Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 27 270
  • 610
  •   1
Отговори
# 315
Със сигурност може и в друга лаборатория. Представете си момичетата, които са от други градове да бият сума километри до клиниките само за един тест....

# 316
Моя беше в друга клиника и по-рано. Съответно ми се накараха, че съм го пуснала, но доктора не. Каза да спирам всички хапчета, защото беше отрицателен теста на ден 9.  Спестих си два дни хапчета и не съжалявам.

# 317
И аз винаги тествам в друга клиника / лаборатория. Чакането 2 седмици за мен е толкова безмислено, колкото и тестването преди 8 - мия ден след трансфера.

# 318
Здравейте, твансфер на 27ми Май, казаха ми кръвен на 10ти Юни чак. Бихте ли препоръчали да го направя утре ? Никакви симптоми нямам, само все едно ще ми дойде болка в яйчниците.

# 319
Aко е на 5дневни ембриони трябва да покаже утре, че и днес.

# 320
Aко е на 5дневни ембриони трябва да покаже утре, че и днес.

Да 5 дневен е, ще направя утре

# 321
Здравейте, подарявам 5 опаковки Мериоферт 75IU, годни до 31-10-2025.
Вече ги заплюха. Успех на всички.

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 19:53 от Daratod

# 322
Момичета, чета за вашите много фоликули и благородно ви завиждам. Знам, че ви е тежко и болезнено, но и знам с каква мъка ние едва имаме яйцеклетка. Аз съм на 33 години, АМХ=0,7, един единствен яйчник. Пия всички препоръчани добавки, отделно пия и опти ова, ям поне половин авокадо на ден, теглото ми е здравословно, водя здравословен начин на живот, не пия, не пуша... И въпреки това, резултатите ми не са добри. Имах две стимулации:
- от първата - 8 фоликула, само 2 яйцеклетки, едната незряла, а другата не се оплоди;
- от втората - 4 фоликула, 4 яйцеклетки, две незрели, само една се оплоди и го трансферираха на трети ден.

Това е. Много ми е мъчно и много по-спокойно щеше да ми е, ако имах повече яйцеклетки и ако имахме замразени ембриончета. Ще съм ви благодарна, ако споделите при вас как стои броя фоликули-извадени яйцеклетки-зрели яйцеклетки-оплодени-ембриончета. За двойките със замразени ембриончета един опит по фонда е докато тронсферират ембриончетата, а нашият първи опит свърши още с пункцията. Знам, че животът не е справедлив, но съм се отчаяла малко.

# 323
Аз също съм с ниско АМХ, миналия месец навърших 30 г. Не се отчайвайте, просто се заредете с търпение, нещата стават бавно, особено при жени с намален яйчников резерв като нас. Аз до тук имам 15 пункции, една беше със силна стимулация с инжекции от нея имах 8 я общо от двата яйчника, само една се оплоди, стигна до пети ден, направихме свеж трансфер и беше отрицателен. Останалите 14 пункции са с лека стимулация на хапчета и от тях имаме само 5 ембриона. Някой завършват на самата пункция, други са незрези и не се оплождат, трети пък се оплождат, но не стигат до пети ден. Знам, че е много тежко, когато нещата не се случват, но наистина имайте търпение и стъпка по стъпка ще започнат да се случват нещата и ще успеете. При нас освен, че трудно стават ембрионите, няма и никаква имплантация, та сега търсим и за това каква е причината.

Момичета, чета за вашите много фоликули и благородно ви завиждам. Знам, че ви е тежко и болезнено, но и знам с каква мъка ние едва имаме яйцеклетка. Аз съм на 33 години, АМХ=0,7, един единствен яйчник. Пия всички препоръчани добавки, отделно пия и опти ова, ям поне половин авокадо на ден, теглото ми е здравословно, водя здравословен начин на живот, не пия, не пуша... И въпреки това, резултатите ми не са добри. Имах две стимулации:
- от първата - 8 фоликула, само 2 яйцеклетки, едната незряла, а другата не се оплоди;
- от втората - 4 фоликула, 4 яйцеклетки, две незрели, само една се оплоди и го трансферираха на трети ден.

