💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 32 068
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
Аз имам въпрос - от коя гестационна седмица започва ежеседмичното ходене на преглед? След 30 предполагам?
На мен в Токуда ми казаха от 34та да започна да ходя всяка седмица за тонове.

# 451
Да, нормално е. Щом няма мирис,  сърбеж, дразнения, мъжът ви също е наред - нормално е. Цвета може да варира от бяло, жълто, кафеникаво до зелено. Щом други неща не са на лице, няма повод за притеснения.
Преди месец-два имах същия въпрос.

Момичета, забелязвам една идея по-обилно течение без мирис и понякога без цвят, или бяло и по-рядко! Вчера бях на преглед при новия док и забравих да го питам, че много въпроси имах.
Иначе всичко е наред направи ми обстоен преглед!
Ще споделите ли дали и вие сте забелязали промяна в течението ви?

# 452
След 36г.с. по спомен, преди това са на две седмици. Това е ако няма индикации за по-рано започване на раждането.
А, аз се чудех тези тонове влизат ли по каса или се заплащат отделно? Днес щях да търся информация по темата, но на работа е голям ужас.
Последните дни замествам директорката и сякаш всички само това са чакали. Като приключа за деня и нямам желание да правя нищо и да говоря с никого.

# 453
ladysov, аз моите ги правих в Селена, там се заплащаха. Мисля, че бяха 30 или 50лв. Не мога да кажа за другите болници.

# 454
След 36г.с. по спомен, преди това са на две седмици. Това е ако няма индикации за по-рано започване на раждането.
А, аз се чудех тези тонове влизат ли по каса или се заплащат отделно? Днес щях да търся информация по темата, но на работа е голям ужас.
Последните дни замествам директорката и сякаш всички само това са чакали. Като приключа за деня и нямам желание да правя нищо и да говоря с никого.

Моята АГ по здравна ще ми направи веднъж тонове в 35та седмица и после ми дава документите за раждане, така че най-вероятно не влизат ежеседмичните.

# 455
В коя седмица си и колко е голямо бебето?
Момичета, забелязвам една идея по-обилно течение без мирис и понякога без цвят, или бяло и по-рядко! Вчера бях на преглед при новия док и забравих да го питам, че много въпроси имах.

# 456
Аз имах обилно воднисто, по-рядко бяло, течение докъм 16-17 седмица, после доста дълъг период на “засушаване”, но сега от 2-3 седмици забелязвам, че и при мен много се засили. Преди 3 седмици пак тръгна воднисто и прозрачно и се шашнах да не са води, но напоследък е станало бяло, като лосион.
Бях чела някъде, че колкото повече напредва бременността, толкова по-обилно става течението.

# 457
В коя седмица си и колко е голямо бебето?
В 27 г.с. Бебето в 1200 гр. Забелязвам че от около седмица е по-засилено течението.
И аз си бях изкара акъла, че са води 😁

# 458

Плащат се , не са по ЗК.

# 459
И аз се нареждат с течението
Бях на преглед в 27+4
1130 кг е
Пуснаха ми изследвания.  Чудя се дали дя правя ОГТТ или само инсулин

# 460
И аз се нареждат с течението
Бях на преглед в 27+4
1130 кг е
Пуснаха ми изследвания.  Чудя се дали дя правя ОГТТ или само инсулин

До колкото знам инсулин не се прави по време на бременност.

# 461
А има ли причина?
каза ми, че ако ми е лошо от натоварването да ми изследват глюкоза и инсулин

# 462
А има ли причина?
каза ми, че ако ми е лошо от натоварването да ми изследват глюкоза и инсулин

Не съм така запозната, нито лекар. Може би има нещо предвид. Simple Smile

# 463
Какво знаете за консервираните с аспирин буркани за зимнина? Могат ли да се ядат по време на бременност? Тъй като съм чувала че бременните жени не трябва да приемат аспирин, защото разрежда кръвта.

# 464
Какво знаете за консервираните с аспирин буркани за зимнина? Могат ли да се ядат по време на бременност? Тъй като съм чувала че бременните жени не трябва да приемат аспирин, защото разрежда кръвта.
Цялостно консервираната с аспирин зимнина е вредна. И да опасна е за бременни жени.

Общи условия

Активация на акаунт