💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 35 590
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Току що си проверих отново в еЗдраве, за TORCH панела също ми е пускано направление.

И аз от скоро усещам много леки движения, най-често като си легна вечер. От днес съм 16г.с . 😊 С предна плацента съм и най-вероятно ще мине още време докато започнат да се усещат и повърхностно ритничетата. 😄

# 166
Според мен мърдат предимно, когато се намесват или нещо не им е комфортно от позицията, в която сте застанала. Поне при себе си забелязам, че движенията са в почти едни и същи ситуации.

# 167
При мен се усеща като легна по гръб, тогава е най-ясно и силно, ама мисля че е нормално тогава да се усеща най-много, те си шават постоянно из корема.

# 168
Аз от вчера, началото на 18 г.с., като че ли започнах да усещам някакво побутване и бълбукане, уж по-различно от газове, но няма как да съм сигурна на този етап. Пък и ми се струва рано за моята ситуация - предна плацента, първа бременнос Настроила съм се да го усетя към 20 седмица, така ми беше казала и АГ Smiley
Вие правихте ли изследване за цитомегаловирус? Аз нямам никакви антитела и ме обзе някаква отвратителна параноя сега... Уж заразяването не ставало толкова лесно като при грип примерно, едва ли не трябва да се целуваш с някого с език или да правите секс, за да ти го лепне, а същевременно 80% от населението е носител Hushed
Имам две приятелки учителки, разбрали сме се за кафе идната седмица, направо почна да ме хваща шубето да излизам с тях Fearful

# 169
https://www.nhif.bg/bg/nzok-za-teb/useful/573
Тук има информация кое се покрива от здравната каса при нормално протичаща бременност.
Поне при мен не са успявали да ми пуснат нищо допълнително освен включените. Може би има някакъв вариант и за останалите неща да минат през касата, но ще е с някаква диагноза извън нормалния пакет от изследванията.  Изрично ме попита лекаря дали искам Торч панел, защото се заплаща. Иначе в него са включени точно 3 вируса, единия е цитомегаловирус, ако не се бъркам, има и токсоплазмоза и още нещо беше, май рубеола. Ще го пускам на следващия ми преглед+ някои витамини.

# 170
Аз също съм с предна висока и от седмица се концентрирам упорито да усетя нещо, но не.... В 18+4 г.с. съм, първа бременност и много искам да почна да усещам малкия вече, понеже още ми е много притеснено.

# 171
С предна се очаква около 20 гс да се усети бебето, заради самата плацента. То е много странно чувството в началото, прилича точно на газове Grinning

# 172
И аз все още нямам усещания (17+5), а съм с горна/фундална плацента. Но вчера бях на АГ и видяхме бебето. Стои си на топло, движи се, видях сърдечните пулсации. Така че се успокоих.
Като че ли преди няколко дни, докато лежах, усетих нещо. Мисля че, не бяха газове или черва, така че или някое нервче, или е била бебка. Blush
Относно изследвания - пускани са ми стандартни неща. За вируси никой не ми е споменавал, а и аз не съм питала. Но може следващия път да го повдигна на въпрос.

# 173
  • Варна
Усещам ежедневно в различни ситуации,може би от около 10-тина дни е по-осезаемо (в 19+2 съм). Предната бременност изобщо не усещах и поради факта ,че бях на инжекции, сме ходили няколко пъти в спешните / приемни кабинети да се успокоя,че всичко е наред.
Момичета, как сте с килограмите?  Аз бях 55 преди да забременея и вече съм 7 кг отгоре. Малко започвам да се притеснявам

# 174
Аз съм качила 2-3 кг някъде,  обаче много ми се гадеше и почти не ядях нищо до скоро. Ще правите ли обременяване с глюкоза или не?

# 175
Току що си проверих отново в еЗдраве, за TORCH панела също ми е пускано направление.

И аз от скоро усещам много леки движения, най-често като си легна вечер. От днес съм 16г.с . 😊 С предна плацента съм и най-вероятно ще мине още време докато започнат да се усещат и повърхностно ритничетата. 😄

Писах на АГ-то за всеки случай пък дано минат по каса. Grinning Чакам отговор все още.

Усещам ежедневно в различни ситуации,може би от около 10-тина дни е по-осезаемо (в 19+2 съм). Предната бременност изобщо не усещах и поради факта ,че бях на инжекции, сме ходили няколко пъти в спешните / приемни кабинети да се успокоя,че всичко е наред.
Момичета, как сте с килограмите?  Аз бях 55 преди да забременея и вече съм 7 кг отгоре. Малко започвам да се притеснявам

Аз също съм 6-7 кг нагоре и много се притесних, но засега ми казват, че всичко било в норма. Иначе приятели и познати (особено ако не знаят, че съм бременна) като ме видях и констатират, че съм била отслабнала Thinking
Започнах последните няколко седмици да следвам хранителен режим за бременни и освен, че се чувстам по енергична, не виждам друга разлика, но може и да има...

# 176
  • Варна
В интерес на истината не съм си променила особено хранителните навици, с изключение ,че има дни, в които ми се дояжда доста сладко и не се ограничавам само с едно Simple Smile Не съм повръщала изобщо и съм нямала проблеми да не ям заради това,че ми се гади

# 177
Може ли да споделиш от къде намери този хранителен режим за бременни. Аз също съм качила 6 кг и ми се иска, ако не мога да ги намаля, поне да ги задържа

Писах на АГ-то за всеки случай пък дано минат по каса. Grinning Чакам отговор все още.

Момичета, как сте с килограмите?  Аз бях 55 преди да забременея и вече съм 7 кг отгоре. Малко започвам да се притеснявам

Аз също съм 6-7 кг нагоре и много се притесних, но засега ми казват, че всичко било в норма. Иначе приятели и познати (особено ако не знаят, че съм бременна) като ме видях и констатират, че съм била отслабнала Thinking
Започнах последните няколко седмици да следвам хранителен режим за бременни и освен, че се чувстам по енергична, не виждам друга разлика, но може и да има...

# 178
Може ли да споделиш от къде намери този хранителен режим за бременни. Аз също съм качила 6 кг и ми се иска, ако не мога да ги намаля, поне да ги задържа

Даа, поръчах го от тук: https://keto-s-ermenkova.com/%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%BC%D0%B … 0%B5%D1%89%D0%B8/

# 179
И аз от скоро започнах вече да качвам, след като мога да си се храня като нормален човек. Стартирах бременността 54кг, вече съм почти 55кг. Предната бременност качих общо 8кг, но ходих на фитнес до 38г.с. Ще видим сега как ще е.

Обременяването се надявам да ми се размине сега, защото го правих една седмица преди да забременея по препоръка на АГ заради ПКЯ.

Общи условия

Активация на акаунт