💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 32 008
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
Пиете ли нещо за киселини.

# 466
Аз взимам сашета Карикол гастро. Напоследък рядко ми се налага и се надявам да не зачестят пак последния триместър. 🤞

# 467
Аз към момента нямам нужда (дано така остане🤞🏻), но по другите теми често споменаваха Гавискон.

# 468
И аз за момента нямам сериозни киселини, по - скоро нещо извънредно.В такива случаи пия две глътки студено прясно мляко.
Момичета, има ли от вас с по - малки бебчета? За сега се води в нормите ,но все го мисля.

# 469
И аз за момента нямам сериозни киселини, по - скоро нещо извънредно.В такива случаи пия две глътки студено прясно мляко.
Момичета, има ли от вас с по - малки бебчета? За сега се води в нормите ,но все го мисля.

Аз мисля, че нашето е от по-малките, но си е в норма Simple Smile  Преди няколко дни го измериха приблизително 850 грама, а бях уж в 26+. И аз го мисля, но се успокоявам, че аз съм се родила 3,2 кг (преносена), бащата - 2.8(преносен), та би било странно момчето да ни изненада с нещо по-сериозно 😁

# 470
Мисля, че консумират такива храни. До колкото помня не се слагат големи поличества аспирин, трябва да изядеш солидно количество, за да ти повлияе. Консервантите в купешките продукти също не се препоръчват за бременни. 😉
А до колкото чета етикетите, на нито един не е посочен конкретен консерват, а в действителност са много видове. Някой от тях са вредни за всеки човек.

Какво знаете за консервираните с аспирин буркани за зимнина? Могат ли да се ядат по време на бременност? Тъй като съм чувала че бременните жени не трябва да приемат аспирин, защото разрежда кръвта.

# 471
Взимам Гавискон за киселините

# 472

AГ ми предписа Гаттарт за киселини и ми помага.

# 473

Здравейте момичета! Вчера правих обременяване с глюкоза и резултатите не са добри,в четвъртък съм на ендокринолог, надявам се да не стигна до инсулин. Дано при вас всичко е наред!

# 474

Здравейте момичета! Вчера правих обременяване с глюкоза и резултатите не са добри,в четвъртък съм на ендокринолог, надявам се да не стигна до инсулин. Дано при вас всичко е наред!
Спокойно, ще го овладеете с диета. Гадно е, но се свиква.

# 475
Вие спите ли по гръб, незнам колко е вярно но срещам доста клипове във TikТok, че не трябвало да се спи по гръб.

# 476
Djeniori, дано овладеете положението бързо! 🤞

Моето течение е средно обилно, но е с бял цвят, което не знам защо много ме притеснява. Началото на август съм на ЖК и ще си искам извънредна микробиология, че последната ми е от началото на април и беше леко спорна, а нищо не лекувахме, отделно при последната урина ми излязоха супер високи левкоцити, което АГ каза, че е нормално, ако няма други изолирани бактерии и т.н. и все си мисля, че може пробата нещо да е прихванала.

Какви дози магнезий приемате в момента? Аз съм още на  2 х 1, но усещам основно при физическо натоварване и клякане, че коремът ми се стяга все по-често и ми трябват 2-3 минути да изляза от дискомфорта. Не знам бебето ли се намества неудобно в този момент или са подготвителните контракции. Отделно и призори имам доста силни крампи в краката вече.

Киселини в момента нямам, чакам ги и тях. 😅

# 477
В 25г.с + 2дни и отидох със стягане в корема. Не съм се спирала и сега съм 1 седмица на 3х2 магнерот 500мг, плюс ако имам болки свещички. Плюс повече почивка. До преди това бях само на Диаспорал 400мг и ми е идвал слаб. Шийката ми не е скъсена, госпожицата върви напред. Бях се настроила вече за прием в болница, за щастие ме успокоиха, че е “нормално” да имам контракции, щом не са болезнени(последното е най-важно). Общо взето почти вече отшумя.

# 478
Момичета, прави ми впечатление, че всеки път след приема на желязо започват зверски киселини. Някой да има такива наблюдения ? Confused

# 479
Аз пия желязо под формата на ампулите Toth'ema, разбира се, предписани ми от лекар (заради нисък химоглобин). И при мен има дразнене на корема и киселини затова гледам да ги пия с повече вода и никога на гладно. За съжаление, не може да се пие мляко преди/след приема им (както е посочено и в листовката им), тъй като млечните продукти пречат на усвояването на желязото. Нещо, което при мен помага е преди или след ампулата да хапна препечена филиика например.

Общи условия

Активация на акаунт