💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 31 451
  • 747
  •   2
Отговори
# 615
И на мен ми пускат всеки месец коагулация и я следим стриктно, но за момента всичко е наред. Какви бяха резултатите, че се налага терапия?

На мен чак като се преместих при новата докторка в Токуда ми пуснаха, преди това нито веднъж.. Иначе фибриногена и д-димер са ми над нормата високи..

# 616
И на мен фибриноген е 5 ,д-димер е 4  и от утре и аз съм на фраксипарин 0.4  ,в 36 седмица съм. Но пък всички останали са в норма - Аптт , протромбиново време ,време на кървене .....

# 617
За тапата и аз преди 2-3 дни се бях шашнала… получих странно течение, едно по-слузесто и с леко бял цвят, което беше по-различно от обичайното ми течение.
Звънна на една приятелка, която има 3 естествени раждания с 3 падания на тапа и тя ми каза, че тапата е кървава и ще я позная със сигурност, та се успокоих.

Аз съм на кръворазрепдащи от ден 1 на бременността, защото съм с Тромбофилия - PAI и Лайдин и през 3 седмици си следя коагулацията. Д-Димера е най-висок в третия триместър и сам по себе си не се тълкува. Трябва да се изследва и Анти Х, когато се почне терапия с Клексан или Фраксипарин за да се види как действат инжекциите.

Аз съм с ускорен пулс около 95-100 и това не напряга. Особено вечер най-много усещам този дискомфорт. Кръвното ми е около 95/60.
Док.
Djeniori аз ще раждам в СофияМед с термин 17/10, но ще съм секцио. При кой доктор ще си?

# 618
Здравейте момичета, на вас правиха ли ви изследвания за съсирване на кръвта? На мен ми пуснаха и се оказа, че ми се налага да си бия разредителни инжекции до раждане и 2 седмици след това. Не е най-приятната новина, но се радвам, че го хванаха.

А дали имате сърцебиене? Забелязвам, че особено вечерта повреме на вечеря или след пулса ми се ускорява доста, минава за 10 минути, но малко се шашнах вчера. Утре съм на преглед и ще питам.
Да имала съм този проблем ,но на мен по принцип пулса ми е по висок.В такива случаи смуча валидол,разрешен от аг.[quote 39 date=1
За тапата и аз преди 2-3 дни се бях шашнала… получих странно течение, едно по-слузесто и с леко бял цвят, което беше по-различно от обичайното ми течение.
Звънна на една приятелка, която има 3 естествени раждания с 3 падания на тапа и тя ми каза, че тапата е кървава и ще я позная със сигурност, та се успокоих.

Аз съм на кръворазрепдащи от ден 1 на бременността, защото съм с Тромбофилия - PAI и Лайдин и през 3 седмици си следя коагулацията. Д-Димера е най-висок в третия триместър и сам по себе си не се тълкува. Трябва да се изследва и Анти Х, когато се почне терапия с Клексан или Фраксипарин за да се види как действат инжекциите.

Аз съм с ускорен пулс около 95-100 и това не напряга. Особено вечер най-много усещам този дискомфорт. Кръвното ми е около 95/60.
Док.
Djeniori аз ще раждам в СофияМед с термин 17/10, но ще съм секцио. При кой доктор ще си?
[/quote] Здравейте! Аз ще съм при Нур Ал Салех най вероятно секцио поради седалищо предлежание .На 12 съм на преглед да нидимпдалифсеъе обърнала.Надявах се на нормално,но честнофказаноэи двете малко ме плашат и го мисля от сега. Но трябва излезе някак хаха. Почвам да се настроивам за секцио. Ти при кои ще раждаш?

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 23:43 от Djeniori

# 619
А къде го биете този фраксипарин ,нямала съм мазнинка по корема,понеже е доста опънат и АГ ми каза в ръката над лакътя ,пък чета ,че не било много препоръчително там и  се чудя къде да го бия ....

# 620
А къде го биете този фраксипарин ,нямала съм мазнинка по корема,понеже е доста опънат и АГ ми каза в ръката над лакътя ,пък чета ,че не било много препоръчително там и  се чудя къде да го бия ....

Аз го бия в предната част на бедрата. Не мога да хвана гънка на корема или паласка… а не мога сама да си го бия и в задната част на ръката 😁

# 621
  • Варна
Аз също съм на инжекции клексан всеки ден от началото на бременността поради развита алергия към фраксипарин. Поради тази причина през 1.5 месец пускам коагулационен статус,за да следим как се отразяват инжекциите. В началото ги биех в корема, но след като вече не мога да направя гънка, мъжът ми ги бие в ръцете. Сама няма как да успееш в ръката.

# 622

Aз си го бия в паласките, където най-много има месце общо взето. КАзаха ми, че около корема най-добре се усвоява.

# 623
Здравейте!
Вчера беше първият ми преглед при докторката, която избрах да води секциото ми. Много съм доволна от отношението и вниманието, което ни се обърна, на мен, на бебчо, дори на бъдещият татко.
Както се и опасявах, следящото ме АГ беше с пропуски. Оказа се, че имам лека анемия и трябва прием на желязо, нещо, за което изрично бях попитала, както и че трябва да ми се вдигне дозата на магнезия (друго, за което също бях питала, но беше казано, че не е нужно). Та да, радвам се че не съм чакала повече да си направя консултацията и късната фетална морфология. Пуснаха ми и първите тонове в 32 седмица (отново бяха шокирани, че досега АГ-то не ми е пускала). Всичко изглеждаше наред и това е най-важното. Скоро излизам болничен и от мен се очаква пълен покой Grinning Дано само АГ-то не се разкисели, че няма да водя раждането при нея, но пък при всички тези разминавания, за които си имах и предчувствие, че нещо не е окей, няма какво да се сърди. Simple Smile
Как върви подготовката при вас?

