Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 25 480
  • 610
  •   1
Отговори
# 585
Щом са ви изписали лекарства значи Ви готвят за свеж трансфер.
Моята пункция беше на 25.07 и тъй като съм за ЗЕТ не ми изписаха никакви хапчета.
Миналия път ги почнах още от вечерта на пункцията, като Циклогест го сложих анално (мое решение) а от следващия ден започнах вагинално поставяне.

# 586
Здравейте, момичета!
Моля, ако някоя от вас има опит с подготовка със Зол@декс по дълъг или ултрадълъг протокол, да сподели.
Аз имам тежка ендометриоза и между стимулациите за яйцеклетки приемам хормонални медикаменти за потискането й. Сега обаче ми предлагат потискане с блокираща инжекция от типа на Зол@декс за поне 3 месеца.
Аз имам 2 инвитро опита по дълъг протокол и бях с Р€зелиго, но и двата са неуспешни. Чудя се дали по-дългото потискане ще потуши поне малко ендометриозата и негостоприемната среда в организма, или напротив - ще приспи допълнително яйчниците и стимулацията няма да има ефект...
Благодаря!

# 587
Здравейте момичета, имам въпрос относно трансфера. Предстои ми пункция след 2 дни и трансфер в понеделник (евентуално). За пункцията ми казаха да си пусна отпуск, защото няма да се чувствам много добре, но за трансфера не знам (работата ми не е натоварена, на бюро съм). Та вие вземахте ли си почивки след трансфера, за да лежите или просто да намалите стреса от работа?

# 588
  • Sofia
Здравейте момичета, имам въпрос относно трансфера. Предстои ми пункция след 2 дни и трансфер в понеделник (евентуално). За пункцията ми казаха да си пусна отпуск, защото няма да се чувствам много добре, но за трансфера не знам (работата ми не е натоварена, на бюро съм). Та вие вземахте ли си почивки след трансфера, за да лежите или просто да намалите стреса от работа?
Ако можеш да си освободиш 1-2 дни след трансфера ще е най -добре. Аз лично имах дискомфорт през първите 1-2 дни. Предполагам от самата процедура, но не е задължително. Ако работиш от вкъщи може и да не взимаш.

# 589
  • София
Аз си бях пуснала отпуск само за деня на трансфера. След това си работех от вкъщи, тъй като имам такава възможност.
Допълвам се. Ползвах отпуск и за пункцията.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 14:03 от NaniG

# 590
Аз си бях взела ден за пункцията и два дни след трансфера. Не съжалявам.

Втората ми пункция беше доста по-тежка от първата. Вече минаха три дни и все още имам болки в десния яйчник. Утре съм на преглед, да видим дали всичко е наред. От днес нямам и зацапване.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 14:25 от Si_mo_na

# 591
Аз не съм си взимала болничен/отпуск (работя от вкъщи), но нямах и дискомфорт. В деня на пункцията излязох вечерта с приятели, а след трансфера тичах по задачи, на следващия ден се катерих някъде (не помня къде обаче) 😅 Зависи вие как се чувствате. Simple Smile

# 592
Благодаря, момичета. Явно е много индивидуално, понеже нямам опция за работа от вкъщи май ще си взема два за пункцията и 2 за трансфера.
А трансфера кога го назначават, след пункцията ли, защото лекаря ми каза ако всичко е наред понеделник, но щял да ми каже малко по нататък. Предполагам, че трябва да видят дали ще съм ок след пункцията и самите ембриони

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 14:30 от Margarita89

# 593
  • Sofia
Благодаря, момичета. Явно е много индивидуално, понеже нямам опция за работа от вкъщи май ще си взема два за пункцията и 2 за трансфера.

Щом нямаш опция да работиш от вкъщи силно препоръчвам да си вземеш дни да си почиваш. Имах дискомфорт и след 2те процедури, дори след пункцията ми поставиха обезболяващо в системата (а дори не изкараха много яйцеклетки - само 3). Препоръчва се повече почивка и след 2те (лекарката ми искаше да ме прегледа на ехографа след пункцията и изрично каза да си почивам повече през първите 2 дни). За трансфера също се препоръчват няколко дена почивка (не става въпрос за пълна статичност и лежне, но по-малко натоварване).

# 594
Eдин за пункцията - в деня на пункцията би трябвало да е достатъчен. Рядко има дискомфорт и на следващия ден, а дори да има, освен ако не е имало хиперстимулация, то е съвсем търпимо. А и няма какво да вардите. Докато след трансфер трябва да се пазите да не вдигате тежко и да не прекалявате с физическата активност и е по-важно, за да се получат нещата. Но си преценете. Дано стане от раз и да не се налага да повтаряте, за да знаете кое е вашето Simple Smile

# 595
Всичко е индивидуално за пункциите , някой жени ги понасят много леко , други имат дискомфорт и болки и ден-два след нея.Според мен сама ще прецените как се чувствате след пункцията , просто си освободете деня на пункцията.
Моята е в понеделник и за сега планирам след нея да съм нощна смяна.

# 596
Значи ли, че колкото повече яйцеклетки изтеглят ще е толкова по-болезнено?

# 597
Не мисля, че зависи от броя. При мен изкараха 13 и нищо не усетих, а на момичето, което беше с мен в стаята само 4. Тя изпитваше доста дискомфорт и имаше оплаквания, наложи се да извикаме лекар да я прегледа.

# 598
Значи ли, че колкото повече яйцеклетки изтеглят ще е толкова по-болезнено?

По принцип има логика - едно е да дупчат 5-7 фуликула, съвсем друго е 20-30. И пак е до организъм и до състояние на този организъм. Мисля, че жегите също оказват своето влияние.
При мен първия път бяха 5 яйцеклетки, втория 7, но има голяма разлика в усещанията ми.

# 599
Момичета, току-що видях че заповедите за този месец са одобрени и вече ги очакваме. Имам въпрос към вас. Моята лекарка ме посъветва когато си получа заповедта за финансиране да отида в клиниката за преглед и да се направи план как да се действа от тук нататък. Възможно ли е още от началото на следващия цикъл да се започне със стимулация и вие правили ли сте нещо преде нея?

Общи условия

Активация на акаунт