Тренировки в домашни условия - 123

• 34 408
  • 731
  •   1
Отговори
# 210
Е...то изобщо има ли лежанки без наклон ? 👀 Вижда ми се абсолютно безсмислено съществуването на такъв продукт на пазара...

# 211
  • Bristol
Да, има, те са по-компактни и ако пространството ти е кът, са добър компромис от това да си без лежанка. Аз търсих лежанки и тъй като няма къде да в държа, в крайна сметка реших, че за сега ще карам без.

Да споделя, преоткривам Пилатес от снощи. Едно време, преди мъжа и децата 😁 редовно ходех на каланетика. Много ми напомня на каланетиката от тогава, но с добавени още движения, които не ми идват натурално 🤪 Определено пулсът не се покачи, не останах без дъх, но добре натоварих някои мускули. Търсих нещо между 30 мин до час в YouTube, без допълнително оборудване и попаднах на Move with Nicole. Австралийка, много релаксиращо говори, музиката също, едно синьо море зад нея, но аз не можах да релаксирам 🤣 може би и защото ми е още ново и се напрягам да хвана кое е следващото упражнение и как се изпълнява, плюс че не го пуснах на голям екран, а на телефона ми вървеше.

Agent, и аз не изключих моят часовник, като почивахме. Това обяснява големия процент resting може би 😄 Много трудно намирам дружки за дълги разстояния и катерения, дали с колело или пеша из природата. Както мъжът казва, малко издържат на моя boot camp. Аз затова и сама понякога излизам, а мъжът ми е съпорт на телефона или си правим явки на определени места. Той вижда на живо как се движа и при резки движения, примерно ако падна, получава SOS от Гармина.

# 212
Мери допълнително ли се активира тази SOS ф-я ? Ние сме падали -аз от колелото,мм в един водопад и нищо не сигнализира за проблем...
Не знаех ,че има лежанки без наклон ,моята е компактна и евтина ,мисля ,че малко на 100 лв от Декатлона .Взех я по време на пандемията ,по-скоро за крака ...имаше една програма на Отъм -Мастър Хамър и Чизел и там имаше големи катерения по лежанки.
Нищо не тренирам ,само ходя .
Здравословните проблеми на семейството ми още повече се скофтиха...и то с друг член от семейството ,нещата се развиха страшно бързо и най-вероятно ще трябва да я вземем  в къщи .Този път обаче не съм в шок ,стресът ми е нормален ,сънят ок ,мисля за напасване  и рутина.Дето е казал автора -improvise ,adapt ,overcome....
Днес ще направя една тренировка цяло тяло.

# 213
Лейдис, отчитам ден 1 от Активс на Сидни

# 214
https://www.amazon.de/-/en/dp/B07S7NRZL4

Дойде лежанката...

Понеже бях нетърпелив и обиколих Декатлон и тук-таме да гледам, 250-350 лежанки и всички едни такива... скърцащи клатещи се, викам си ще се убия някой ден, не си взех и поръчах амазонската. Ще се чака... но дойде за 6 дена и си струваше Simple Smile

Въпреки, че е само 11 кг е доста масивна, перфектна изработка и много стабилна. Сглобките напаснати, всичко прецизно, все едно не са я правили китайци Simple Smile Дунапрените хубави, кожата хубава, шасито дебел профил, болтовете фиксират до части от милиметъра, абе голяма реклама и направих като за тази цена, но си струва, определено!

# 215
Да споделя, преоткривам Пилатес от снощи. Едно време, преди мъжа и децата 😁 редовно ходех на каланетика. Много ми напомня на каланетиката от тогава, но с добавени още движения, които не ми идват натурално 🤪 Определено пулсът не се покачи, не останах без дъх, но добре натоварих някои мускули. Търсих нещо между 30 мин до час в YouTube, без допълнително оборудване и попаднах на Move with Nicole.

Аз покрай тази девойка, старша възраст, спрях да ходя в залата Simple Smile с нея се чувствам пак там, но беш лудницата в събликалнята и бързото наместване на постелките за по-добра видимост.
Като порасна, искам да приличам на нея Simple Smile https://www.youtube.com/@fromthecorepilatesandfitne6588
Таз вечерната ми тренировка е с нея отново.
Спокоен и спортен ден на всички!

