Жените без корекции

• 18 310
  • 518
  •   1
Отговори
# 480
  • Melmak
Тези кремове още ги има. Виждала съм ги даже май в лили или дм, но на ниските щандове. Бадемовият е бежов, имаше и други, оранжев с невен и тн. Като бях дете ги имаше на павилионите из кварталите, на които продаваха козметика. Бабите ги ползваха, ама аз съм по-млада, не помня като е било съвсем да няма козметика.

Обикновените кремове не са ми по вкуса. Крем здраве става за някоя пъпка, то това му е целта, но сега има хубава козметика, тоя крем с невен или бадем, господ го знае какъв е.

# 481
Преди 10- на години реших да опитам, подскокоросана от най- добрата ми приятелка, да ползвам български кремове. Нямало значение според нея каква козметика ползваме. Ами имаше значение, за 6- 7 месеца (толкова продължи експериментът) ми се развали кожата. Та толкова за носталгията по старите български кремове.

# 482
  • Пловдив
Козметика, за фабрична говоря, е имало и бабите ви като са били млади. Не е изобретение на 21 век.

Деленето на кремовете на лоши - български, и хубави - чужди, на мен ми е малко хм... като възклицанието "чужбина е мястото" (правилното място се има предвид). Wink

Майка ми ползваше цял живот (откакто аз помня, де) хидратантния крем на "Ален мак" в бяла кутия от пластмаса, харесваше точно него и като фалира фабриката, видях голям зор да и намеря подобен.

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 21:57 от Магдена

# 483
Аз Нивеа софт ползвам, иначе бях много доволна от българските на Фитокод и Магнетик на БАН, но вече ми идват скъпи, затова съм с Нивеа и Цетафил.

Сега една приятелка ми подари някакъв китайски от Тему Joy Пратили ѝ два, или поръчала два по погрешка, ще видя, като остана без кремове, ще го пробвам.

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 22:06 от кукумицинка

# 484
  • Пловдив
Всеки се кълне в различни.

Аз, да си кажа, хич не съм доволна от един фон дьо тен "Шисейдо". Все си личи, като го слагам. Grinning Иначе съм всеядна откъм марки козметика.

Впрочем винаги ме е учудвал въпросът дали съм доволна от някой крем, дето съм си го купила миналия месец. Как точно да съм доволна - достатъчно е да има приятна консистенция и да не ме е изпъпчил (индивидуални са и двете), резултата нали уж го чакаме след години. Wink

# 485
  • София
На Арома има и светлобежов с пшеничен зародиш. Той, заедно с краставичния, ми понасят много добре през топлите месеци. Но тези в тубичките, а не в кутиите.
От лимоновия се изприщих жестоко, когато реших да изпробвам всички преди известно време, докато помня как навремето баба ми се кълнеше в него.
Майка ми пък ползваше 21 и разни маркови, но си ги носеше от чужбина.
Случвало се е да ѝ изхабя 1 парфюм на Нина Ричи и тя после така плака, че бих предпочела да ме беше набила.
Относно цената и качеството - зависи от това дали подхожда на кожата. Има скъпи козметики, които не ми понасят, има и евтини, които ми лепват като ръкаеички. Има и обратния вариант - неподходящи евтини и скъпи, които ще купувам, докато мога да си ги позволя.

# 486
О, спомних си за Нина Ричи. Беше по време на студентските ми години. Приятелката ми имаше и ми даваше да си пръскам. Много щастлива се чувствах. Сега мога да си позволя каквито искам парфюми, ама младостта я няма.

# 487
  • Пловдив
Аз пък нищо не разбирам от парфюми, да си кажа. Не ми идат отръки да ги разбирам и не са ми страст. Ползвам основно разни лапешки дезодоранти - плодови, кокосови, не знам какви - хем са ми по-приятни, хем някак имам чувството, че там няма как да се сбърка. Което може и да не е така. Wink

# 488
Това Нина Ричи ли беше, у нас стоеше дълго време за красота , искам пак да мога да го помириша , и онова старо Мазуми . И така популярното Бич може Simple Smile

# 489
  • Melmak
Не е въпросът до българско и вносно, има и хубави български. Харесвам Алтея, разни други марки с розово масло, обичам рози като цяло. Имам вкъщи винаги розова вода, пилинги за тяло пак на Агива май бяха, много ми харесват. Не отричам бг козметиката, но има и разни кремове, които грам не са впечатляващи. Саф имат много добър пилинг за лице, любим ми е. Получих подарък продукти на muse, не са лоши.

Радвам се, че мога да се вихря парфюмно днес, в това време. Майка ми никога не е имала хубави парфюми, взимаше някакви обикновени от 10-20 лв и те миришеха ужасно. До ден днешен с майка ми имаме различни вкусове за парфюми и така съм намразила нейните, че се радвам в модерната епоха какви хубави аромати имаме - за всеки стил и вкус.

# 490
Преди 10- на години реших да опитам, подскокоросана от най- добрата ми приятелка, да ползвам български кремове. Нямало значение според нея каква козметика ползваме. Ами имаше значение, за 6- 7 месеца (толкова продължи експериментът) ми се развали кожата. Та толкова за носталгията по старите български кремове.

Абсолютно. Мазни, тежки, неприятни за ползаване. Единствено за пети може и да стават. А крем здраве ми е докарвал най-огромните, червени и болящи пъпки. Ужас в бурканче, за моята кожа. Кремовете на Колагена запушват пори и преди и сега. Та да, стоя и аз настрани от нашенска козметика, въпреки че понякога се подхлъзвам и после си плащам за експримента.

# 491
  • Paris, France
Правените устни, при ненаправени зъби говори основно за недостиг на финанси. Едни устни са грубо около 500 лв. и ефектът се вижда веднага, отродонсткото лечение е няколко хиляди, нерядко гони 10 хил. лв. Отделно продължителност и често незадоволителен резултат.

Не винаги. Два пъти са ми изправяни зъбите с ортодонтско лечение и после бавно и плавно пак се изкривиха. Нямам намерение повече да се мъча. Това, че някой е с криви зъби не означава, че не е опитал да ги изправи.

# 492
Изкривяването на зъбите е заради недостатъчно място на ченето да ги побере.
Миналата година смених коронка. Зъбаря много хвалеше изцяло керамичните много ме навива и накрая кандисах, че и без това ми беше за смяна. Е ми заради тази нова коронка, ми се изкривиха предните зъби. Не е много видимо, но като се има  предвид, че имах идеално наредени зъби (думи на зъболекар) направо ми идва да се гръмна. Сега съм закотвена с тази коронка и тези изкривени два зъба завинаги.

# 493
  • Paris, France
Че коронката може да се смени. Иди при друг зъболекар! Може и да я поизпилят просто. Не е от материала, а от това, че не е била по мярка.

Не мисля, че е (само) от липса на място изкривяването. Как след шини и брекети е имало място, а сега няма? Мъдреците ми са извадени и би трябвало да са направили място.

# 494
Сега слагат ритейнъри, за да не се изкривяват зъбите след ортодонтско лечение. В някои случаи и нощем се спи с допълнителни шини, подобни на тези които се ползват при избелване на зъбите.
Невена, ти си по-скоро от изключенията. Много е скъпо ортодонското лечение в България и здравната каса не поема нищо. Отделно съм споменала и това, че не винаги е със задоволителен резултат.

Общи условия

Активация на акаунт