Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 25 467
  • 610
  •   1
Отговори
# 555
Разбира се че влияе . Всяко възпаление в тялото се отразява ,а проблема с червата е от съществено значение . Храната и спорта също са много важни. И когато ви кажат ,че месеца преди ин витро трябва да спрете с диетите ,това не означава че трябва да започнете да ядете каквото си искате . Напротив ,сладки ,пържени, тестени ,преработени храни   …въобще не е добре да се консумират . Излезна ми тези дни в тик ток ,една жена която участваше в предаването за дебелите по тв ,яде мекици с Нутела и казва ,че преди ин витро и било забранено да спазва диети ,ама мекици с Нутела не са и забранени ….това е абсурдно ! Аз затова попитах за килограмите ,не заради външния вид ,а защото това се отразява на имплантацията

quote author=Rouina91 link=topic=1766790.msg49978932#msg49978932 date=1752753038]
Това, че е изключително важна храната, която се яде е така, но не съм сигурна, че това би могло да възспира имплантацията и да е основна причина нещата да не се случват. Знам ли, може и да греша, но имам чувството, че вече се хващаме и за най-дребното нещо.
Също така за момичетата, които спортуват твърде много - имайте на предвит, че и това не е много желателно през този период (без тежко кардио и много силови). Карайте го по-полека с разходки, йога и пилатес, но без много натоварване. Факт е, че и движението е изключително важно, но да не се прекалява.
[/quote]

Т.е да разбирам, че месеца преди инвитро не е добре да сме на калориен дефицит (дори и лек)? Забравих да попитам моя доктор и се чудя сега

# 556
Така е, но всеки огранизъм е различен. Аз мога цял живот да ям банички и да пуша и да имам здрави черва по някаква генетична линия. Друг може да яде 1 баничка в месеца и да не пие и пуши, и да има проблем с микробиома. Т.е. че комшийката яде боклуци и забременява без проблем, не носи гаранция, че и при мен ще е така Simple Smile

Някои от светилата в репродуктивната медицина, започват вече изследванията на жената именно с проверка на червата. Така, че темата си заслужава внимание, особено при липса на открити други причини за незабременяване.

Нитриционистката, при която ходя, е Соня Борисова. Знам, че има още няколко имена в тази област. Аз съм доволна, виждам подобрение, храненето е съчетано с движение и ако не помогне за забременяване, то със сигурност ще подобри здравния ми статус.

Ако имаш проблем с микробиома, то не е от едната баничка, а от цялостното ти хранене. Това е научно доказано. Не знам за научни доказателства, които да подкрепят връзката между имплантацията и микробиома в червата. Че е добр да се яде здравословно две мнения иначе няма.

# 557
Вероятно знаете повече от д-р Сигридов, който вярва, че съществува такава връзка. И да - има научни доказателства, с които аз съм се запознала и затова коментирам темата.

Също така, в репродуктивната медицина се правят много неща, които не са съвсем научно доказани. Например няма научни доказателства, че обливките с лактобацили на Калчев помагат за имплантация, но се прилагат. ERA теста също е малко под въпрос, но го правим.
Аз приключвам темата дотук. Всеки може да проучи въпросът и да направи информиран избор. Просто исках да дам насока, но не и да влизам в излишни полемики.

# 558
Всеки може да вярва каквото си иска. Аз казвам, че научни доказателства няма, а това е факт, не мнение. В инвитрото много от нещата се правят точно, за да си оставят отчаяни хора парите с надеждата да подейства, това трябва на всички да е известно - това е слабо регулиран и много доходоносен бизнес.

След всичко, което излезе покрай Сигридов честно казано мненията му не ме интересуват. ЕРА тестът не е малко, а адски много под въпрос.

# 559
  • София
Здравейте,  преди трансфер задължително ли се прави биопсия за имплантационен прозорец? Имах един трансфер, но неуспешен. (При д-р Персенска).

