпки. Нямам и идея по какъв портокол ще сме (знам само, че ще е стимулирана)
ПС: да допълня поста - пак погледнах и не видях във сайта на цар да покриват замразяване

Покрива се когато е на спонтанен цикъл. При стимулация мисля, че не се покрива.
Тук има подробно описание какво се финансира https://www.cfar.bg/%d1%84%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%b8%d … 0%b0%d0%bd%d0%b5/

# 269
Покрива се и на стимулиран цикъл - Процедура с КОХС и трансфер на свежи ембриони – не повече от 6000 лв - 7. Криоконсервация на предимплантационни ембриони

Общи условия

Активация на акаунт