С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 30 927
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Аз в нищо не се "заричам" просто ще опитам Simple Smile Ще тръгна с нагаласата за добри отношения , не тип " сина си е мой, ти си чужда"  и да си знае гьола и т н.. Ми не, не харесвам изначално мнителни и дръпнати хора. Аз опитвам , а  ако не се получи здраве да е !
Ама пък да ви кажа. С добра настройка като съм тръгвала за нещо почти винаги се е слувало Simple Smile И тъй де..
Точно за това заричане говоря.
Как може да се заричаш, че ще опиташ да градиш близост с човек, за когото нямаш никаква представа дали ще ти допадне като характер?

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 12:12 от milenaka

# 616
  • Другата България
Чак приятелки не.
Но да, напълно възможно е да има съвсем нормални взаимоотношения между снаха и свекърва без да се налага да има война за “надмощие“ над мъжа/сина.
Всичко е въпрос на компромиси, и от двете страни. Това няма да се уморя да го пиша, и да го казвам. Когато са възпитани и интелигентни, разбира се.
Другото, което съм казвала, и пак ще го кажа - ако една майка обича сина си и иска той да е щастлив, ако го е научила какво трябва да цени в жената до себе си и как да се държи в семейството си, то тя не би се месила в същото това семейство, освен когато/ако ѝ поискат съвет или помощ. Независимо кой - синът или снахата.

# 617
  • В полите на Пирин планина
Абсолютно нищо лошо няма в позитивната нагласа за евентуали бъдещи отношения. Аз също съм проекто-свеки (двукратно) - имам двама сина, които вече не са толкова малки, така че евентуално говорим за обозримо бъдеще.
Идеята ми е, че аз винаги съм приемала децата си като индивиди, с техните индивидуални желания, стремежи, вкусове и виждания. Нямам желание да им натрапвам своите виждания за живота. Естествено не всичко им е разрешено, но винаги съм се старала да обяснявам защо вземаме с баща им дадено решение.
Не приемам априори, че аз разбирам по-добре и съм последна инстанция.
Пък, момчетата ми, като си изберат дадена половинка, те ще си живеят с нея. Не е важно на мен тя да ми харесва, а те да се обичат и да са щастливи заедно.
Аз съм либерален човек, а освен това имам собствен живот, който не е скучен и главната ми идея не е да се бутам при младежта и да им "наливам" акъл. Всеки прави своите избори и носи отговорност за тях.

# 618
  • София
Нормални отношения – да, стига да е възможно. Но тук ставаше въпрос за близост, което за мен е повече от нормални отношения. Отделен въпрос е и кой какво разбира под "нормални". За мен нормални е да си честитим празниците и да се отнасяме възпитано една към друга, когато се засечем.

# 619
То и близост зависи как се разбира.
Може да е веднъж в месеца да седнат да пият кафе и да поговорят за рецепти и за цветя.
Няма лошо.
Лошото е, ако свекървата се опитва да бъде не близка на семейството, а част от семейството.

# 620
  • София
То и близост зависи как се разбира.
Може да е веднъж в месеца да седнат да пият кафе и да поговорят за рецепти и за цветя.
Няма лошо.
Лошото е, ако свекървата се опитва да бъде не близка на семейството, а част от семейството.
И това го има, да.
Примерно твоят пример за мен не означава близост, но това е за мен.

# 621
А какво е близост?
Всеки ден човек да се вижда с някого и да си излива душата ли?

# 622
Когато е  "така се прави" и  да не се дразниш, като не го прави така друг, просто си съвпадате. Или се приемате такива.

# 623
  • Другата България
Нормални отношения – да, стига да е възможно. Но тук ставаше въпрос за близост, което за мен е повече от нормални отношения. Отделен въпрос е и кой какво разбира под "нормални". За мен нормални е да си честитим празниците и да се отнасяме възпитано една към друга, когато се засечем.
Blush Това за мен са отношения, които имам с обикновени познати, дори не и приятели.
Няма как да имам такива отношения с жена, която синът ми е избрал да бъде негова спътница в живота и майка на детето му. Аз я чувствам като част от семейството, въпреки, че те са отделно такова. Нейните родители уважават много моето дете, не виждам причина аз да не правя същото.
Няма как да се “засечем“, защото живеем в различни градове. Ние ходим, те идват, когато това се случи излизаме заедно, говорим, разхождаме се, мъжете ходят на заведение примерно, или на мач, мен снаха ми ме води в МОЛ-а, Витошка и всякакви други Софийски забележителности /по нейно желание, аз София и лудницата там не харесвам, ама търпя Blush/.
Когато идват при нас иска аз да я водя на места, на които не е ходила, по женски, иначе отново всички посещаваме природни и други забележителности в близост.....това само на прима виста се сещам. Делници, празници...това са моменти, които и за мен, и за ММ са важни, а и са достатъчно рядко, поне на мен ми действат зареждащо.
Иначе почивки заедно не, и те не са изявявали желание, ние също.
За повече от 2-3 дни заедно може и да се намразим. Blush
Примерно.

