Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 25 511
  • 610
  •   1
Отговори
# 15
Може ли да ми препоръчате къде в София да направим разширена спермограма + ДНК фрагментации (и дали да добавим още нещо според вас)?
До сега сме пускали само в Пловдив - Селена. Не знам тук дали има къде другаде да се пусне качествено изследване и май ще е по-добре направо София Confused
Защо търсите ново място? Нещо не е наред с изследванията в Селена ли? Спермограмата на ММ също е от там, та ми стана интересно..

# 16
От събота почнах с медикаментите по дълъг протокол и засега симптомите ми са умора - постоянно ми се спи и съм жадна. И бях веднъж на акупунктура, и доста болезнено ми се стори, никой не ме предупреди Simple Smile но аз съм с фобия от игли така или иначе, въпреки която пак ще ходя утре. Колко често се правят тези процедури?  Например, една или две на седмица докато трае процедурата?

myshine, съжалявам за биохимичната бременност... за броя на яйцеклетките, не се тревожи, всеки организъм е различен. Аз съм с добър АМХ, но организма ми не реагира особено на високите дози хормони и пак изкараха първия път 5Я и втория 6Я. Казват, че не е важна бройката, а качеството. Дали не си се разстроила заради първия неуспешен опит, може да си травмирана все още. Кога беше първия ти опит?

Първият опит беше октомври миналата година.. не знам на какво се отдава този мой стрес и искрено се възхищавам на жените, които имат толкова сили.. дори след като разбрах, че все пак имам 4 оплодени яйцеклетки веднага започнах да мисля най-лошото и че няма да оцелеят.. наистина не знам как се справят всички, много ми се иска всичко да е наред този път, защото наистина не си представям как ще го преживея Flowers Four Leaf Clover

# 17
След поредния ни неуспешен трансфер ми дойде седмица след като спрях медикаментите. След седмица започна едно кафяво зацапване , което продължи 4-5 дена, изчезна за няколко дни и пак се появи. Дали организма ми се опитва да пренастрои хормоните или е нещо друго, според вас?

# 18
Момичета, днес ми е 9 ден след ЗЕТ и пуснах кръвен ден, за да видя има ли имплантация поне... Положителен ми е резултатът! Стойността на чхг е 45.17. Никога не съм виждала такива стойности... Хем се шашнах, хем се разплаках! Дано да се задържи!
Втори трансфер ми беше това и си бях казала, че ако не стане сега, се отказвам и ще пробвам лятото в Турция... Направо не мога да повярвам...

# 19
Пожелавам ти да се удвоява ЧХГ-то , Dragonfly , тихичко честито 🍀

# 20
Честито и от мен, Dragonfly_94! Силно ти желая всичко да е наред, бъди спокойна, вярвай в тялото си, не се натоварвай психически и физически! 🍀

Момичета, имам въпрос. Скоро ми предстои втора стимулация, като от първата имах само 2 яйцеклетки в 8 фоликула - едната незряла, а втората не се оплоди. Сега, определено много се притеснявам дали резултатът няма да е същият. Ще съм много благодарна, ако тези от вас с няколко стимулации споделят опит. Пия куп добавки, но първият път сякаш нямаше никакъв ефект от тях. Храня се здравословно, не пия и не пуша. С един яйчник съм, АМХ=0,6 след стимулацията, преди това 1,2.

# 21
Честито и от мен, Dragonfly_94! Силно ти желая всичко да е наред, бъди спокойна, вярвай в тялото си, не се натоварвай психически и физически! 🍀

Момичета, имам въпрос. Скоро ми предстои втора стимулация, като от първата имах само 2 яйцеклетки в 8 фоликула - едната незряла, а втората не се оплоди. Сега, определено много се притеснявам дали резултатът няма да е същият. Ще съм много благодарна, ако тези от вас с няколко стимулации споделят опит. Пия куп добавки, но първият път сякаш нямаше никакъв ефект от тях. Храня се здравословно, не пия и не пуша. С един яйчник съм, АМХ=0,6 след стимулацията, преди това 1,2.
Според мен е много важно и какви милиграми и какви точно добавки приемате. По време на инвитро дозите са много по-големи от обичайните, които се съдържат в капсулите.
Пример, аз започнах с 4 капсули Ovaboost  и разчитах, че като препарат с хубави съставки и цена е достатъчно. Когато започнах да чета по- задълбочено, се оказа, че съдържанието на нито една от съставките не е достатъчна в момента, та отделно приемам и Омега 3, и фолиева киселина, и мио инозитол, и Убиквинол и вит. Д, и Б12.
Дали е имало ефект, ще си каже скоро, надявам се, тъй като ми предстои първа стимулация. Дори и плацебо да е, пак ще съм доволна 🙏 Успех на всички ни ❤️

