Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 27 370
  • 610
  •   1
Отговори
# 165
Пилатесът е свързан с изключително много диафрагмени дишания и самомасаж на органите отвътре. Не го съветват специалистите по Пилатес точно в моментите на тези процедури- пункции, трансфери.

# 166
Аз не съм променяла начина си на живот по време на стимулация, но при мен са леки стимулации, с хапчета. Само една беше по къс протокол и с доста инжекции, тогава и да исках нямаше шанс да спортувам, защото коремът ми беше подут и имах болки, знаете как е. Аз ходя на народни танци два пъти седмично, като там си е сериозно кардио, много подскачане, но пак не са такива ежедневни интензивни тренировки. Може би доста безотговорно от моя страна, но честно казано в началото не съм се замисляла, че може да е проблем. В последствие (след ,,н" на брой пункции) се сетих и питах доктора дали е проблем, той ми каза, че като пораснат малко повече фоликулите, мога да ги спукам и ме посъветва да гокарам по-леко и общо взето гледам два три дни преди пункция да се щадя. От 15 пункции нямам нито един предварително спукан фоликул, само два пъти имах лутейнизирали фоликули (дано го изписвам правилно), които не са в следствие на претоварване, не съм имала и други негативни последствия. Иначе след пункция ако се чувствам добре също си правя дълги разходки и ходя на танци. Сега като ви чета и почнах да се притеснявам, защото реално масово не информират пациентите какво може и какво не. Само за след трансфер имах подробни указания какво НЕ може да се прави и тогава вече си сядам на Д-то и не се натоварвам физически под никаква форма. Правя много кратки разходчици в квартала и то рядко.

# 167
Здравейте момичета,
В петък ми предстои пункция.
Но ужасно ме боли кръста, та въпроса ми е мога ли да пия нещо за болка ? Ако да, какво е най-подходящото хапче ?
Благодаря предварително !
Парацетамол пих аз за същото.

# 168
Здравейте, след посредната стимулация, аз също имах фиброаденоми и то и в двете гърди.
Изписаха ми един крем с прогестерон. Гърдите ми бяха много възпалени, болезнени и с температура на кожата над 37,5°C. Може би бях така около месец след стимулацията, после всичко отшумя. Но това е моят опит и само го споделям. Фиброаденомите са хормонално зависими (най-вече от естрогена) и тяхната големина и болезненост се променят при промяна на нивата на хормона.
Потърсете второ мнение на мамолог, обяснете подробно, че Ви предстои стимулация за инвитро.
Не се притеснявайте, ще се наредят нещата! Аз също бях много уплашена, болката беше ужасна, до степен дори да не мога да спя.
Стискам палци и желая успех! ❤
Здравейте!
Имам сериозен проблем и се чудя какво да правя. Откриха ми фиброаденом на гърдата около 3см. Мамологът казва, че задължително трябва да се оперира. Репродуктивния специалист (след като видя снимки и амбулаторен лист) казва, че не е задължително, защото стимулацията ще бъде щадяща по къс протокол.
Може ли съвет какво да правя - да се оперирам ли или не? Някоя от вас имала ли е такъв проблем и как сте процедирали? Притеснява ме и това, че ще изпусна един месец стимулация, ако се оперирам...
Благодаря за отговорите!

# 169
Ако няма болка и фиброаденомът не ми пречи, на мен ми казаха над 3-3,5см, че е хубаво да се махне. Просто защото измества тъканта и при махане по-късно, може да остане "кухина". Малко лаишки го обясних, но беше доста отдавна.

Няколко години преди да стигна до инвитро имах:
- един голям (2,8см), който махнах защото беше плитко и го усещах/напипвах лесно.
- 3 броя малки, които да следя ежегодно дали/колко бързо нарастват.
За сега след 5 силни стимулации не са се повлияли - нарастват, но горе-долу с темп, както преди.

От личен опит казвам, че не винаги може да се започне стимулация, когато сме планирали (ни се е искало). Така че никога не се знае.

# 170
Здравейте , преди няколко години преминах през Инвитро и при първи трансфер на 2 3-дневни ембриончета, завършека беше раждането на сина ми. Останаха 3 3-дневни  и ги замразихме в една сламка. Вече съм готова за второ детенце и посетих друг лекар ( не предишния), който ме посъветва като настъпи момента за трансфер, да ги размразят и изчакат до 5ти ден. Имате ли опит с такава ситуация и как да процедирам? Не е ли по-добре да ми ги прехвърлят отново на 3-ти ден като първия път ? И влияе ли изчакването до 5ти ден на качеството,след като преди това са били замразени вече ?

# 171
Здравейте , преди няколко години преминах през Инвитро и при първи трансфер на 2 3-дневни ембриончета, завършека беше раждането на сина ми. Останаха 3 3-дневни  и ги замразихме в една сламка. Вече съм готова за второ детенце и посетих друг лекар ( не предишния), който ме посъветва като настъпи момента за трансфер, да ги размразят и изчакат до 5ти ден. Имате ли опит с такава ситуация и как да процедирам? Не е ли по-добре да ми ги прехвърлят отново на 3-ти ден като първия път ? И влияе ли изчакването до 5ти ден на качеството,след като преди това са били замразени вече ?
След като имате детенце от 3 дневните, според мен си направете подготовката и си ги трансферирайте като предния път.
Средата в матката е много по-гостоприемна, за разлика от лабораторните условия.
Ако ги чакате до 5-ти ден има шанс да спрат развитие и след това да се чудите дали не сте сбъркала.
Няма гаранция за 5 дневните, че ще се имплантират, така че вие преценете, но аз не бих ги чакала.