# 560
  • Sofia
Здравейте,  преди трансфер задължително ли се прави биопсия за имплантационен прозорец? Имах един трансфер, но неуспешен. (При д-р Персенска).
До колкото знам не е задължително. И аз имам един неуспешен трансфер при нея. Сменихме я с Чапанова и утре сме на първи преглед при нея. Като цяло не сме доволни от Персенска никакви изследвания не назначи. Загубихме си времето. Имаме 4 инсеминации и един трансфер при нея.

# 561
  • София
До колкото знам не е задължително. И аз имам един неуспешен трансфер при нея. Сменихме я с Чапанова и утре сме на първи преглед при нея. Като цяло не сме доволни от Персенска никакви изследвания не назначи. Загубихме си времето. Имаме 4 инсеминации и един трансфер при нея.

И при мен вече станаха много пропускити, все нещо е пропеснато като изследване и се пуска в последния момент. Замислям се и аз за смяна вече.

# 562
Здравейте, момичета да попитам добре ли са 2 бластоциста на 5 ден? С другите ембриони какво се случва, които е имало към 3-ти ден? Гледат да замразят само бластоцисти ли? Извинявам се за въпросите, но просто ни е за първи път и ще сме  на замразен трансфер, поради уголемени яйчници и свеж трансфер няма да имам.

# 563
След като са останали два до пети ден, останалите явно не са се развили. Обикновено замразяват петдневни.

# 564
Много благодаря за информацията!

След като са останали два до пети ден, останалите явно не са се развили. Обикновено замразяват петдневни.

# 565
Какви са настроенията по отношение на PRP терапия на яйчници?
С добър резерв съм, не стигаме до бластоцит за трансфер и това ми беше предложено като вариант.

# 566
С добър резерв съм, не стигаме до бластоцит за трансфер и това ми беше предложено като вариант.
Мисля, че е добра идея. Как сте откъм МФ ?

# 567
Здравейте ,на мен ми правиха PRP на лигавита и много добре подейства ,сега се нагласяме за ЗЕТ трансфер.Отеделно имах и вливки с нея.

# 568

Здравейте, аз съм в Надежда, в продължение на година и половина вадехме по една яйцеклетка, без значение със стимулация или без. То просто си оцеляваше една... Преди три месеца ми направиха PRP на яйчниците, като предвид възрастта ми 40+ не се надявах на много. Първият месец след PRP-то тръгнаха 3-4 фоликула, на последващ преглед се оказа, че има още 4 нови. Направихме две пункции в рамките на 4-5 дни, но отново имахме една яйцеклетка на финала (втората пункция беше без яйцеклетка). На следващия цикъл (2-ри след PRP-то) отидох направо на 7-ми ден от цикъла, защото не вярвах, че ще извадим повече от една и този път, обаче се оказа, че имам 7 фоликула. Докрая отгледахме 6, извадихме 5 яйцеклетки, 4 оплодиха, но само три са тръгнали с правилно делене. Все още не знам какво ще стане с тези три, но 5 яйцеклетки не съм виждала и на картинка, откакто правим инвитро!!! След толкова дълъг ферман, заключението ми е, че PRP-то работи! При всеки е различно обаче. Аз съжалявам, че не ми го предложиха по-рано това чудо. Успех!

# 569
Благодаря!
МФ имаме само морфология, но док. каза, че за него спермограмата била перфектна.
Аз имам доста антрални фоликули в единия яйчник и не чак толкова в другия. АМХ ми е 3.

При мен проблемът е, че се видя някакво пълно затваряне на кръвоносните съдове , което според док не позволява пълно изпомпване на старата кръв и разваля качеството на яйцеклетките, което води до спиране на развитие на оплодените ембриони в последствие.

Аз съм малко притеснена именно защото и аз забелязах онлайн, че PRP се прилага основно за увеличаване на броя на Я. Това не би ли повишило риска от хиперстимулация в последващи опити? Предните пъти имах съответно 14 и 10 я.

Иначе не бях чувала до сега за този тип терапия и не можах да обсъдя подробно притесненията си.

В един момент човек вече се чуди как да постъпи Grin

Общи условия

Активация на акаунт