С какво ви дразнят свекървите? – 163

• 30 869
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Тъй, тъй - мъжете вечно виновни, свекървещиците вечно невинни.
Е кой да е виновен, когато възрастен човек с акъла си прави лош избор? Въпросният възрастен – в случая мъжа. Всеки носи отговорност за собствените си избори.

# 646
  • София
Значи, първо аз няма да търпя майка ми 10 години да ми говори, че съпругът ми е тъп, смотан, направила съм грешен избор и прочее. Тя, моята майка не би го направила, но да позволя да го намила многократно 10 години?
Ъ?
10 минути няма да я изтърпя, камо -ли 10 години!
Тая жена (снахата) банкет трябва да вдигне, че се е отървала от подобен плужек. Обиждат жена му, той си мълчи.
Добре, че не му е дала 2ри шанс да се събират!

# 647
  • София
Скрит текст:
Значи, първо аз няма да търпя майка ми 10 години да ми говори, че съпругът ми е тъп, смотан, направила съм грешен избор и прочее. Тя, моята майка не би го направила, но да позволя да го намила многократно 10 години?
Ъ?
10 минути няма да я изтърпя, камо -ли 10 години!
Тая жена (снахата) банкет трябва да вдигне, че се е отървала от подобен плужек. Обиждат жена му, той си мълчи.
Добре, че не му е дала 2ри шанс да се събират!
Абсолютно същото си мислех.

# 648
  • София
Ариел, колкото и да оправдаваш твоят, няма как да докажеш, че мъжете, мамини синчета, не са виновни.

# 649
Ариел, колкото и да оправдаваш твоят, няма как да докажеш, че мъжете, мамини синчета, не са виновни.

Е, аз и челна стойка да направя майка му цял живот ще си ме мрази.

# 650
Голяма работа. Важното е мъжът да те обича.

# 651
  • Пловдив
Защо?
В крайна сметка, ако двама души не се харесват
Е това е, ако не се харесват. Това е двустранен процес и се усеща, никой няма да се натрапва ако вижда че не го харесват и е нежелан . Никой не може насила никого да накара друг, каквото и да е . Зная го.
Аз имах предвид нещо съвсем друго. Когато детето ти е малко и имаш нужда да го оставиш един следобед на баба му, да можеш да разчиташ и да не ти е неудобно .
Ама как така някой ще разчита на мен без предупреждение и ще разполага с моето време?!?! Че аз ходя и аз на работа, как така решава някой да разчита на мен?!

А кой да е виновен?
Синът е искал да се помирят онази е скокнала пак на въпреки.
Много малко синове между другото избират жените пред майките си когато нещата станат "напечени".
Мога да те запозная. Има такива мъже.

# 652
А къде пише "без предепреждение"?
Не виждам Веси да е написала това.

# 653
  • Пловдив
А къде пише "без предепреждение"?
Не виждам Веси да е написала това.
За теб какво е "разчита" ?!  За мен е "трябва да" гледаш детето.

# 654
"Разчитам
Уповавам се, осланям се, надявам се, доверявам се.
Разчитам на него. Разчитам на тези пари."
Това е значението, по-скоро отива към "надявам се, че човекът ще ми помогне", отколкото "длъжен е да ми помогне".
Но да, за мен това прави семейството семейство и приятелството приятелство, че разчитаме един на друг.
Иначе за маса и иху аху може с всеки.
Естествено разчитам не значи човек да ти е роб, явно имаш неприятен опит с хора, които са го изисквали от теб.
Едва ли синовете ти ще го правят, ако нямат този модел и не са отглеждани от бабите си, така че спокойно.

# 655
  • Пловдив
"Разчитам
Уповавам се, осланям се, надявам се, доверявам се.
Без надявам се, другите думи означават - очаква се от теб.

# 656
  • France
Хората сме различни. Например нямам никакъв проблем да не мога да разчитам на чужда помощ. Намирам го за нормално. Но да ми навлизат в границите - твърдо НЕ

# 657
Янтра, може да се очаква, но не без предупреждение.
Не знам как си го представяш, че снаха ти ще се обажда в работата ти и ще ти нарежда след десет минути да си пред апартамента?
Това ми се струва много невероятно.
Даже ми се струва невероятно да знае, че работиш и да иска от теб нещо в работно време.
Не знам откъде си развила такива страхове, че някой ще те вади от работа да гледаш внуци, но рядко се случва.

# 658
Arielle, мразя е силна дума.
Това е твоето усещане.
Заедно сте, брак, къща и какво ли не планирате. Не се е опнала свекървата на входа да спре тези неща.
Само годеникът ти може да се откаже от горните планове или теб.
Свекървата няма да го извлачи и затвори ва необитаем остров.

# 659
Много малко синове между другото избират жените пред майките си когато нещата станат "напечени".
Мога да те запозная. Има такива мъже.

А тези, които избират майките си пред жените си, остават, рано или късно, да си живеят с мама.

Общи условия

Активация на акаунт