Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 27 250
  • 610
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
Не знам за антибиотика дали пречи, но те съветвам успоредно с него да пиеш пробиотик, защото аз така много си изпатих. Преди първото ми ин витро за съжаление ми се наложи да вляза в болница по друга причина. Утрепаха ми имунната система отдолу с антибиотици и след трансфера, на който имах БХ бременност, имах гъбички, колпит и масова инфекция със стрептококи и половин година не можах да изляза от порочният кръг с антибиотик-бактерии/гъбички. Така че лактобацили вагинално и през устата ти препоръчвам аз. Може да съм изключение и масово да не е така, но така се случи при мен Simple Smile
Абсолютно съм съгласна след антибиотици винаги отдолу става нещо страшно, какви ли не гадини от незнам и аз къде се събират. Дори да приемам пробиотик орално - файда няма. Успоредно с това някой по-читав вагинален пробиотик е направо задължително.

# 361
Задължително и при самото лечение. Препоръчвам криспакт и и гинофилус вагинално

# 362
  • Sofia
Момичета, не знам дали питам на правилното място, но съм почти сигурна, че тук има много запознати жени с тези неща и могат да отговорят. Направих си тромбофилия в Геника и се чудя дали според вас има някакъв проблем по-конкретно с MTFHR гена. Виждам, че като заключение няма проблеми с тромбофилия реално, но какво значи този ген и може ли да създаде евентуален проблем?

# 363
Мисля, че се води, че не усвояваш витамините от Б групата само. И си хетерозиготен, което е по-добрият вариант. Трябва да пиеш метилирана фолиева киселина, каквато и сигурно пиеш.

# 364
Rouina91, при мен резултатите са същите - всичко е ок, само в последния ген MTHFR имам хетерозиготен носител.
В общи линии, не е нещо страшно. Свързано е с освобождаване на фолиева киселина и витамини от Б групата.
Хубаво е да пиете метил фолат, защото от Фолиева киселина нищо не освоявате.
Аз приемам 800, вместо 400 единици, така прочетох в книгата на Ребека Фет, така го правя.

# 365
Здравейте пак. Ще питам тук, защото в темата за тромбофилия никой не ми отговори. Може ли тези мутации да са причината за биохимична бременност след инвитро?

# 366
Има ли някой правил инвитро в МЦАР Варна при д-р Кателия Александров?

# 367
  • София
Rouina91, при мен резултатите са същите - всичко е ок, само в последния ген MTHFR имам хетерозиготен носител.
В общи линии, не е нещо страшно. Свързано е с освобождаване на фолиева киселина и витамини от Б групата.
Хубаво е да пиете метил фолат, защото от Фолиева киселина нищо не освоявате.
Аз приемам 800, вместо 400 единици, така прочетох в книгата на Ребека Фет, така го правя.
Това за съжаление не е точно така. Аз също съм с тази мутация. Поровете за инфо! Най-общо казано има проблем с преработката на хомоцестеин, затруднена детоксофикация, редки от сърдечно съдови проблеми.  Ето малко информация  от страницата на Сигридов, но има доста инфо и на английски. https://sigridov.bg/da-razkodirame-mthfr/

# 368
  • Sofia
Момичета, здравейте. Да попитам какво да очаквам на първият преглед преди започването на стимулации? Какво представлява цялото нещо? Току що ми дойде цикъла и се обадих в Надежда да запазя час - запазиха ми за вторник. Трябва ли предварително да пускам изследвания или нещо друго, което да е готово за прегледа? Също така за момичетата, които ходят в Надежда - достатъчно добре ли обясняват как се поставят инжекциите, че това много ме притеснява?

# 369
  • София
Момичета, здравейте. Да попитам какво да очаквам на първият преглед преди започването на стимулации? Какво представлява цялото нещо? Току що ми дойде цикъла и се обадих в Надежда да запазя час - запазиха ми за вторник. Трябва ли предварително да пускам изследвания или нещо друго, което да е готово за прегледа? Също така за момичетата, които ходят в Надежда - достатъчно добре ли обясняват как се поставят инжекциите, че това много ме притеснява?