# 624
Това за тоновете може и да не е пропуск. Зависи от състоянието ви де.
Моите започват в 35та +3 седмица ,след 1 седмица точно.
Важното е как сте била на прегледите досега.
Анемията тряцва да е видима от изследванията на хемоглобин и феритин.
В първата бременност и аз имах. Не е толкова страшно. И се поправя сравнително бързо
Аз съм уж готова с нещата. Да видим

# 625
Аз ще оставя прането и подреждането на дрешките за след 36г.с (днес съм 31г.с + 6), та имам още време. Имам и още малко неща за купуване, но до края на месеца ще ги отметна.

Тъкмо се връщам от преглед и съм малко притеснена. След последния преглед преди две седмици съм свалила 1, 100кг, а бебчето е качило само 230гр (сега тежи 1, 789кг), което е под нормата. Вече се очаква да наддават по около 200гр на седмица. Иначе всичко е наред с кръвотока и няма асиметрия между главичка, корем и бедро. Доктора ми каза да наблягам на белтъчините и ако трябва да си взема протеин на прах. На следващите кръвни трябва да пусна и общия белтък да видим как ми е.

Според мен не се притеснявай, колкото и да е добра апаратурата, винаги дава отклонения, казвам го от личен опит. На 18.08 бях на преглед (в Токуда) и изкараха килограмите на бебчо леко под норма, имайки предвид че преди това вървеше винаги седмица напред. Заради това отклонения, лекарката реши да добавим Клексан за всеки случай. Всичко по кръвотока, околоплодните води и плацентата си беше наред според нея. Та и аз се бях наплашила, затова на следващия ден отидох на преглед при другия лекар, който ме следи и там измериха бебчето с над 200 гр повече (тоест отново си вървеше напред). 10 дни по-късно (в 35+0 г.с.) бях отново на преглед в Токуда и бебето беше станало вече малко над 2800 гр. (тоест +480 гр от първото измерване в Токуда за 10 дни) Simple Smile

Иначе аз съм с термин в началото на октомври, започнах с тоновете миналата седмица (в 34та). Днес отново бях на тонове и преглед като лекарката измери 1-1,5 см разкритие, което ми се стори доста, но тя не каза нищо. Доколкото разбирам, това не означава, че бебето ще тръгне скоро.

Ние вече сме купили всичко, надявам се да не забравям нещо важно за бебето. За себе си (за болницата) още не съм пазарувала, вече се обърках какво ми трябва.
Мебелите ги сглобиха миналата седмица и планираме да изперем и подредим дрешките този уикенд, когато ще съм в 36та седмица, не знам дали не е рано, но по-добре да сме готови с това Simple Smile
Относно козметиката - спряхме се на Wooden Spoon, защото четох добри отзиви.

# 626
Здравейте,
Аз съм се насочила (инатливо) за нормално раждане въпреки хернията, която се появи. Минах през няколко консултации по въпроса.
Първия хирург ми каза, че няма да може, ще трябва секцио. При второ мнение отговора беше, че е възможно. От там веднага запазих час за консултация в болница Св. Лазар, които също ми дават зелена светлина.
Всички основни нещата за бебето са готови, една част изпрани, но сме в ремонт и чакам да мине преди да продължа с багажа за болницата.

Количката ще се изпере, но колко е добра идея да се пере столче за кола? Вие поставяте ли му някакви допълнителни подложки?
Имате ли някакви препоръки относно модел/марка нощници за кърмачки?

При кой лекар ще бъдете в Свети Лазар?
Какво провокира появата на тази херния?

# 627
Здравейте,
Аз съм се насочила (инатливо) за нормално раждане въпреки хернията, която се появи. Минах през няколко консултации по въпроса.
Първия хирург ми каза, че няма да може, ще трябва секцио. При второ мнение отговора беше, че е възможно. От там веднага запазих час за консултация в болница Св. Лазар, които също ми дават зелена светлина.
Всички основни нещата за бебето са готови, една част изпрани, но сме в ремонт и чакам да мине преди да продължа с багажа за болницата.

Количката ще се изпере, но колко е добра идея да се пере столче за кола? Вие поставяте ли му някакви допълнителни подложки?

Избрала съм екипът Ла Вита Нова. Те са специализирани в областта на естественото раждане, избягва се медицинската намеса - епидурална, епизиотомия, секцио, окситоцин и т.н. Разбира се, използват ги, когато има наистина нужда от тях. Ражданията се водят от акушерки.

За хернията ми обясниха, че генетично някой хора са с по-слаби мускулни връзки. В следствие е от допълнителната тежест с напредването на бременността.

# 628
Здравейте,

Избрала съм екипът Ла Вита Нова. Те са специализирани в областта на естественото раждане, избягва се медицинската намеса - епидурална, епизиотомия, секцио, окситоцин и т.н. Разбира се, използват ги, когато има наистина нужда от тях. Ражданията се водят от акушерки.

За хернията ми обясниха, че генетично някой хора са с по-слаби мускулни връзки. В следствие е от допълнителната тежест с напредването на бременността.
Здравейте,

да, то реално Олга води раждането, а д-р Паликов ще се намеси, ако е нужно.
Пожелавам леко раждане!

# 629
foxxy, и аз съм с Ла Вита Нова, още от самото начало се следя при тях. Доволна съм. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт