Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 27 161
  • 610
  •   1
Отговори
# 450
  • Sofia
Благодаря за отговора. Реално как се случват нещата със селекцията? Ужким говорихме с андрология, че обмисляме такава, но реално кога се заявява и заплаща? Питам защото дори не знам дали ще изкараме нещо от тези фоликули и не знам дали се заявява и заплаща предварително или чак след като се разбере каква е ситуацията?

# 451
Не си струва при малък брой яйцеклетки, имахме същия казус. И ембриолозите ми казаха, че според тях не си заслужава, питах ChatGPT за статистика при такива случаи, той потвърди. При нас ДНк фрагментацията е 20% при Горна граница май 22.5%. Казаха, че ако извадим повече яйцеклетки може да пробваме.

# 452
Ние сме с лек мъжки фактор и правим селекция всеки път (вадим по една я) ,  когато мъжът отива да дава материал заявява, че иска допълнителна селекция и му дават да попълни заявление. Винаги отбелязва селекцията да е по преценка на андролога. Имали сме случаи, в които по тяхна преценка не е правена селекция (явно спермограмата е била добра).

# 453
Здравейте, останаха ми две кутии пролутекс. Подарявам ги. Лично предаване, в София се намирам. Не ми се иска да ги пращам по куриер предвид високите температури.
Който има нужда моля да ми пише на лични.

# 454
Относно ИКСИто мисля, че има едно ПИКСи+макси или нещо такова. Мисля, че то е най-доброто. Не съм много компетента , но моята докторка май ми беше казала така. То допълнително се доплаща.

# 455
Здравейте, останаха ми две кутии пролутекс. Подарявам ги. Лично предаване, в София се намирам. Не ми се иска да ги пращам по куриер предвид високите температури.
Който има нужда моля да ми пише на лични.
[/quote
Здравейте. Пролутекса вече не е наличен.

# 456
Здравейте,
Някой знае ли фондът дали покрива Фрагментация на ДНК - SDI тест? Дали да чакам решението или да се направи изследването, ако не го покрива? За колко време излиза резултата.
Благодаря!

# 457
  • Sofia
Здравейте,
Някой знае ли фондът дали покрива Фрагментация на ДНК - SDI тест? Дали да чакам решението или да се направи изследването, ако не го покрива? За колко време излиза резултата.
Благодаря!
Мисля, че не се покрива, ако мислите, че може да има проблем по-добре си го самофинансирайте. Не помня за колко време излизаше, но май не беше повече от 3-5 дена. Ние нашият го правихме преди около 2 години и честно казано нямам спомен.

# 458
Фондът не покрива изследвания по принцип. Не покрива и това. До седмица ще излезе резултатът. Направете го в репродуктивна клиника.

# 459
Не го покрива. Ние утре ще пускаме и ще правим хистероскопия. Стискайте ни палци 😌

# 460
Rouina91, мина ли пункцията?

# 461
  • Sofia
Rouina91, мина ли пункцията?
Да, тъкмо се прибираме. Извадихме 3. Утре ще се обадят да кажат дали има оплождане.

# 462
Успех ви желая! ❤

# 463
  • Sofia
Много благодаря. И аз желая успех на всички момиче.

# 464
RouinaОбсъждали ли сте с док. Стимулация по дълъг протокол? Знам, че при жени с неравномерно нарастващи фоликули този подход е предпочитан. От друга страна, моят док. И в моя случай не искаше да правим дълъг протокол т.к не се препоръчва при намален резерв. Аз съм вече на втора стимулация, първата тръгна зле, увеличаваха ми дозите и със зор изкараха 3 Я, 1 оплодена и върната на 4ти ден. При мен обаче има една особеност - андрогени малко над горна граница и за да ги оправи, за втората стимулация док. Изписа кортикостероид и стимулацията си тръгна много добре, хормоните бяха повече от добри - 4 яйцеклетки, 3 оплодени, 2 бластоциста замразени на 5ден, грейд 5ВВ и 4ВВ
Поговорете какви може да са причините да не реагираш на стимулацията.
Относно незадоволителното представяне на половинките, мога да дам един съвет. Моят ММ няма отклонения в спермограмата, въпреки затлъстяването и консумацията на сладко и газирано - не мога да го откажа, колкото и да мърморя. Но със всеки душ, накрая се облива с ледено студена вода - целия, но най-вече атрибутите и краката, че има разширени вени на единия. Това доста тонизира кръвоносните съдове и ги свива, което означава, че отдават по-малко топлина. Студеното е полезно за сперматогенезата, ако тестиса е топъл, се увреждат плувците. Отделно, редуването на студено и топло подобрява кръвообръщението и трофиката на тъканите. Предложете го на половинките, пробвайте, може да даде резултат …

Общи условия

Активация на акаунт