Това е. Много ми е мъчно и много по-спокойно щеше да ми е, ако имах повече яйцеклетки и ако имахме замразени ембриончета. Ще съм ви благодарна, ако споделите при вас как стои броя фоликули-извадени яйцеклетки-зрели яйцеклетки-оплодени-ембриончета. За двойките със замразени ембриончета един опит по фонда е докато тронсферират ембриончетата, а нашият първи опит свърши още с пункцията. Знам, че животът не е справедлив, но съм се отчаяла малко.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 14:15 от Imblue

# 324

Аз също съм на 33 години с АМХ 0,66
Имам един опит за сега от 4 фоликула извадени 2 яйцеклетки.Също като теб,не се стигна до трансфер,и двете се оплодиха едната спря развитие на ден 3,другата на ден 5.Ние сме даже и с донорски материал..Понякога и аз се отчайвам,дори миналия месец мислех да спра и да подадем документи за осиновяване,но мина малко време и размислих,защото крайният резултат е важен.Все някога и ние ще гушкаме пухкави бебенца.Горе главата и не се предавай

# 325
Аз също малко се обезсърчих, след стимулация с Гонал и Перговерис само 4 фоликула, две яйцеклетки ставащи, но се оказа, че само едната се оплоди и то само до втория ден, така че и моят първи опит завърши с пункцията. Имам един мисед миналата година ( най-вероятно от тромбофилията) и от тогава нито двете инсеминации са успешни, нито онзи ден пункцията. Не ми се иска пак да правя толкова силна стимулация, така или иначе беше безуспешно и съм с нисък амх, не знам какво ще ме посъветва докторката ми, с летразол при инсеминациите правех по 3 фоликула. Четох, че високият естрадиол може да повлияе на качеството на яйцеклетките.

# 326
Момичета, не се отчайвайте. Аз съм пример за намален резерв и то много силно, само с по два антрални фоликула в двата яйчника, от него две яъцеклетки, един ембрион и едно детенце. Това ми е успешната стимулация, защото много пъти и не стигах до пункция. Аз бях на 34 г. И вашият ред ще дойде, в инвитрото е доказано, че количеството няма общо с качеството.
Успех желая от сърце, пращам ви по една добра мисъл.

# 327
Благодаря, мили момичета, за куража и разбирането, които ми давате!
Съжалявам, че при много от вас резултатите са нетолкова добри и понякога отчайващи. По-мъчно ми става, когато чуя, че друг минава през същото, докато за мен все си повтарям, че ще се справя и няма да се предам. Но чуждата болка много трудно я понасям 😔
Знам, че е трудно, дълъг път е. Уж бях подготвена за него, вървим го 3 години, но явно човек е така устроен, че да е нетърпелив. Криси6, много се радвам за вас, да ви е живо и здраво детенцето! Имаме нужда от такива вдъхновяващи истории ❤
Прегръщам ви, момичета, изпращам ви сили и се надявам скоро всяка от нас да бъде възнаградена за упоритостта  и вярата си ❤

# 328
Аз също съм на 33 г. с АМХ 0,57.
До сега съм имала една стимулация и пункция.
Виждаха се 1-2 фуликула в единия яйчник и 3-4 в другия. Общо бяха 6 яйцеклетки, 3 зрели и годни за оплождане. Оплодиха се и трите, бях толкова щастлива ❤️ На ден три ми върнаха най-хубавите ембрион, но на ден 5 останалите два спряха развитие 💔 По-късно дойде и отрицателния тест 😞 Бях съкрушена. Трябваха ми няколко дни да се съвзема и да начертая нов план в главата си.
Обобщих записките си в един общ файл, задълбочих четенето в различни посоки, взех си и чета книгата на Ребека Фет, обсъдих всичко, което ме тревожеше с моя лекар, изготвихме план, по който ще вървим.. Ще се постараем да покрием всичко възможно, за да не се провалим пак - ще правим ДНК фрагментация, продължаваме с добавките и двамата с ММ, ще правим хистероскопия този месец, ще изследвам и уреаплазма и микоплазма, също и фертилити тест, ще иска е МАКС и/или ИМПИ, когато стигнем до там.
Общо взето това са нещата, които съм набелязала на този етап. Ако пак нищо не се случи, ще сменям клиниката.

# 329
Привет, момичета Simple Smile)
Поради леко завишен прогестерон преди пункция, доктора прецени, че няма да правим свеж трансфер, а ще замразим ембрионите и след цикъл ще действаме със ЗЕТ.
Кога започват медикаментите в този случай, когато се прави замразен трансфер? На кой ден от цикъла сте започвали прогестерон и подготовка за трансфера?

Общи условия

Активация на акаунт