Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 27 177
  • 610
  •   1
Отговори
# 435
И при мен цикълът ми идваше след  3 дни.
Аз имам друг въпрос към тези, които са запознати - по време на стимулацията пиех Фемара. Докторът ми каза да продължа да го пия до първия ден от цикъла. Знаете ли дали ще ми закъснее и горе долу с колко дни като продължавам да го приемам?
Здравейте, момичета.
След пункция приемах 10 дни дуфастон, днес е 3ти ден след спирането му, кога мога да очаквам цикъл?
Чета между 3 и 7 дни, при вас как беше ?

# 436
В средата на третия ден ми дойде. В неделя вечер спрях хапчетата и в четвъртък сутринта ми дойде.

# 437
  • Sofia
Момичета много се разочаровах и отчаях.
Тръгнахме с 10 антрални фоликула някъде. На 5 ден от МЦ измериха 7-8 които бяха активни. Днес 8 ден от МЦ и 7 от стимулацията се видяха само 5-6. На прегледа на 5 ден от МЦ имаше доминантни и по-голям брой от дясната страна. Сега има само 2 там и 4 от ляво. Как е възможно това? Предния път нямаше почти нищо в левият яйчник.
Стимулираха ме с Елонва 150 от 2 ден от 5 вкарахме Пурегон 250 и от 6 ден пуснахме Пурегон 300 и Оргалутран. Вчера ми казаха да си поставя Мериоферт 300 и Оргалутран. На 33 съм, АМХ 186

# 438
Съжалявам за разочарованието, Rouina. Вероятно стимулацията ти не е нацелена точно. Обикновено на първата стимулация лекарите са по-предпазливи, за да видят как отговаряш и да не стане хиперстимулация. Ако стигнете до втора, вероятно резултатите ще са по-добри. Пожелаем ти успех и сега.

# 439
Роуина, при мен се развиха много подобно нещата. И аз стискам палци следващият път (и за двете ни) да е късметлийски! Разбирам колко е фрустриращо.

# 440
  • Sofia
Роуина, при мен се развиха много подобно нещата. И аз стискам палци следващият път (и за двете ни) да е късметлийски! Разбирам колко е фрустриращо.

Много ми е неприятно. Че аз на стимулациите за инсеминации изкарвах по 3-4 фоликула, които се пукаха, а сега с боденето рече 5-6 като реално 1 е 18мм, 2 са 17мм, 1 е 13 и 1 или 2 каза, че са по 11мм. Поставих си последните  дози лекарства и утре ще поставям таймиращата, като пункция рече, че ще е в четвъртък. С тия размери въобще не знам имаме ли някакви шансове въобще.

# 441
Моят опит от стимулациите показва, че не винаги фоликулите се виждат. На вторият ми катастрофален опит ин витро в петък имах уж  3 големи. В понеделник в деня на тригера се оказаха 6. А на самата пункция 6 големи и 3 по-малки. Като изкараха Я само от един малък, който е бил 17мм, но това е особеност при мен. (Докторката ме почна с ниска доза, а е трябвало с доста по-висока )Така че накарая се оказаха 9. С написаното до тук исках да кажа , че нищо не се знае до пункция. Не го мисли колко Ф имаш и с какви размери. Тази информация само те натоварва излишно. Важно е колко изкарате и с какво качество са. А от цялата процедура ти трябва точно един ембрион , който да стане бебе. Успех! Simple Smile

# 442
  • Sofia
Много ви благодаря, момичета. Ами не знам, просто се разочаровах, че инжекциите никак не ми дадоха желан резултат. Има ли момичета, които отговарят по-добре на стимулации с хапчета (фемара, кломифен)? Имам чувството, че с тях при инсеминациите по-добре се получаваха нещата. Имаше повече фоликули (3-4 които бяха горе долу еднакъв размер), а тук имаме 6 които са много несинхронизирани...

# 443
Твоите фоликули си реагират, просто заради това, че са тръгнали така неравномерно резултатът е незадоволителен. Би трябвало с друг вид стимулация и малко късмет да имаш повече успех. При мен беше същата работа, така че това ми се иска да вярвам Simple Smile

# 444
Недей да правиш сравнение с инсеминациите, защото там си виждала просто едни  фоликули , които са се спукали. Вътре дали е имало Я, с какво качество е била ако е имало - няма как да знаеш. По принцип естрадиола е показател и то не винаги, защото при мен при втората стимулация беше висок, но много рано дръпна един и се изяви като доминантен. При теб не е било така. И като цяло късият протокол е такъв - растат неравномерно фоликулите. Особено жени с редовната овулация и то ако е по-ранна са прецакани според мен, защото рано тръгна доминантния и прецаква схемата( лично мое мнение, не ми го е казвал доктор). Но пък има много жени забременели от къс протокол. В този случай групите много пречат, защото четеш при други жени как е протекла стимулацията и започваш да ги сравняваш с твоята. Моят съвет е да не се панираш, че не върви стимулацията, защото нещата са много динамични. Просто трябва да имаш късмет да се случат нещата. Това ти е първа стимулация и трябва да мислиш положително.

# 445
По мое настояване, пробвахме с моята докторка стимулация с хапчета. При мен нямаше никакъв ефект. Тръгна си само един доминантен фоликул, който на прегледа на осми или девети ден, вече беше над 20 мм. Другите 3-4 бяха по 10-11 мм (Може би 23-24 мм, не си спомням точно и много лошо правя, че не си водя записки.)Отказахме се от пункция. При мен най-големите фоликули, при стимулация, нямат яйцеклетки.

# 446
При мен къс протокол дава по-добри резултати от дълъг. Индивидуално е, а и е различно от път на път при една жена. Качеството е по-важно от количеството.

# 447
  • Sofia
Момичета, пак съм аз и съжалявам за глупавите въпроси или ако съм ви досадна. Искам да съм масимално информирана и запозната. Имайки в предвид, че имаме само 3 фоликула, които са достатъчно големи на тоя етап - пункцията ще ми е в четвъртък, не знам дали ще има още включили се, но малко ме съмнява, понеже вчера ми беше последната стимулационна доза и днес продължавам само с Оргалутран и Хориомон към 11 вечерта.
Искам реално да попитам, понеже имаме и лек мъжки фактор - леко занижена морфология и също така днк фрагментация на границата към високите стойности (пак в нормите за лабораторията, но са си на много горна граница). Ако извадим нещо от фоликулите, дали си струва да ползваме селекция и каква мислите, че ще е най-подходяща. Чудим се между MACS и IMSI и въобще, ако има само 1-2 яйцеклетки дали си струва?

# 448
Здравейте!
Имам молба. Някой има ли останало Зарзио? Трябват ми 2-3 броя. Или откъде мога да намеря? За съжаление не намирам в аптеките.

# 449
В Надежда МАКС е най-смислено като селекция при проблем с фрагментацията (и морфологията). ИМСИ сами твърдят, че няма много смисъл, защото и нормалният им микроскоп е силен, ИМСИ микроскопът не много повече. Зона при мен не даде добри резултати.

Общи условия

Активация на акаунт