С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 31 092
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
Фокси, мъжа ти е човека, който трябва да ти сготви нещо, да ти приготви храна, да седне до теб и да стои и да си свърши ангажимента. Нали си се омъжила за пълнолетен човек?

# 241
Фокси, мъжа ти е човека, който трябва да ти сготви нещо, да ти приготви храна, да седне до теб и да стои и да си свърши ангажимента. Нали си се омъжила за пълнолетен човек?
Тогава дайте групата, в която да се оплача от него 😄

# 242
Това със стола и моята се опита на времето така да действа.  Примерно семейно събиране, всички седнали така, че останали 2 стола един до друг за мен и мм. Влизам в стаята преди него и тя ми казва заповядай сядай и казва на племеника - стани и се измести до деската, а чичо ти като дойде ще седне до мен. Първия път не реагирах. Втория път се повтори същата ситуация и казах, не. Мм ще седне до мен. Получих отговор - а така ли, придружен с очудена физиономия. Обаче в този момент влезе мм и отговори- да, къде смяташ, че трябва да седна. След това и да се е е опитвала, сина й веднага реагираше и пресичаше опитите.
Така че говори с мъжа ти, защото ако бабата види, че той те подкрепя, колкото и да й е неприятно, ще се съобразява.

# 243
Това със стола и моята се опита на времето така да действа.  Примерно семейно събиране, всички седнали така, че останали 2 стола един до друг за мен и мм. Влизам в стаята преди него и тя ми казва заповядай сядай и казва на племеника - стани и се измести до деската, а чичо ти като дойде ще седне до мен. Първия път не реагирах. Втория път се повтори същата ситуация и казах, не. Мм ще седне до мен. Получих отговор - а така ли, придружен с очудена физиономия. Обаче в този момент влезе мм и отговори- да, къде смяташ, че трябва да седна. След това и да се е е опитвала, сина й веднага реагираше и пресичаше опитите.
Така че говори с мъжа ти, защото ако бабата види, че той те подкрепя, колкото и да й е неприятно, ще се съобразява.
Права сте, ако види, че съм му достатъчно важна. Проблемът е, че очевидно той не вижда проблем и е ок, защото опитах да говоря, но разбиране не получих.
И това със стола и демонстрациите на близост и от двамата ме подразни - от нея, защото действията са напълно умишлени, а от него, защото за него е ок ситуацията.
След няколко дни има сбирка утях - нямам търпение да ми лицемерничи, сигурно за нея е още по-изморително. 😁

# 244
  • В полите на Пирин планина
Ами, колкото и да е смешно, жената си брани територията... Не го разбирам това, но ето - тя го прави.
Трябва да коментираш наистина с мъжа си, за да разбере и той, че вече има и ново семейство, а не е само мама.
И на нея може любезно да й казваш какво е твоето мнение.
Иначе за готвенето - едва ли е нужно да се съобразява с тебе, независимо, че си бременна.

# 245
  • София
Янтра, да не си в отпуска 🤣.

# 246
Аз бих добавила,че Foxy ще си има доста ядове от тук насетне. Ако разбира се не успее да парира ходовете на свеки . Бих те посъветвала да не проявяваш толкова уважение към по-големите,в частност свекърва ти.  Аз бях така-,да не кажа нещо,да не се обиди свеки, да си премълчавам когато нещо не ми харесва,защото видиш ли съм по малка,отишла съм в тяхната къща и т.н. бих те посъветвала още сега,когато нещо те дразни или не ти харесва на момента да си го казваш,не говоря да се караш с нея или такива работи,а най-безцеремонно да си го лепиш в очите . Повярвай ми,това,че щадиш нейните чувства няма да бъде от полза нито за теб ,нито за нея,защото ще започнеш да трупаш много яд в себе си,който няма да ти бъде от полза.  На мен ми трябваха много години,за да разбера,че няма нищо лошо в това да си изразявам мнението . Никой не ми закачи медал заради това ,че толкова години съм била безконфликтнна,разбираща,помагаща. Съветвам те да се вземеш в ръце и да започнеш да отстояваш себе си,е началото е страшно,след това свикваш. Мъжа ти има голяма вина също за това,че не разбира къде е проблема,но ти спокойно и търпеливо ще му покажеш .. Аз те разбирам какво искаше да кажеш за яденето,искала си да ти покажат елементарна грижа ,на уж лицемерната и загриженост,но както виждаш няма загриженост към теб,всичко е една лицемерна игра.  Смело започвай да си отстояваш границите и да казваш какво ти харесва и какво не,защото,колкото повече мълчиш,толкова по нагла ще става.

# 247
За сина й е ок, защото тя е била такава винаги. Той не вижда промяна, значи всичко е точно. Обясни му твоята гледна точка, дано проумее.

# 248
Искам да споделя една забавна случка от преди два дни.
С мъжът ми имаме дилема между два апартамента.
Свекървата толкова много държеше точно на един определен апартамент, че ни крещя и на двамата близо час.
Свекъра е свестен човек често се чудя какво е видял в нея и защо се е оженил за нея.
Мълчи и нищо не казва, обаче тоя път явно му е накипяло жестоко.
Вчера свекървата се обадила на мъжът ми да се извинява и, че била прекалила (нещо напълно нетипично за нея. Тя никога не се извинява и винаги е права).
Като попитах как така изведнъж и мъж ми каза:
- Ами баща ми я насмел да си затваря устата и да не ни се меси.
Паднах като ми го каза.
Браво на свекъра - все си мислех, че тая му е сложила чатала на врата, но явно я държи на положение.

# 249
Аз наистина съм длъжна да заявя себе си без да бъда груба. Прави сте, че натрупаният гняв е най-лошото и то за мен.
Имахме и още една ситуация, бих казала още по-дразнеща. Мъжът ми има детенце от предишната си жена. Имахме проблеми със зачеването и в момента, в който обикаляхме лекари, тя започна да ми обяснява как бившата е ходила да ражда, с подробности. Синът й не беше на масата в този момент. Първо реших, че наистина не се е усетила. Синът й тук се включил и говорил с нея. Като цяло не успях да се засегна, някак гледам да съхранявам себе си от простотията на хората и да не приемам нещата лично, но очевидно не ми се получава понякога. 😄
Докато на баща ми на рождения ден, отново не започна да обяснява как другата снаха тръгнала да ражда, как в този момент тя бавела дъщеричката на моя мъж, как синът й и бившата снаха трябвало да се върнат да си гледат детето, за да може тя да отиде в болницата и какво е казала бившата. И това пред родителите ми. Интересно - него отново го нямаше на масата...

# 250
За сина й е ок, защото тя е била такава винаги. Той не вижда промяна, значи всичко е точно. Обясни му твоята гледна точка, дано проумее.
Ще мине доста време докато мъжът и разбере за какво иде реч. За него това поведение на майка му е напълно нормално,не може да разбере,че щом е решил да създава семейство трябва да застава зад жена си. И не,не говоря,че трябва да игнорира майка си,да я забрави,а трябва първо с жена си да се съобрази и след това на майка си да помогне. Не може у вас да идват майстори и ти да оставиш жена си да се разправя с тях,пък ти да се залепиш за майка си,че видиш ли тя имала нещо спешно за вършене.   Тя и бабата е супер нагла и проста,като вижда ,че синът и е щастлив да се бута там където не и е мястото,че видиш ли ще и отнемат сина ..
Сега прочетох последният ти коментар,тази жена е токсична,проста и невъзпитана. И няма да се извинявам за думите си, въпреки,че не познавам жената,Но, това ,което е казала,(разказала) е върха на простотията. Моят съвет е да започнеш да спазваш дистанция,колкото се може по-скоро. Нищо добро няма да получиш от тези взаимоотношения,напротив. Такива хора не осъзнават как нараняват другите. Лесно е да започнеш да я игнорираш,не я кани никъде,за какво ти е нейното присъствие?  Фокуси,смело напред и недей да я щадиш,казвай си какво те дразни,за да има едно наум какво може и не може да ти говори .

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 08:35 от loveme_2016

# 251
От ккъв зор я каните на РД на твоя баща????? При положение,че тя те наранява.

# 252
От ккъв зор я каните на РД на твоя баща????? При положение,че тя те наранява.
Няколко дни преди това тя организира Гергьовден съвместно с роднини, моите родители не бяха поканени. Това ме обиди и попитах моя мъж, но той каза,че тя не го организира сама и аз замълчах.
Няколко дни по-късно, ден преди рождения ден на баща ми мъжа ми ме пита ще правим ли нещо специално като имаше предвид да каже на майка си, но нямаше такъв план, а само вечеря с нашите вкъщи. Стана ми кофти, защото уикенда тя беше тук и сама и му казах да я извика. Тя дойде със закъснение - в 9 и нещо вечерта, че вършила работа в двора.

# 253
  • на Мелмак
Ами, ето тук може да се оплакваш от мъжа си Grinning вместо от свекърва си.

# 254
Аз пак не разбирам от какъв зор тая жена е на личен празник на баща ти , предвид обстоятелствата. И как така вие каните гости на неговия РД.
   Имаш сериозни проблеми първо със себе си - имам предвид очакванията ти към другите хора спрямо теб. Животът не е розов балон, слез малко на земята. Изясни си какво можеш да очакваш като отношение от твоя мъж . И нарочно пиша "можеш" , защото явно е , че не е това, което искаш .  След това, единственият човек, с който имаш да проведеш сериоен разговор на тема бъдещото ви семейство и участващите в него , е съпругът ти.
    Но като чета, ти не си даваш сметка , или е трудно да признаеш пред себе си, че той не отговаря на твоите очаквания.
   Или се научаваш да слагаш граници - ако живеете отделно и не в дом на свекърва ти, или се научаваш да не й обръщаш внимание. Трудна е войната с мама , особено , ако детето й не е на твоя страна. И тези илюзии за общи празници на всички родители, ако самите те не го желаят -забрави.

Общи условия

Активация на акаунт