Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 25 482
  • 610
  •   1
Отговори
# 525
Момичета ,как се справяте с килограмите ? След 3 стимулации и 4 трансфера ,вече много трудно успявам да сваля . Сега след последния направо ми е невъзможно ,а предстои нов …Имате ли някакви хитринки ,специален режим …нещо което ви помага да свалите ? Аз се придържам към калориен дефицит ,около 15 Хил крачки на ден ,кростренажор и тренировки вкъщи . Това е единственото,което съм разбрала че ми действа ,но този път нещо не става . А септември ,октомври ще продължавам . Добре би било да сваля поне 7-8 кг (минимум ) Та ако си имате нещо специално ,което ви помага ,моля ви споделете

# 526
Момичета ,как се справяте с килограмите ? След 3 стимулации и 4 трансфера ,вече много трудно успявам да сваля . Сега след последния направо ми е невъзможно ,а предстои нов …Имате ли някакви хитринки ,специален режим …нещо което ви помага да свалите ? Аз се придържам към калориен дефицит ,около 15 Хил крачки на ден ,кростренажор и тренировки вкъщи . Това е единственото,което съм разбрала че ми действа ,но този път нещо не става . А септември ,октомври ще продължавам . Добре би било да сваля поне 7-8 кг (минимум ) Та ако си имате нещо специално ,което ви помага ,моля ви споделете
Аз след първата стимулация+ трансфер съм + 2 кг, които качих след трансфера. Постоянно бях гладна от прогестерона 😞

# 527
2 са нищо , моите са 20 … След всеки опит свалям по 4-5 и после пак качвам . Реално от преди първия до момента са 20 кг като последните 7 са след последния трансфер
Аз след първата стимулация+ трансфер съм + 2 кг, които качих след трансфера. Постоянно бях гладна от прогестерона 😞

# 528
  • Sofia
Добре де как ги качвате тия килограми? Аз пък бях толкова подута от този прогестерон, че никакъв апетит нямах. Сега дето ми се възвърна след като ми дойде цикъла. Имам само една стимулация и 1 неуспешен трансфер, ама сякаш по-скоро смъкнах килограми, отколкото да съм качила. Не знам дали не беше стресът. Аз пък имам нужда да кача около 4-5 кг (45 съм).

# 529
И аз качих килограми, но моите са сравнително малко, за първите две години качих 2 килограма, а сега през последната качих още 5, та общо за 7 кг. Според мен се дължи на естрофема, много лошо ми се отразява на мен. Мисля, че е от него, защото първите две години съм го пила само около трансфера, а тази година ми го даваха след всяка пункция и резултатите са на лице.

# 530
  • Sofia
Здравейте, пак съм аз. Да ви питам случва ли ви се менструацията да ви е по-оскъдна след пункция и трансфер? Дойде ми в понеделник следобяд и днес вече има само малко по-обилно кафяво зацапване. Обикновено имам поне 3 дена активна силна менструация. Само ден и половина не ми се беше случвало до сега.

# 531
Моята след пункцията си беше нормална/ както обикновено, но дойде на 9ти ден след пункцията.

# 532
Здравейте, пак съм аз. Да ви питам случва ли ви се менструацията да ви е по-оскъдна след пункция и трансфер? Дойде ми в понеделник следобяд и днес вече има само малко по-обилно кафяво зацапване. Обикновено имам поне 3 дена активна силна менструация. Само ден и половина не ми се беше случвало до сега.
Според мен е нормално да е различна (дали по-обилна или оскъдна) заради хормоните и всичко останало, което се поглъща при една стимулация и трансфер. Все пак може да го изкоментирате с доктора си.

# 533
Аз само да вметна, че нали все пак менструацията е лющенето на лигавицата, имала съм при различни прегледи една и съща дебелина на лигавицата измерена и ми се е струвало, че после менструацията е обилна или оскъдна (а уж трябва да е еднакво количество). След прегледите се е установявало, че съм се изчистила както и трябва. Това мен лично ме навежда на мисълта, че може би не винаги правилно регистрираме нещата. Може цикълът да е бил по-кратък като дни, но да си се изчистила просто по-бързо без реално “количеството” да е било много различно.