# 172
Здравейте, следващият ми цикъл трябва да почна стимулация, но ми е много филм. За пръв път ми е, от Бургас съм а ще правим процедурата в София. Аз съм с редовна работа на 8 часа а приятеля ми е на 12 часа 2 на 2. Взех си отпуск уж около датата на която би трябвало да ми дойде цикъла (по къс протокол ще сме така че ще съм в София задължително на 2ри ден) а приятеля ми си взе за малко по късно с надеждата че ще е тук за пункцията, все пак.. без него на къде? Обаче ми е адски напрегнато. Докторката почти нищо не ми каза, единствено да се върна 2ри или 3ти ден. Разбирам че всичко е индивидуално но пак трябва да има някакъв срок кога се извършва пункцията. Другото което ме мъчи и болничния след трансфера, разбрах че са две седмици след това, но ако забременея не искам да се връщам на работа. Баш в сезона, работя със супер супер много хора и работата ми е свързана с поне 20к крачки на ден и вдигане на много тежки неща. Как стоят нещата там, мога ли да го удължа този болничен.

Абе направо.. къде сме тръгнали и ние, направо ме е яд че не живеем в София. То не са апартаменти дето търся, не са ли хотели. Главата ми пуши вече. Иначе трябва да ми е спокойно, дрънци та пляс.

# 173
В коя клиника ще правите процедурата? На колко дни обикновено ви е цикъла?

# 174
В коя клиника ще правите процедурата? На колко дни обикновено ви е цикъла?

В Д-р Щерев се спряхме. Избрах д-р Савова за лекар, всичко стана на късмет с избора. Не съм търсила кой знае колко мнения. Просто ми попадна. Цикъла ми не беше редовен. Савова ми изписа регулон декември месец и от тогава и овулация си имам и ми идва около 14 дни след овулацията. Уж имах положителен тест на 5ти, което означава че около 20ти ще ми е първия ден, ама знам ли. 10 години ми идва когато си реши, вземе пак да полудее баш сега.

# 175
Aз ходих няколко пъти при Савова преди да се преместя в Надежда. Много се чакаше при нея. Много. По 2-3 часа. Тоест при записан час отписвате половин ден и с пътуването целия ден.
Аз при редовен цикъл от около 27-8 дни винаги съм правила пункция около 12-13ти ден от цикъла. Да много индивидуално е, но горе долу това е нещо като стандарт, ако ви е по-дълъг цикълът, ще е някой и друг ден след това. След първия преглед, който е на 2ри или 3ти ден, обикновено ви викат след 4-5 дни (в зависимост как се пада уикенда) и след това вече през 2-3 дни до пункция.

В Надежда правеха прегледи и събота при нужда, можете да се опитате да минете някой от прегледите тогава, за да спестите 1 ден.

Нормално е да го мислите като е първи път. По един или друг начин ще нагласите нещата, кажете на работа, че ще имате нужда от 3-4 почивни дни, но ви е малко трудно да планувате точните дати.
Дано не ви се налага следващ път, но наложи ли се, ще сте видели от първия как стават нещата и ще можете да се организирате по-лесно.
Успех!

# 176
Aз ходих няколко пъти при Савова преди да се преместя в Надежда. Много се чакаше при нея. Много. По 2-3 часа. Тоест при записан час отписвате половин ден и с пътуването целия ден.
Аз при редовен цикъл от около 27-8 дни винаги съм правила пункция около 12-13ти ден от цикъла. След първия преглед, който е на 2ри или 3ти ден обикновено ви викат след 4-5 дни (в зависимост как се пада уикенда) и след това вече през 2-3 дни до пункция.

Ох за чакането не ми се говори, че е плачевно там. Но съм чакала и на толкова безполезни места че си затварям очите, Савова поне действа бързо и не ми пълни главата с излишна информация. Иначе явно правилно сме си напаснали отпуските. Ся просто чакане и се надяваме всичко да мине както.. поне сме предположили че ще мине.

# 177
Аз съм при доктор Савова и ако нещо Ви интересува, може да ме питате.

При моята стимулация имах прегледи на 3-6-9-11 ден и на 13-ти ден ми беше пункцията.

Чакането определено не е малко при нея. Всеки път е 2 часа със сигурност, докато влезна.

# 178
На мен също ми предстои първата пункция, но ми казаха, че би трябвало да е около деня на обичайната за теб овулация, евентуално малко (ден или два) по-рано заради хормоните. Аз също се притеснявам заради работа, работна срещи и прочее, но съм си казала, че и да се падне ден със срещи с клиенти ще се извиня по здравословни причини… какво да се прави.

# 179
Аз съм при доктор Савова и ако нещо Ви интересува, може да ме питате.

При моята стимулация имах прегледи на 3-6-9-11 ден и на 13-ти ден ми беше пункцията.

На мен ми каза че на 2ри или 3ти ден като отида ще стане ясно дали ще продължим. Какво ще рече това? Има ли някакъв шанс да си изгубя цялата отпуска и да дам сумати пари за апартамент само и само да се отложи?

Общи условия

Активация на акаунт