Може да поискат да изследвате хормони, но щом не са казали значи на следващия преглед ще ги изследват. В манипулационната обясняват много добре как се поставят инжекциите. Освен това могат и там да ги поставят ако няма кой да го прави у дома. Моите инжекции ги биеше мъжът ми, случи се веднъж да го няма и тогава викнах една приятелка. Мен не ме бива да ги поставям сама и затова не се наемам.

# 370
  • Sofia

Може да поискат да изследвате хормони, но щом не са казали значи на следващия преглед ще ги изследват. В манипулационната обясняват много добре как се поставят инжекциите. Освен това могат и там да ги поставят ако няма кой да го прави у дома. Моите инжекции ги биеше мъжът ми, случи се веднъж да го няма и тогава викнах една приятелка. Мен не ме бива да ги поставям сама и затова не се наемам.
Идеята ми е точно моят мъж да ги бие, ако се пада във време, което няма да е на работа, че ние сме малко извън София и няма да ми е много удобно да пътувам всеки ден за инжекция, а сама леко ме притеснява, но ако се наложи и сама ще пробвам. Във манипулационната ще допуснат ли мъжът ми с мен докато обясняват как се поставят?
Ще вметна, че с наша лекарка нищо не сме се разбрали нито за протокол, нито за нищо. Като се обадих в болницата да им кажа, че имаме заповед от фонда и ги питах дали да запазя час за докторката да се разберем какво да правим и в кой ден - те ми казаха да запиша час направо за втори ден от цикъла. Та за хормоните никой нищо не ми е казвал

# 371
И да трябва хормони, ще ви пратят да ги пуснете след прегледа. В манипулационната не пускат мъже, но ще обяснят на вас и ще ви направят първата и вие ще предадете на мъжа си. Психо момент е да преодолеете да се бодете сама, иначе не е сложно обясняването. Има и клипчета в ютуб да преговорите вкъщи. На мен лично ми е по-ок сама отколкото мъжът ми да ги поставя. Хубаво е да го преодолеете момента, защото масово покрай тромбофилии се налага терапия през цялата бременност и се свиква.

Неприятно в Надежда е че манипулационната работи от 11:30, а те дават инжекциите. Аз ходех за кръв към 7:30, преглед към 8:30 и после се прибирах и ходех към 2 до манипулационна да ми сложат инжекция и да ми дадат нови за следващите дни до следващ преглед.

# 372
На мен ми пуснаха хормони на втория преглед, който беше на 7 ден от цикъла. Моят мъж са го допускали в манипулационната, за да му обяснят как се поставят инжекциите, защото той ми ги слагаше.

Идеята ми е точно моят мъж да ги бие, ако се пада във време, което няма да е на работа, че ние сме малко извън София и няма да ми е много удобно да пътувам всеки ден за инжекция, а сама леко ме притеснява, но ако се наложи и сама ще пробвам. Във манипулационната ще допуснат ли мъжът ми с мен докато обясняват как се поставят?
Ще вметна, че с наша лекарка нищо не сме се разбрали нито за протокол, нито за нищо. Като се обадих в болницата да им кажа, че имаме заповед от фонда и ги питах дали да запазя час за докторката да се разберем какво да правим и в кой ден - те ми казаха да запиша час направо за втори ден от цикъла. Та за хормоните никой нищо не ми е казвал

# 373
Да, ако в момента няма други жени по гол корем в манипулационната освен вас, може да го пуснат Simple Smile

# 374
  • Sofia
Много ви благодаря за отговорите. Нашият преглед е след 11:30, което се вписва много добре в графика на манипулационната. Може би малко досаждам с въпроси, но съм сигурна, че точно като тръгнат да ми обясняват за тези инжекции ще взема да блокирам. Аз съм от тези хора, които ако не вземе да направи нещо докато обясняват, нищо няма да разбере. Сиреч ще разбера как се случват нещата, ако ми обясняват и ме напътстват, но сама правя цялото нещо. Има ли я опцията аз да си миксирам и сложа инжекцията пред тях докато ми обясняват или не им се занимава с това щото ще им отнеме много време?

Общи условия

Активация на акаунт