💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 32 867
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
Аз трябва да погледна как ни е количката от преди 10 години. Ако кожата не е мръднала ще я препоръчвам с две ръце - Немо, Адбор, цвят шоколад, кожена, изключително удобна за поддръжка. С три коша, а кошницата става и за кола в първите месеци. Взимаш от колата и слагаш на шасито и тръгваш с количката. Всеки кош си има покривало, и всеки кош може да сменя посоката - бебето да гледа към теб или напред .Много маневрена и със страхотни гуми, като на велосипед. За лятото имах Чиполино, но не помня модел, също много удобна, защото много държах да има много голям сенник. Та дано и двете стават, че са на село, защото и сега бих избрала тях.

# 61
Аз вчера разписях едно лека повръщане в 15+3
Иначе намам засега.
С момчето преди почти 4 години повръщане до момента на раждане. Ама примерно 1 2 пъти седмично. Действаме ли олекващо. Не ми ставаше лошо. Да видим сега с девойката.
Сайбекс ще взимам този път.
Миналия бях с кикабу
Не че съжалявам ама на първата година се счупи колелото и като цяло евтино то личи.
Ако намам възможност пак бих взема. Не е лоша. Не е неманеврена но не може дя се сравнява с по-високия клас.
Зя мен по - сложното е изборът на столче.
Имам чисто нова кошница от кикабуто зя в началото но исках хубав стол за след 3тия месец. Много са свити в тия кошници. Особено по-едрите бебета, каквото беше моят господин.
На вас казаха ли ви 2рата ФМ кои седмици е?
Какво пиете сега, аз още не съм почнала.магнеций. пия желязо и в12 че са малко ниски и това е проциотик  по лична преценка.

# 62
Всички ли сте носили на БХС последна снимка от ултразвук

# 63
Всички ли сте носили на БХС последна снимка от ултразвук

Аз не съм носила, нито са искали.
Относно това какво пием, пия витамини за бременни, Bird and bee и B12 допълнително.

# 64
  • Благоевград
tinki, с теб сме с няколко дни разлика ❤️ Ти къде се следиш?
Някоя от вас прави ли обременяване с глюкоза? Аз съм с висок риск за ГД заради ИР и отключен ГД при първата бременност. Сега се боцкам с глюкомер всеки ден, следя кръвната захар и скоро ще се наложи да правя изследването. Мразя го. Това е най-ужасното нещо на света.

# 65
Аз пия метилирана фолиева, витамин Д и Б12. Засега хемоглобина ми е добре, но по-нататък сигурно ще ми изпишат пак Сорбифер Дурулес.

# 66
По темата с добавките - пия Неофолик мета, вит. Д (някакъв ужасен гръцки спрей с най-гадния вкус на есенция ванилия), биозин мама и обикновен пробиотик, чисто профилактично. Обаче този спрей ми е толкова гаден, че само при мисълта за него и вече мога да повърна. Затова и последните дни малко съм разредила приема на добавките. От фолиевата също ми прилошава, гледам да ги пия преди лягане, но и тогава си е тегаво.

# 67
  • Благоевград
Аз съм на Вит. Д на Better you, Омега 3+вит. Е, B комплекс, отделно инжекции Б12, че съм в дефицит, магнезий по 3 грама.

# 68
Аз приключих с фолиевата киселина някъде 12-13 седмица, не са ми казвали да продължавам още от нея.
Иначе преди няколко дни започнах да пия омега Prenatal DHA на Nordic Naturals (след допитване до АГ). На следващия преглед през май месец ще ми пускат изследвания за витамини, желязо.. и не помня още какво, и ще преценим какво да включвам.
Досега, по отношение на кръвни изследвания, са ми пускани само ПКК, глюкоза, кръвна група и резус фактор.
tinki_15, къде прави първата ФМ? Провери какви са сроковете там.
Аз бях в МЦ Марковс, София, при д-р Павлова. Беше 10 април (12+6 г.с.) и ми каза след точно 2 месеца да отида за втората ФМ. Grinning Тогава трябва да съм в 21 с. и няколко дни. В техния сайт пише между 18-23 г.с. (оптимално около 20-22 г.с.).

# 69
Аз съм 16+6г.с. Пия фолиева неофолик мета, Б12, витамин Д на NOW и тотема, но май ще правя скоро вливки желязо, че феритинът ми беше 9, а трябва да е над 30. Мен ме мъчи някакъв гастрит или рефлукс, не мога да определя точно. Понякога се активира зверски и направо костите в гръдния кош ми горят и болят. Вчера бях много зле и направо се задушавах. Вече не зная какво да ям,за да не ми дразни, от всичко ми е зле.

# 70
Дами, аз пак се включвам с молба за препоръка за АГ, работещо със ЗК... Искам поне изследванията да ми ги назначават по каса, за да не ги плащам. И може ли малко информация дали очакват да се следите само при тях и не споменавате за другия АГ или повечето нямат проблем с това?

# 71
Вие мислите ли да правите фетална ехокардиография? Гледам в Марковс, че периодът съвпада с втората ФМ - 18-23 г.с.  Там обаче няма никакви часове, предлагат такава услуга по принцип, но е само един лекар и няма часове за записване в идните месеци въобще.

# 72
tinki, с теб сме с няколко дни разлика ❤️ Ти къде се следиш?
Някоя от вас прави ли обременяване с глюкоза? Аз съм с висок риск за ГД заради ИР и отключен ГД при първата бременност. Сега се боцкам с глюкомер всеки ден, следя кръвната захар и скоро ще се наложи да правя изследването. Мразя го. Това е най-ужасното нещо на света.
В Стара Загора.
Обременяване не съм правила

# 73
Дами, аз пак се включвам с молба за препоръка за АГ, работещо със ЗК... Искам поне изследванията да ми ги назначават по каса, за да не ги плащам. И може ли малко информация дали очакват да се следите само при тях и не споменавате за другия АГ или повечето нямат проблем с това?

Аз също имах дълго време такова чудене. Записах си в крайна сметка при д-р Дикова в майчин дом. Близо ми е и реших, че е подходящо и за изследвания, евентуално ако реша и за раждане там.
Утре ми първият преглед, ако искаш мога да ти споделя как е минало впечатления и изследвания, които трябва да пусна.

# 74

Аз също имах дълго време такова чудене. Записах си в крайна сметка при д-р Дикова в майчин дом. Близо ми е и реших, че е подходящо и за изследвания, евентуално ако реша и за раждане там.
Утре ми първият преглед, ако искаш мога да ти споделя как е минало впечатления и изследвания, които трябва да пусна.

Ще ти бъда много благодарна! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт