Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 27 179
  • 610
  •   1
Отговори
# 420
Няма как някой да изкаже мнение без да сме запознати с конкретния случай. Да, в определени случаи има определено смисъл, в други - поне при първите опити - може да се пропусне.

Случаят е, че при мен всичко е ок. С мъжки фактор сме - лоша морфология, концентрация и подвижност. Първи опит е с ИКСИ. Използвахме ПИКСИ и от 10 фоликула имаме 8 оплодени яйцеклетки. Очаквам да 5-ти ден да ни предложат ПИД и не мога да взема решение дали искам, а ми се иска да съм подготвена с отговор преди това. Нямаме никакви генетични болести нито в моя род, нито в неговия.
Някъде попаднах на информация, че е хубаво да се справи след минали аборти, както и при жени над 35 или мъже с много лоша спермограма.

# 421
Ако ДНК фрагментацията е висока, или ако мъжкият фактор е сериозен, аз бих правила ПИД. Не пречи все пак да ви върнат едно ембрионче на свеж трансфер, а да тествате останалите.

# 422
Момичета, сигурно задавам много глупави въпроси, но ми е интересно, дали някоя от вас от тези, които са по фонда им се налага да си доплащат медикаментите? Надвишавали ли сте лимита? Нещо ми нашариха много разнообразен протокол и не знам дали не сме надвишили лимита на фонда или по-точно дали няма да го надвишим. Има ли някъде ценоразпис за медикаментите по болниците или нещо?
За момента сме ползвали Елонва - 150 единици, 2 дози пурегон - 250 и 300 единици, 300 единици мериоферт и 2 Оргалутран.
Това е едва до 6 ден от стимулацията и ще видим в понеделник какво ще добавят като дози и от какво.
При мен също започнаха с Елонва, после Мериоферт и Пурегон, а после включихме и Цетродит. Пункцията ми беше чак на ден 15. Не сме надвишили фонда - нищо не сме доплащали.

# 423
Няма как някой да изкаже мнение без да сме запознати с конкретния случай. Да, в определени случаи има определено смисъл, в други - поне при първите опити - може да се пропусне.

Случаят е, че при мен всичко е ок. С мъжки фактор сме - лоша морфология, концентрация и подвижност. Първи опит е с ИКСИ. Използвахме ПИКСИ и от 10 фоликула имаме 8 оплодени яйцеклетки. Очаквам да 5-ти ден да ни предложат ПИД и не мога да взема решение дали искам, а ми се иска да съм подготвена с отговор преди това. Нямаме никакви генетични болести нито в моя род, нито в неговия.
Някъде попаднах на информация, че е хубаво да се справи след минали аборти, както и при жени над 35 или мъже с много лоша спермограма.
Ние направихме ПИД след седем неуспешни трансфера. Направих консултация с др Кременски и той посъветва да се прави ПИД при множество неуспешни трансфери-липса на имплантация, поне три, спонтанни аборти или отклонения в кариотип.
Всеки преценява за себе си. Гаранция няма и с ПИД и без ПИД ще става каквото ще става.

# 424
Здравейте, момичета!

Предстои ни първи опит следващият месец ( живот и здраве Simple Smile ) и започвам да чета и следя темата с интерес. Намирам доста отговори на въпроси, които ме вълнуват. И ние  сме със заповед по фонда, която вече получихме.

Момичета, сигурно задавам много глупави въпроси, но ми е интересно, дали някоя от вас от тези, които са по фонда им се налага да си доплащат медикаментите? Надвишавали ли сте лимита? Нещо ми нашариха много разнообразен протокол и не знам дали не сме надвишили лимита на фонда или по-точно дали няма да го надвишим. Има ли някъде ценоразпис за медикаментите по болниците или нещо?

Rouina91 ние кандидатствахме към нашата Община за  еднократна финансова помощ за лечение на репродуктивни проблеми. За нашата Община размера и е до 2 000 лв. Ние сме кандидатствали, за да ни се отпуснат за финансиране на изследвания, манипулации и лекарства, които не се финансират от ЦАР. Има и други опции за финансиране, но за нас тази е подходяща. Доколкото съм чувала за всяка Община е различно и се изискват различни документи. Сега чакаме да видим дали ще ни одобрят. Тази помощ при нас покрива и MACS  и IMSI, които не се покриват от ЦАР, а на нас ще са ни необходими, тъй като сме с мъжки фактор.

Пожелавам успешни процедури и чудесни резултати от изследвания и прегледи на всички, както и много успех и късмет Flowers Four Leaf Clover

# 425

Ние направихме ПИД след седем неуспешни трансфера. Направих консултация с др Кременски и той посъветва да се прави ПИД при множество неуспешни трансфери-липса на имплантация, поне три, спонтанни аборти или отклонения в кариотип.
Всеки преценява за себе си. Гаранция няма и с ПИД и без ПИД ще става каквото ще става.

Много ти благодаря! Именно това се колебаех дали има смисъл още при първи трансфер да се пуска тази диагностика. Може би ще отложим засега и ще се надяваме всичко да е наред.

# 426
  • Sofia
Ние също коментирахме, дали е необходимо да правим ПИД, като това ни е първият опит инвитро, но имаме биохимична от инсеминации. Като докторката ни посъветва да не избързваме да правим сега. Темата се засегна от там, че ни попита, дали искаме свеж трансфер или ще ги чакаме да ги изследваме - според нея на този етап няма смисъл и сякаш съм съгласна с нея.

veselyshko - Благодаря за отговора. Ние остатъка от това, което не се покрива по фонд ще си го доплатим и не е проблем, просто се чудех, дали стават такива изненади от типа на 'Изхабихте си лимита, който фонда отпуска за лекарства, трябва да си ги доплатите' , не че няма да го направим, ако се наложи, но е хубаво човек да си направи сметка.

# 427
Момичета, знаете ли колко време след корекция на истмоцеле може да се направи инвитро стимулация? Докторът, който направи корекцията каза след два цикъла, но ако изчакам ще трябва да започнем чак октомври поради други съображения ( отпуска на репродуктивния лекар и наша платена почивка през септември ). Варианта ми е юли, но корекцията я направихме началото на юни и се притеснявам да пренебрегна препоръката на док.

# 428
  • София
Какво стои зад съкращението ПИД?

# 429
  • Sofia
Какво стои зад съкращението ПИД?
Предимплантационна диагностика на ембриони. Изследване на ембриончетата дали са генетично нормални преди да се върнат.

# 430
Момичета, знаете ли колко време след корекция на истмоцеле може да се направи инвитро стимулация? Докторът, който направи корекцията каза след два цикъла, но ако изчакам ще трябва да започнем чак октомври поради други съображения ( отпуска на репродуктивния лекар и наша платена почивка през септември ). Варианта ми е юли, но корекцията я направихме началото на юни и се притеснявам да пренебрегна препоръката на док.

Според мен,се вслушайте в препоръката и започнете октомври!

# 431
И аз мисля че е редно да послушате доктора си, на дали препоръката му е случайна. Насладете се на почивката си след това действайте, инвитрото така или иначе  никога не върви по график.

# 432
Благодаря за мненията! Ще изчакам.

# 433
Здравейте, момичета.
След пункция приемах 10 дни дуфастон, днес е 3ти ден след спирането му, кога мога да очаквам цикъл?
Чета между 3 и 7 дни, при вас как беше ?

# 434
  • Sofia
Здравейте, момичета.
След пункция приемах 10 дни дуфастон, днес е 3ти ден след спирането му, кога мога да очаквам цикъл?
Чета между 3 и 7 дни, при вас как беше ?
На мен след спиране на дуфастон ми идваше 2-3 дена след това.

Общи условия

Активация на акаунт