# 624
  • France
А защо се изключва това, че снаха и свекърва може да си допаднат и да станат приятелки?
Не е изключено, но не смятам, че е добра стратегия. Затова и предпочитам да има дистанция. Имам своите основания и предпочитам да не си създавам проблеми там, където трябва да намирам решения Simple Smile

# 625
  • Варна

Точно за това заричане говоря.
Как може да се заричаш, че ще опиташ да градиш близост с човек, за когото нямаш никаква представа дали ще ти допадне като характер?

Заради сина ми ще направя опит, поне предполагам че ще е така. Като цяло не съм дръпната и набурсучена. Имам опит с комуникацията с хора Simple Smile То всеки съди по себе си, нали се сещаш..
За мен близки отношения не са да се виждаме и чуваме всеки ден, който трябва ме е разбрал, обаче вече Simple Smile
Всъщност Merri_An е обяснила това, което имам предвид и аз.

По- назад някой каза, че пътува само с детето си и на никой не го оставя през ваканциите / това като са от 6 до 11 годишни , например/ . Като са малки и почиват лятото повече от 3 месеца, на колкото и занимални и зелени лагери да записвах след отпуската ми, винаги имаше поне 3-4 седмици в които разчитам някой да го наглежда.

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 13:15 от Vessi_to

# 626
  • France
Няма лошо.
За мен това е твърде натрапчиво. Ще се чувствам притисната и стресирана ако имах свекърва с подобни желания

# 627
  • София
Blush Това за мен са отношения, които имам с обикновени познати, дори не и приятели.
Няма как да имам такива отношения с жена, която синът ми е избрал да бъде негова спътница в живота и майка на детето му. Аз я чувствам като част от семейството, въпреки, че те са отделно такова. Нейните родители уважават много моето дете, не виждам причина аз да не правя същото.
Скрит текст:
Няма как да се “засечем“, защото живеем в различни градове. Ние ходим, те идват, когато това се случи излизаме заедно, говорим, разхождаме се, мъжете ходят на заведение примерно, или на мач, мен снаха ми ме води в МОЛ-а, Витошка и всякакви други Софийски забележителности /по нейно желание, аз София и лудницата там не харесвам, ама търпя Blush/.
Когато идват при нас иска аз да я водя на места, на които не е ходила, по женски, иначе отново всички посещаваме природни и други забележителности в близост.....това само на прима виста се сещам. Делници, празници...това са моменти, които и за мен, и за ММ са важни, а и са достатъчно рядко, поне на мен ми действат зареждащо.
Примерно.
А за мен това са съвсем нормални отношения, които са база. От там дали тази база ще се развие и в каква посока ще се развие, няма връзка с трети хора. За мен отношенията между двама възрастни зависят от двамата възрастни, а не от други роднини. Със сина ми сме отделни личности и аз имам право (както и той

Подхождам неутрално. "Швейцария". Според мен и опитите за натрапена близост, както и набурсучуният подход, са еднакво незрели. Между двете предпочитам второто, защото първото ме напряга много повече, но ако може бих предпочела неутрален подход.

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 13:26 от milenaka

# 628
  • France
И за мен са нормални отношения. Както вече казах, предпочитам да има дистанция. Което между другото не ми пречи да поискам помощ, когато имам нужда. Със свекър ми да си казваме 3-4 изречения на година, но когато имах нужда да ми гледат Монстърчето, защото ММ го оперираха, вдигнах телефона и попитах. Не е сложно. То на работа, където хич не сме си близки, а с някои и антипатични, си комуникираме и работим заедно.

# 629
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:
Примерно.
А за мен това са съвсем нормални отношения, които са база. От там дали тази база ще се развие и в каква посока ще се развие, няма връзка с трети хора. За мен отношенията между двама възрастни зависят от двамата възрастни, а не от други роднини. Със сина ми сме отделни личности и аз имам право (както и той

Подхождам неутрално. "Швейцария". Според мен и опитите за натрапена близост, както и набурсучуният подход, са еднакво незрели. Между двете предпочитам второто, защото първото ме напряга много повече, но ако може бих предпочела неутрален подход.
О, да, нормално е всеки да има различни виждания за нещата по принцип, не само за тези.
То “база“ е задължително да има, нали все отнякъде трябва да се започне.

Натрапената близост поне според мен е с хора/свекърви, които са по-възрастни, не, че аз съм млада, 50+ съм, но да речем над 65+. Когато свекървата е работеща и има някакъв социален живот все още, “базата“ лесно се надгражда в едни по-различни взаимоотношения, които са приемливи и за двете страни, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт