Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 25 468
  • 610
  •   1
Отговори
# 540
Много точно описание, Imblue. Като подута съм. Често и така се чувствам.

# 541
Момичета, споделям и аз, че имам издуто коремче в долната част. И са ме питали дали не съм бременна. Не съм, какво да го направя това шкембенце, уж го крия, но понякога личи... 😥 Ходя с по-широки дрехи, сега лятото роклите са ми любима дрешка. Аз имам уголемена матка, предполагам, че и тя дава своя принос в подутото коремче.
Отделно имам и отворена операция с разрез по-голям от този за секцио и целият коремен мускул ми е разрязан по дължина на влакната, тааа едва ли някога този мускул ще си е същият като преди. При секцио мускулът се е дръпнал от средата на коремчето встрани и не се разрязва така целия, но в моя случай 3 месеца усещането беше като при много тежка мускулна треска.
Против усещането за подуване помагат фибрите, киселото мляко, пробиотици и повечко вода. Плодовете работят в обратната посока, но сига лятото са много полезни и не е добра идея да се избягват.
Ще се справим! Телата ни са силни и понасят много.

# 542
  • Sofia
На мен хем коремът ми е подут, хем пък съм смъкнала килограми. Това с подутите/издути коремчета май е напълно нормално. В момента имам чувството, че корема ми е по-подут от предния месец, в който се боцках с хормоните.

# 543
Момичета, за подутите коремчета, търсете и други причини. Аз съм била винаги слаба (48кг.), но последните няколко години с коремче. Междувременно минах и през 4 трансфера. Не можех да приема, че това е нормално и така се обърнах към нутриционист. Назначи ми подробни изследвания и се оказах с пропускливи черва, които водят до системно възпаление и подуване. Подозираме и че това е причината за неуспешните трансфери, защото засега няма друга открита. А токсините от червата навлизат в кръвния поток и правят имунна реакция в организма.
Откакто започнах хранителния режим, се храня повече, започнах да закусвам и отслабнах с 3кг. Това не ми е било цел, просто се случи. Може би има голямо значение не само колко, а с какво се храним. В моя конкретен случай са изключени млечни, глутен и всякаква захар.
Не отричам, че подуването може и да е хормонално, но исках да споделя насока и различна переспектива Simple Smile

# 544
Здравейте!
Дали някоя дама, която посещава  д-р Стаменов би могла да ми пише?
Обмислям преместване при него в Надежда и бих се радвала ако някой би могъл да ми отговори на някои въпроси. Kissing Heart

# 545
Пропускливите черва не бяха ли нещо абсолютно недоказано, или се бъркам?

# 546
  • Sofia
Това, че е изключително важна храната, която се яде е така, но не съм сигурна, че това би могло да възспира имплантацията и да е основна причина нещата да не се случват. Знам ли, може и да греша, но имам чувството, че вече се хващаме и за най-дребното нещо.
Също така за момичетата, които спортуват твърде много - имайте на предвит, че и това не е много желателно през този период (без тежко кардио и много силови). Карайте го по-полека с разходки, йога и пилатес, но без много натоварване. Факт е, че и движението е изключително важно, но да не се прекалява.

# 547
Че се обръща все още малко внимание на микробиома, е факт. Но има изследвания, които доказват наличието на пропускливи черва.

А системното възпаление в тялото е напълно реална причина за липса на имплантация. Просто споделих насока ако някой се припознае, нямам намерение да убеждавам никого в нищо, успех! Simple Smile

# 548
Разбира се че влияе . Всяко възпаление в тялото се отразява ,а проблема с червата е от съществено значение . Храната и спорта също са много важни. И когато ви кажат ,че месеца преди ин витро трябва да спрете с диетите ,това не означава че трябва да започнете да ядете каквото си искате . Напротив ,сладки ,пържени, тестени ,преработени храни   …въобще не е добре да се консумират . Излезна ми тези дни в тик ток ,една жена която участваше в предаването за дебелите по тв ,яде мекици с Нутела и казва ,че преди ин витро и било забранено да спазва диети ,ама мекици с Нутела не са и забранени ….това е абсурдно ! Аз затова попитах за килограмите ,не заради външния вид ,а защото това се отразява на имплантацията

quote author=Rouina91 link=topic=1766790.msg49978932#msg49978932 date=1752753038]
Това, че е изключително важна храната, която се яде е така, но не съм сигурна, че това би могло да възспира имплантацията и да е основна причина нещата да не се случват. Знам ли, може и да греша, но имам чувството, че вече се хващаме и за най-дребното нещо.
Също така за момичетата, които спортуват твърде много - имайте на предвит, че и това не е много желателно през този период (без тежко кардио и много силови). Карайте го по-полека с разходки, йога и пилатес, но без много натоварване. Факт е, че и движението е изключително важно, но да не се прекалява.
[/quote]

# 549
Момичета, за подутите коремчета, търсете и други причини. Аз съм била винаги слаба (48кг.), но последните няколко години с коремче. Междувременно минах и през 4 трансфера. Не можех да приема, че това е нормално и така се обърнах към нутриционист. Назначи ми подробни изследвания и се оказах с пропускливи черва, които водят до системно възпаление и подуване. Подозираме и че това е причината за неуспешните трансфери, защото засега няма друга открита. А токсините от червата навлизат в кръвния поток и правят имунна реакция в организма.
Откакто започнах хранителния режим, се храня повече, започнах да закусвам и отслабнах с 3кг. Това не ми е било цел, просто се случи. Може би има голямо значение не само колко, а с какво се храним. В моя конкретен случай са изключени млечни, глутен и всякаква захар.
Не отричам, че подуването може и да е хормонално, но исках да споделя насока и различна переспектива Simple Smile

Може ли да споделиш при кой нутриционалиср ходиш ?

# 550

Затова седмица преди трансфер спирате и само леки разходки особено ако тялото не ви е свикнало. Миналата година имах успешен траснфер когато правих кардио 2 дни преди трансфера. За моето тяло това няма особено значение ,защото винаги съм била активна.

# 551
Хубаво е да живеем здравословно, но нека не забравяме, че всеки ден си забременяват жени правещи много спорт, ядящи боклуци, пиещи, пушещи, друсащи. С което не насърчавам такова поведение, казвам единствено, да не се втелясваме твърде много (или поне кой колкото прецени и докъдето му стигат силите и нервите, де). Голяма част от насоките, които се дават са точно “за всеки случай”, и е редно човек да си ги спазва ако ще се пита дали не е забременял защото е изял на предния цикъл една мазна баничка.

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 16:07 от Firebird26

# 552
Така е, но всеки огранизъм е различен. Аз мога цял живот да ям банички и да пуша и да имам здрави черва по някаква генетична линия. Друг може да яде 1 баничка в месеца и да не пие и пуши, и да има проблем с микробиома. Т.е. че комшийката яде боклуци и забременява без проблем, не носи гаранция, че и при мен ще е така Simple Smile

Някои от светилата в репродуктивната медицина, започват вече изследванията на жената именно с проверка на червата. Така, че темата си заслужава внимание, особено при липса на открити други причини за незабременяване.

Нитриционистката, при която ходя, е Соня Борисова. Знам, че има още няколко имена в тази област. Аз съм доволна, виждам подобрение, храненето е съчетано с движение и ако не помогне за забременяване, то със сигурност ще подобри здравния ми статус.

# 553
Аз също свалих килограми вместо да кача. Странна работа, защото имах страшен апетит вероятно от прогестерона, ядях какво ли не, но не качих. А сега след като спрях прогестерона апетитът ми изчезна и се храня насила едва ли не.
Тепърва се опитва да ми дойде цикълът и се надявам да ми се оправи апетита.
При мен и стресът е голям фактор, винаги като съм подложена на някакъв стрес свалям килограми и то немалко.
Цял живот се боря да стигна 50 килограма за моите 167 см и все нещо се случва след като съм доближила целта и започвам пак отначало. Всеки с проблемите си, някои искат да качват, други на свалят. И двете са еднакво трудни вероятно.
С коремче, без коремче. Важното е накрая всички да успеем да сбъднем мечтата си и да си имаме здрави бебчета.

Добре де как ги качвате тия килограми? Аз пък бях толкова подута от този прогестерон, че никакъв апетит нямах. Сега дето ми се възвърна след като ми дойде цикъла. Имам само една стимулация и 1 неуспешен трансфер, ама сякаш по-скоро смъкнах килограми, отколкото да съм качила. Не знам дали не беше стресът. Аз пък имам нужда да кача около 4-5 кг (45 съм).

# 554
Месецът в който имахте пункция цикълът ви дойде ли на време?

Подрани ми малко, докторът каза, че е нормално и очаквано.

Общи условия

Активация на акаунт