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 19:24 от Si_mo_na

# 22
Понякога не само добавките са от значение, може и самата стимулация да не Ви понася. Коментирайте с доктора дали е удачно да правите повече стимулации, или е по-добре спонтанен цикъл. Аз след първата стимулация имах подобни на вашите резултати (с подобно амх преди старта). При нас обаче имаше една оплодена яйцеклетка, която се разви до бластоцист, но трансферът беше неуспешен. След това доктора категорично ми каза, че с този резултат от стимулацията иска да преминем на спонтанен цикъл, което аз пък приех много положително, защото за мен няма смисъл да ме блъскат с инжекции и накрая нула.

# 23
Освен това има абсолютно различни видове стимулация. Аз съм реагирала добре на един тип и зле на друг. Измерете и суплементирайте вит Д, ако още не сте. Simple Smile

# 24
Благодаря, момичета!
Аз също бих искала да пробваме на естествен цикъл, но аз съм с 2 операции в последните 2 години от четвърта степен ендометриоза. Не ендометриозни кисти, а лезии и сраствания в целия малък таз - черва, бъбреци, уретри, гръбнак.
Общо взето едва спасихме единия яйчник и матката. Двата яйчника, двете тръби, матката и част от дебелото черво бяха слепени на кълбо. За да се освободи матката и да може да нараства с растящо ембрионче евентуално някога, се разделих с единия яйчник, двете тръби и част от червата.
Та между стимулациите на яйчниците съм на потискаща ендометриозата терапия, нямам цикъл през това време, съответно не мога да си позволя да вадим яйцеклетки на естествен цикъл. Спра ли терапията, заболяването се развива много бързо...
Знам, че може тези медикаменти да не са били подходящи за мен и знам, че всяка стимулация е вид проучване и няма гаранция другите медикаменти как ще ми повлияят.
Иначе витамин D ми е добре и го следя.
Добавките от Всичко започва с яйцето приемам около година - пия опти ова, отделно убиквинол, метилкобаламин, меланин, алфа липоева, глутатион, омега 3, витамини E, C, D.
Може би просто трябва да съм търпелива и да изчакам следващата стимулация, вярвайки, че тялото ми ще се справи ❤

# 25
Другото е време между стимулациите ако можете да си го позволите. Успех!

# 26
Другото е време между стимулациите ако можете да си го позволите. Успех!

Благодаря, Semirra,
Позволявам си 3-4 месеца, че на повече ендометриозата много ще се зарадва и ще завладее нови територии, организмът ми привиква към медикаментите и те стават неефективни. Нямам идея колко е добре да се почива.
Чета различни мнения за почивката между стимулациите - някои казват поне 6-7 месеца, други препоръчват още на следващия месец нова стимулация, че и две стимулации в един цикъл 🙄 Това ме обърква, не намирам статистически проучвания кой подход води до повече и по-качествени яйцеклетки.
Решила съм да опитам и с иглотерапия, дано има ефект 💛

# 27
Лично аз през 2024г. направих 3 стимулации - февруари, април, август (ако не броим летрозол януари). Всяка следваща беше с по-лоши резултати. Дали е било от смотани стимулации или от натоварване на организма не знам. Тази година направих чак март и резултати се най-добри досега. Мисля, че се отрази добре почивката. Но вие имате по-специфични обстоятелства и не знам там как стоят нещата.

# 28
Лично аз през 2024г. направих 3 стимулации - февруари, април, август (ако не броим летрозол януари). Всяка следваща беше с по-лоши резултати. Дали е било от смотани стимулации или от натоварване на организма не знам. Тази година направих чак март и резултати се най-добри досега. Мисля, че се отрази добре почивката. Но вие имате по-специфични обстоятелства и не знам там как стоят нещата.
А тази година с друг препарат и протокол ли бяхте?

# 29
Друг препарат, друга държава, внимателен доктор, чести подробни прегледи, корекции на дозите при нужда. Направен генетичен тест за склонност как ще реагирам на различни стимулации преди започване.

Общи условия

Активация на акаунт