Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 27 336
  • 610
  •   1
Отговори
# 285
Skar Вече не е нужен ЛАК за издаване на болничен лист. Не се притеснявай. Вероятно са им стари упътванията. Миналата година си взех болничен от Щерев, не са ми искали ЛАК
Взето от търсачката:

# 286
На мен са ми издавали болничен 5 или 6 пъти досега и никога не са ми искали нищо.

# 287
Здравейте, момичета,
В момента съм на втора стимулация, на 32 години съм, АМХ=0,6. От първата стимулация извадихме само 2 яйцеклетки от 8 фоликула - една незряла, а другата не се оплоди, нямаме ембрионче.
Ние сме с тубарен стерилитет, тръбите и единият ми яйчник бяха премахнати заради много тежка форма на ендометриозни сраствания, ограничаващи дори матката.
Сега се притеснявам. Днес е 13ти ден на стимулацията ми, сумарно на ден по 300 единици медикаменти за оварина стимулациа, основно менопур и пурегон. Имам само 4 фоликула в яйчника, а предвид това, че миналия път бяха 8 и от тях извадихме 2 яйцеклетки, логично сега дали изобщо ще има яйцеклетки? Моля, споделете вашия опит с малък брой фоликули. Благодаря 🧡

# 288
Може да няма нито една ставаща, а може да има и 4 перфектни. Съчувствам ти, защото при мен също извадиха само три яйцеклетки, а очаквах повече. Имаше ли разлика в броя на антралните фоликули в началото на двете стимулации?

# 289
Благодаря, Firebird26,
Не, приблизително еднакъв брой - едва 1-2 антрални фоликула. Аз съм по дълъг протокол, а когато не съм в стимулация, съм на прогестеронова терапия срещу ендометриозата, тъй като се развива много агресивно... Така че нямам много точна оценка на антралните фоликули в период без хормонални медикаменти.
От твоите 3 яйцеклетки, имате ли ембрионче?

Може да няма нито една ставаща, а може да има и 4 перфектни. Съчувствам ти, защото при мен също извадиха само три яйцеклетки, а очаквах повече. Имаше ли разлика в броя на антралните фоликули в началото на двете стимулации?

# 290
Ще знаем дали имаме след няколко дена, и трите се оплодиха, макар че едната е доузряла в лабораторни условия. Аз не тая особени надежди при тази бройка, честно казано, а и не знам колко значение има, ясно е, че ще се правят още стимулации. Но ако се разтърсиш по разни англоезични форуми ще намериш доста постове на жени, които въпреки разочароващата бройка са стигнали до ембрионче, което е довело и до бременност. Изобщо има наистина всякакви случаи. За съжаление има и много случаи на доста голям брой яйцеклетки, а накрая никакви ембриони или пак 1-2. Стискам ти палци!

# 291
Благодаря, Firebird26, успех и на теб!
Да, чела съм доста. Особено след неуспеха. Но не знам защо съм си навила, че при условие, че веднъж нещата имаха недобро развитие, то ще последва същото и сега. Затова исках някоя мама, минаваща през подобно нещо да сподели опит за следващи стимулации.
Здраве и успех ти желая ❤

# 292
Leda, някоя дама по назад в темата беше казала че и един да е може да супер качествен. Аз се радвах на моите 18+ (защото последно ненможа да преброи напълно всички) и днеска ме тошифаха с "Ами ще го замразяваме, те са с всякакви размери" вдругиден ще разбера колко въобще годни ще има ама нямам надежда голяма че сме и с мъжки фактор и то стабилен и от там фера може да дадем. Стискаш зъби и само времето ще покаже. На мен ми е първа и след всичките тези нерви накрая спрях да се ровя. Каквото такова. Успех!

# 293
Здравейте! Много се притеснявам защото малко сбърках с часовете при слагане на Cetrotide. Трябваше да го направя в 17 часа днес, а в 23 ще поставя Choriomon. Но понеже е неделя и съм заспал на дивана. Та направих я в 18 и 30 веднага след като се събудих. Много се притеснявам да не е станало голям проблем.

# 294
Здравейте! Много се притеснявам защото малко сбърках с часовете при слагане на Cetrotide. Трябваше да го направя в 17 часа днес, а в 23 ще поставя Choriomon. Но понеже е неделя и съм заспал на дивана. Та направих я в 18 и 30 веднага след като се събудих. Много се притеснявам да не е станало голям проблем.