# 216
Честито на рождениците! Да сте живи и здрави 🥂

Аз ви чета редовно, но скоро не съм писала, но нямам и какво толкова да кажа. По здравословни причини не мога да си позволя много натоварващи тренировки в момента и предимно практикувам лека йога. Намерих един канал в youtube - Move with Nicole. Много ми допадна ✌🏻, а за фон красивия Тайланд ми действа още по-успокояващо. 😁
През почивните дни по 10км разходки.

# 217
Bitch - Hug

Merry - голям проблем ми е и на мен това! Даже си мисля дали да не потърся някакъв местен клуб за луди каки, че все пак е по-забавно и мотивиращо с компания. Обаче пусто време...

Бързо и леко възстановяване на всички травмирани и болни!

Navy, не питаш на подходящото място. Ние можем да споделим личен опит, но ти ще трябва да го конвертираш към система с доста повече тестостерон Grinning
Според мен няма проблем да се тренира двуневно, ако се изгради добра система и обръща специално внимание и на хранене и на възстановяване. А ако говорим за изoлирани случаи, а не за дългосрочна програма - да, абсолютно и разбира се, винаги с едно наум за потенциални травми.

Но пак ще кажа, че ти трябва разбивка от себеподобни Simple Smile
И винаги чети коментарите на потребителите под клиповете - често можеш да намериш дори по-полезна информация или добре подкрепен аргумент отколкото във видеото!
https://www.youtube.com/watch?v=lpbYGrQWp3o
https://www.tiktok.com/@zachcornfieldfitness/video/7307420371391728914

Скоро слушах една кака, която сравняваше дългогодишния си опит с пилатес и силови тренировки. Ще се опитам да си я изровя от хисторитo, aко ви е интересно:

Бързо AI summary:
Скрит текст:
Physical Benefits
🏋️
Weight training is more effective for building muscle, improving strength, and increasing bone density in a shorter time compared to Pilates.

💪
Pilates excels at improving core strength, flexibility, and mobility without the risk of injury associated with high-impact exercises.

🔥
Weight training is superior for burning fat and gaining muscle simultaneously, making it more efficient for body composition changes.

Accessibility and Experience
🧘‍♀️
Pilates offers a more accessible and less intimidating option for beginners, with many free classes available on YouTube.

🎵
The enjoyment factor is crucial for adherence, with Pilates providing a relaxing and social experience, while weight training offers an adrenaline-pumping atmosphere.

Specific Benefits
🏃‍♂️
Weight training is more beneficial for improving strength and power in sports and running, while Pilates is better for longevity and injury prevention.

🧠
Pilates is excellent for improving core stability and balance, which are essential for overall functional fitness.

Community and Environment
👥
Pilates often fosters a more supportive and social community, while weight training environments can be more intimidating and competitive.

Long-term Health
🦴
Weight training is more effective for injury prevention and posture correction in the long term.

Versatility
🔄
Pilates offers more flexibility in terms of styles and forms, making it adaptable to various fitness levels and preferences.

И 2 хубави мнения на потребители под клипа:
Скрит текст:
@maritzakolenbrander1605
3 weeks ago
"Hi there! I'm a traditional fitness trainer as well as a pilates trainer. For anyone reading who is wondering: the type of body you are able to get from either type of workout depends on many more factors than just the type of workout. It depends on genetics, age, diet, stress level and muscle responsiveness. Some people respond really quick to traditional strength training and gain muscle. Which is great if that is your goal or you have difficulty building it otherwise. For someone with quick responsiveness, pilates can be a better option if you want a lean but not particularly muscly look. For someone in between a mix is great. Everything you mention in the video is correct, I just wanted to point this out one more time since I always see so many questions about it. Great video!"

@sandrazekictomas1512
1 month ago
"Wonderful video! I personally follow a routine that blends both strength training and Pilates—three sessions of each per week, with one day reserved for cardio or rest. I find this combination offers the perfect balance. Pilates enhances my mobility and activates those smaller, often overlooked muscle groups, while strength training has been transformative for my overall health. As an MD (and a bit of a nerd!), I’ve delved into a lot of scientific literature on the topic, and it’s clear that strength training is one of the most effective ways to prepare for the major hormonal shift of menopause. At 44, I genuinely feel stronger, healthier, and more empowered than ever!"

