Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 27 162
  • 610
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
Здравейте и от мен и успех на всички.
Август като ми дойде, ще пускам АМХ за подготовка на документи за фонда. Ще следя темата, понеже доста се откъснах и ще ми трябва актуална информация.

Имате ли отзиви за "Геника" за изследване на АМХ?

Изследвала ли си го до сега? Ако обикновено ти е ниско в Рамус излизат малко по-високи стойности, ако търсиш да достигнеш нужната стойност за фонда. Иначе си мисля, че където и да го пуснеш няма да има голямо значение. Като цяло Геника не са лоша лаборатория и съм си правила не малко изследвания там, но специфично хормони не съм тествала там (фемофлор и тромбофилия съм си правила) и съм доволна.

# 496
Здравейте, момичета Simple Smile
Заради задържан фоликул замразения ми трансфер се отмени съответно такъв ще ни предстои чак края на август/началото на септември. По пътя до ин витрото сме изследвали абсолютно всичко, единственото, което не съм направила е среща с имунолог, изследвания за НК клетки и тн. Какво бихте ми препоръчали, в този месец и половина, в който чакаме, дали да направя и въпросните изследвания и консултация с имунолог? Това ще ни бъде първи трансфер, притеснявам се, че “не сме направили всичко възможно” ако не направя и тези изследвания, но знам, че и много доктори не ги признават и мненията са леко раздвоени. Ако някой може да ми даде съвет от личен опит ще съм благодарна Simple Smile

# 497
Ако ще се почувстваш по-спокойна, пусни и тези изследвания.

Аз също страшно много неща имам, но тези нямам засега. Раздвоена съм дали да ги пускам, защото ми се виждат безсмислени изследвания от периферна кръв, които се влияят от какво ли не и няма май убедително доказателство, че показват какво става в матката. Вливките струват една торба пари и колкото успяват с тях, толкова и без тях. “Давността” на изследването, както и предполагаемите ефекти на вливката, са доста краткотрайни. На мен също в следващите месеци ми предстои първи трансфер и честно казано, не възнамерявам да тествам това.

# 498
Здравейте, днес ми беше първата инжекция Гонал. Биха ми я в 09:00 ч. Следваща по схема ми е утре в 15ч. А за трети ден ще ми кажат в колко часа да я бия на прегледа. Въпросът ми към вас е не трябва ли да се поставя инжекцията в един и същи час. Каква е логиката да бъде в различен час всеки ден?

# 499
  • Sofia
Здравейте, днес ми беше първата инжекция Гонал. Биха ми я в 09:00 ч. Следваща по схема ми е утре в 15ч. А за трети ден ще ми кажат в колко часа да я бия на прегледа. Въпросът ми към вас е не трябва ли да се поставя инжекцията в един и същи час. Каква е логиката да бъде в различен час всеки ден?
На мен само първата ми я поставиха те към 12, но беше различна от другите (Елонва 150). От там насетне добавихме още инжекции след 4ти ден които си ги слагах по едно и също време всеки ден (14:00) ми бяха казали и от тогава така ги слагах (Пурегон и Мериоферт + Оргалутран)

# 500
Здравейте, момичета! Simple Smile
Днес пиша, за да споделя опита си с вас и да ви дам някои съвети (ако бих могла да ги нарека така), за да може да се чувствате добре и спокойни по време на инвитро цикъла си.
Ето някои много важни неща, събрани от 3 години опити за забременяване и 3 инвитра:
1. Слушайте тялото си във всеки един етап от инвитрото - нищо не е по-важно от здравето ви.
2. Попитайте репродуктивния ви специалист за това как може да се избегне хиперстимулация. За съжаление тя се случва доста често.
3. Ако след пункцията имате болки - останете в болницата докато не отшумят.
4. Ако има възможност - настоявайте за ехографски преглед след пункцията. Попринцип това е редно да се прави по протокол във всяка болница.
5. Стойте в болницата поне до обяд (ако пункцията ви е била рано сутринта), или поне 3-4 часа след нея. Никой не може да ви накара да си тръгнете. Знам, че на някои места пускат пациентките час-два след процедурата, което аз лично смятам, че не е редно.
6. Не пътувайте в деня на пункцията - останете в града, в който е вашата болница.
7. Когато ви дадат листа с описаните състояния, при които трябва да се обадите в болницата (като повишена температура, силни болки и т.н.) - прегледайте много внимателно дали има спешен телефон/и на инвитро центъра. Ако не видите такъв  - поискайте задължително (или денонощен телефон на инвитро центъра или на вашия доктор).
Аз разбрах колко са важни всички тези неща за съжаление не по добър начин, но пиша тези редове не за да ви плаша, а за да дам важна информация на тези, на които им предстоят процедури.
Пожелавам на всички ви скоро да прегърнете своите бебчета! Успех и бъдете здрави! Simple Smile

# 501
Здравейте! Предстои ми ин витро процедура, но имам въпрос. Дойде ми тази вечер в 19:00 ч. Кой ден  броя за първи, тъй като на втория трябва да съм сутринта в клиниката? Днес или утре е 1-ви ден? Съответно утре или във вторник трябва да съм в клиниката? Извинете ме за въпросите! Клиниката, която посещаваме е в друг град.

# 502
  • Sofia
Здравейте! Предстои ми ин витро процедура, но имам въпрос. Дойде ми тази вечер в 19:00 ч. Кой ден  броя за първи, тъй като на втория трябва да съм сутринта в клиниката? Днес или утре е 1-ви ден? Съответно утре или във вторник трябва да съм в клиниката? Извинете ме за въпросите! Клиниката, която посещаваме е в друг град.
И на мен тези неща са ми мъгла, но като ми дойде цикъла, в който правихме инвитро беше в 17:30 някъде неделя, та се обадих по това време да запиша часа и ми казаха, че вторият ден ми се води във вторник. Така, че бройте утре за първи и вторник за втори. Поне така ми обясниха на регистратура като записвах час, същото ми потвърди и лекарката при която бях.

# 503
Утре е първи ден, да си на втори ден на преглед е напълно достатъчно.

# 504
От репродуктивната ми докторка знам, че когато цикълът дойде следобед (след около 16.00ч.), за първи ден се смята следващият ден. А за идване на цикъл се смята не просто зацапване, а ясна кръв. Успех с процедурата! Simple Smile

# 505
Момичета вие колко цикъла изчаквате за следващият трансфер . Моята лекарка ми каза да изчакаме поне 2/3 цикъла да минат , имам замразени още 5 ембриона на 3 дни.

# 506
  • Sofia
Момичета вие колко цикъла изчаквате за следващият трансфер . Моята лекарка ми каза да изчакаме поне 2/3 цикъла да минат , имам замразени още 5 ембриона на 3 дни.
Аз разбрах, че нашият не е успешен онзи ден. Мислим да изчакаме до октомври поне, но ние трябва да започваме наново със стимулациите.

# 507
Здравейте, мили момичета!
И аз съм с неуспешен трансфер, втори инвитро опит от миналия месец. Нямаме замразени мъници, така че и ние започваме отначало със стимулация. На нас също препоръчаха поне 2 месеца почивка. Щом лекарката така е препоръчала, сигурно има резон. Доколкото знам масово август месец не се правят трансфери. Щом имате замразени ембриончета, подготовката няма да е толкова дълга и скоро ще си ги приберете на топличко и уютно ❤
Съжалявам, Rouina, Vanq, че се налага отново да минем по този път! Предполагам, че и на вас, както и на мен, ви е трудно да не губите вяра. Ще се справим, няма да се отказваме. Прегръщам ви!

# 508
Ще се справим мили момичета 🩷
Аз го приех много по добре от мъжът ми ..
Той много се притесняваше за мен, след като виждаше през какво минавам аз и тялото ми лекарства инжекции ..
Но всичко си струва стискам палци на всички момичета който преминават по този път 🩷

# 509
  • Sofia
Ние успяхме да се прехвърлим при друга лекарка, за която обмисляхме от доста време. На 21 сме на преглед, та тогава ще обсъдим какви ще са нашите следващи стъпки и ще подадем наново документите за фонда. Евентуално мислим да направим хистероскопия, ако докторката е съгласна и се надявам на по-добри резултати от стимулацията, защото с предходната нямахме никакъв избор на нищо - молихме се едва ли не единствената ни яйцеклетки да изкара до 5 дневен ембрион.

Общи условия

Активация на акаунт