Здравейте, не се притеснявайте! При мен подтискащата овулацията инжекция беше Оргалутран, която има същото действие като Цетротид. На мен от клиниката ми бяха казали, че един час разлика напред или назад не е проблем. Освен това един от дните, и то вече към края на стимулацията не успях да си я поставя в 21ч, като излезе цялото вещество извън спринцовката и отидох в клиниката сутринта на следващия ден да ми я поставят там (тоест забавих я с повече от 12часа) и въпреки това всичко беше наред! А Цетротид има дори по-дълъг полуживот от Оргалутрана. Абсолютно нищо фатално не се е случило! Само гледайте хориомона да го поставите абсолютно в точния час, защото се броят с точност часовете за пункцията след това! Желая много успех!

# 295

Здравейте, не се притеснявайте! При мен подтискащата овулацията инжекция беше Оргалутран, която има същото действие като Цетротид. На мен от клиниката ми бяха казали, че един час разлика напред или назад не е проблем. Освен това един от дните, и то вече към края на стимулацията не успях да си я поставя в 21ч, като излезе цялото вещество извън спринцовката и отидох в клиниката сутринта на следващия ден да ми я поставят там (тоест забавих я с повече от 12часа) и въпреки това всичко беше наред! А Цетротид има дори по-дълъг полуживот от Оргалутрана. Абсолютно нищо фатално не се е случило! Само гледайте хориомона да го поставите абсолютно в точния час, защото се броят с точност часовете за пункцията след това! Желая много успех!
Благодаря! Много се бях притеснила, сега навих аларма за следващата ин жекция. 😊

# 296
Да, знам колко е тежко и от все сърце ти желая успех!
Позволи си да повярваш, не се отказвай отсега и не се навивай да очакваш лошото. В такива моменти си казвам: аз ще съм майка на тези деца, така че кой, ако не аз ще повярва в тях! Ще ставаме майки, не можем да си позволим да не вярваме в децата си. 🍀
Така че, вярвай и им дай шанс.
Хубаво е, че имате много фоликули, със сигурност ще имате и здрави ембриончета. Ако мъжкият фактор е сериозен, предполагам, че са ви предложили микрочип за по-добър подбор. Успех, стискам палци!

Leda, някоя дама по назад в темата беше казала че и един да е може да супер качествен. Аз се радвах на моите 18+ (защото последно ненможа да преброи напълно всички) и днеска ме тошифаха с "Ами ще го замразяваме, те са с всякакви размери" вдругиден ще разбера колко въобще годни ще има ама нямам надежда голяма че сме и с мъжки фактор и то стабилен и от там фера може да дадем. Стискаш зъби и само времето ще покаже. На мен ми е първа и след всичките тези нерви накрая спрях да се ровя. Каквото такова. Успех!

# 297
Листовката е стара, не е необходим ЛАК. Имам издадени 5 болнични от там между юни 2024 и януари 2025 и не съм ползвала ЛАК. Само трябва да знаете данните, за да ги попълните в бланка, която дават в деня на пункцията (декларация за издаване на болничен лист). Ако не ги знаете, е най-добре да ги поискате от работодателя по имейл/телефон.

Нужни са:
1. Име на фирмата (по търговски регистър)
- може да се види и в papagal точка bg
2. Официален адрес на регистрация на работодателя (може да е различен от адреса на месторабота) - може да се види и в papagal точка bg (за моя работодател не е пълен, не знам дали е ОК така)
3. Длъжност - при мен фигурира във фиша за заплатата

И днеска се зачетох на листа за подготвка на пункция който ми дадоха преди ден, и какъв ужас изпитах като прочетох че за болничен след пункция искат ЛАК.. ми той ми е в Бургас. Никой не ми беше казал за него. А пък аз съм зависима от тоя болничен. Отпуск вече нямам. Писна ми вече от полу дадена информация. Някоя която е правила пункция в Щерев може ли да потвърди дали им трябва този картон че да не карам мъжа ми да кара 10 часа за нищо. Аман.

# 298
Тази информация може да се види и в трудовия договор.

# 299
Благодаря ви много за информацията!

Общи условия

Активация на акаунт