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 17:08 от Agent Provocateur

# 218
Аз съм голям фен на пилатес inspired тренировки. Особено за ядрото, няма нищо по-натоварващо.
За днес отчитам 3км ходене на зазоряване Grinning После поредният ден от fit in 30, цяло тяло + с4д3 от 1.0 на Хедър - full body strength and cardio.
Установих какво ми липсва при Крис и Еди - лицеви опори няма! Добре, че Хедър ги включва във всяка тренировка.
Довечера ще отметна още едни 7км с кучкото.

# 219
Ден 17 от fuel  - горна част

# 220
  • Бургас
Аз днес пропуснах бягането, но като загрявка поскачах на въже и после направих тази тренировка на Каролин за цяло тяло. Хареса ми. https://www.youtube.com/watch?v=GViX8riaHX4

# 221
  • Варна / UK
Хубаво е да има разнообразие, обаче, да му се не види, време нямам. Искам и да тичам (много е хубаво за сърцето), и тренировки за мобилност да правя, и силови (разбира се)... и денонощието да е 28 или, защо не, направо 32 часа, че да има време и да си поспя Joy. Повечето експерти казват - ако нямате време за нищо друго - правете силови тренировки.
Относно двуразовите тренировки - споре мен, добре е едната да е силова, другата някаква кондиционна или за мобилност (т.е. да предлага друг вид натоварване).

Когато вдигаме по-тежки тежести /товари при тренировка или по принцип ако носим нещо тежко, поемаме въздух (не дълбоко), стягаме коремните мускули и гърба; желателно е да стегнем и мускулите на бедрата и ръцете. Това стабилизира тялото.
По време на вдигането се диша плитко (не поемаме дълбоко въздух)  и гърбът и коремните мускули остават стегнати. При упражнения е най-добре да не се диша в самата фаза на движение, а между повторенията.
Като вземаме нещо тежко от пода - не се навеждаме напред изгърбвайки се (то няма и как да се случи когато гърбът е стегнат),  а приклякайки с бедра и колене; товарът да се държи близо до тялото и изтласкването да става с краката. Не е желателно да се повдига нещо супер тежко над нивото на раменете.
Да се избягва усукване на тялото наляво-надясно при носене или повдигане на тежко.

И ако следвах собствените си съвети - нямаше да си сецна кръста в началото на тази година на мъртва тяга:joy: Мина ми ама два месеца и отгоре едвам се навеждах напред...

# 222
  • на острова на мечтите
Ето какво става, когато отварям линк, който се споделя от друг клон на Амазон:

После трябва да настройвам всичко отново и не ми се занимава.
Защо искам такава лежанка тип пейка:

Имаме едно старинно диванче, което става за  този вид мост, но трябва да го местя, че не ми стига мястото. Чудя се още, дали да трупам и други уреди, или да намеря алтернативно решение. Нямам място за обемисти уреди. А и Папчо ще им види сметката. Постелката ми е персонализирана вече 😂
Благодаря ви за отговорите.

# 223
Е тя всяка лежанка като се изпъне права хоризонтално и ... става пейка?

# 224
Ето какво става, когато отварям линк, който се споделя от друг клон на Амазон:

После трябва да настройвам всичко отново и не ми се занимава.
Защо искам такава лежанка тип пейка:

Имаме едно старинно диванче, което става за  този вид мост, но трябва да го местя, че не ми стига мястото. Чудя се още, дали да трупам и други уреди, или да намеря алтернативно решение. Нямам място за обемисти уреди. А и Папчо ще им види сметката. Постелката ми е персонализирана вече 😂
Благодаря ви за отговорите.
Ако само за hip trust ще я ползваш, по-добре си вземи някой футон. На мен ми е супер неудобна лежанката и ползвам едно столче от Икея с възглавничка отгоре. Лежанката ми идва висока и ми ръби. 164см съм за сравнение. Пускам снимка на столчето

Общи условия

Активация на акаунт