# 534
По принцип имам 7 дни менструация и то много обилна и болезнена. След последния неуспешен трансфер, беше само 1 ден, пак доста обилна. Но един единствен ден! Нямам обяснение и още чакам преглед от доктора, понеже е в отпуска.
Явно се случва, но не знам доколко и нормално. Моята логика твърди, че заради прогестероновата терапия би трябвало да е по-обилна и по-дълга менструацията от обикновено, понеже лигавицата е по-дебела и плътно. Но може би в тези неща логика няма.

По отношение на килограмите, да, трудно е. Аз не съм пълничка, но от край време съм 52÷53 килограма на 175 см... Понеже имам ендометриоза между опитите съм на прогестеронов препарат. Миналото лято за 2 месеца качих 5 килограма и станах 58, въпреки че според всички ми стояха много добре, това просто не беше моето тяло. И ми беше много трудно. Задържах ги до юни месец тази година, когато стресът от отново неуспешния опит много бързо ме върна в предишните килограми. Много тежко го приех, просто не ми се ядеше, да не говорим, че не ми се и съществуваше...
Но пък съм си обратно в моето тяло, дори да изглежда по-зле отпреди.
Няма как да не се отразява и стресът, и хормоните, всичко. Но трябва да сме благодарни на телата си, да ги ценим и да ги гледаме в огледалото с възхищение и почит. Били те с някоя паласчица отгоре или с личащи ребра! Наши са си и в екип с тях правим всичко възможно да имаме дечица 🧡

# 535
Калориен дефицит,високо протеинова диета и кардио поне 6 пъти в седмицата (3км тичане 3км ходене под наклон,зона 2) и две силови тренировки в седмицата. Бях 55кг когато започнахме инвитро,качих до 65кг през годините. Сега съм 58кг само с горния режим за 6месеца.
Истината е,че си трябва дисциплина и премахване на оправданията. Да,не ми се тренира всеки ден,мързи ме и не винаги имам настроение,но го правя. С храната,разбира се , е най-сложно😄

# 536
На какви протоколи сте, момичета?

# 537
Аз качих 10 кг след първата стимулация. Бях 50, сега съм 60. Нямам промяна в начина на хранене. Основно салати, яйца и пилешко. Тренирам 4-5 пъти в седмицата. Единственият ми проблем е долната част на корема. Там е типично хормонално издаден, по мое мнение. Не се получава при мен да е пак като преди. Плочки никога не съм имала и не са ми били цел, но беше плосък и хубав. Сега в горната част е страхотен, надолу не. Опитвам се да приема тялото си такова, каквото е в момента. Давам всичко от себе си и ако стане, стане. Ако не, както е, се опитвам да не се тормозя.

# 538
Месецът в който имахте пункция цикълът ви дойде ли на време?

# 539
И при мен положението с корема е същото, само в долната част под пъпа е постоянно като подут (аз също не съм имала плочки, но беше прибран), имам чувството, че всичките качени килограми са в корема. И понеже съм слаба в останалата част на тялото, само коремът ми стърчи и само ме заглеждат и подпитват дали не съм бременна.. Ужасно е 😭
Аз качих 10 кг след първата стимулация. Бях 50, сега съм 60. Нямам промяна в начина на хранене. Основно салати, яйца и пилешко. Тренирам 4-5 пъти в седмицата. Единственият ми проблем е долната част на корема. Там е типично хормонално издаден, по мое мнение. Не се получава при мен да е пак като преди. Плочки никога не съм имала и не са ми били цел, но беше плосък и хубав. Сега в горната част е страхотен, надолу не. Опитвам се да приема тялото си такова, каквото е в момента. Давам всичко от себе си и ако стане, стане. Ако не, както е, се опитвам да не се тормозя.

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 14:16 от Imblue

Общи условия

Активация на акаунт