Жените без корекции

• 18 600
  • 518
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Тъкмо се замислях за ортодонтско лечение. Кривите зъби (и моите долни са такива, нагъсто и накриво) имат и още един недостатък - неравномерно се опират едни в други, в някои точки само, и при възпалени венци мястото на ударите, на допира между горни и долни зъби боли повече, нещо като място, което постоянно се травмира, защото натискът е винаги там. Вече хронично си имам такава болка. Не знам дали го обясних добре. То ясно, че проблемът е повече във венците (да не започвам да хипохондрея), но това допринася.

# 496
Винаги можеш да направиш консултации. Но да, трудно, не особено приятно и скъпо е. И въпреки това, ако уцели адекватен ортодонт (че там е страшно тото) резултатите могат да бъдат много добри. Много хора на възраст провеждат такова лечение, заради захапка, рушене на зъби и проблемни венци.

# 497
Че коронката може да се смени. Иди при друг зъболекар! Може и да я поизпилят просто. Не е от материала, а от това, че не е била по мярка.

Не мисля, че е (само) от липса на място изкривяването. Как след шини и брекети е имало място, а сега няма? Мъдреците ми са извадени и би трябвало да са направили място.
Да, да вземат да ми изкъртят съседните зъби... не смея. Освен това надали ще ми се изправят от самосебе си и ще трябва брекети да слагам и става дявол на магаре. Още не съм се навила.

Що бре, зъбите са в пряка връзка с тунинга. Колко народ нреди фасетите. Аз лично никога не бих си изпилила здравите зъби, за да сложа такова нещо.

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 23:38 от Nevermoresleep

# 498
  • Paris, France
Това Нина Ричи ли беше, у нас стоеше дълго време за красота , искам пак да мога да го помириша , и онова старо Мазуми . И така популярното Бич може Simple Smile

Да, стана ми мъчно. А кой парфюм на Нина Ричи е? Имаше Fleur de fleurs, както и L'air de temps в такъв флакон. И двата са ми любими, но вече ги няма. Като ученичка носех Fleur de fleurs, а майка обожаваше стария L'air de temps. Сегашният няма същата амброва, сложна мекота и мирише на евтин сапун. Липсват ми старите парфюми. Farouche също беше божествен шипър. Имахме Мазуми, но не ми е сред любимите. Бич не знам кой е.

Сега и безплатно да ми предложат брекети и даже шини, които да нося само нощем, няма да си го причиня. Не съжалявам, че опитах, но явно имам слаб колаген и не става. Спала съм със шини 2 години. Ми не, мерси. Ще си ходя грозна и крива.

# 499
  • Down south
Зъбите имат памет. Ако не си носят retainers поне 4-5 нощи седмично, искат да се връщат.
Все това напомням на дъщеря ми. Спазвам го и аз.

# 500
Зъбите имат памет. Ако не си носят retainers поне 4-5 нощи седмично, искат да се връщат.
Все това напомням на дъщеря ми. Спазвам го и аз.
И е до живот.
За долна челюст,която е била разширявана,  даже постоянни, вътрешни, залепени на зъбите ритейнъри се слагат.

# 501
И накрая махат мъдреците. , въпреки че ако са здрави един ден може да крепят мост ... абе изобщо/

# 502
  • Down south
Да, до край Dizzy Face
Тези, които се "монтират" от вътрешната страна, май са за тинейджъри, на които не сеьразчита че ще носят "стъклените"?
Всъщност, тук въобще не съм сигурна?

# 503
Да, до край Dizzy Face
Тези, които се "монтират" от вътрешната страна, май са за тинейджъри, на които не сеьразчита че ще носят "стъклените"?
Всъщност, тук въобще не съм сигурна?
Ами, не- и постоянни залепени, и нощни ,за да поддържат и горната челюст, поне до 26 години казват тук.
Но, виждам вече няколко мои познати, над 30 годишни,  разместили са им се зъбите, слагат наново брекети.  Абее, зашит си , до живот, за зъболекарския стол.

# 504
О, спомних си за Нина Ричи. Беше по време на студентските ми години. Приятелката ми имаше и ми даваше да си пръскам. Много щастлива се чувствах. Сега мога да си позволя каквито искам парфюми, ама младостта я няма.

Аз купих точно на Нина Ричи за 21 рожден ден на дъщеря ми, заради спомени, но тя не го ползва, аз си го ползвам… напомня ми на младостта ми.

# 505
  • София
Не беше този Нина Ричи. Беше в бяло шише, приличащо на мраморно. Така и не го откривам в интернет.

# 506
Пак е L'air du Temps

Скрит текст:

# 507
  • София
Този прилича. Беше и в кадифена кутия.

# 508
Този прилича. Беше и в кадифена кутия.
Точно този, но във феерично шише. Първият ми парфюм беше този, отново съм на 17. Wink))

# 509
  • София
Не съм чела всичко назад, но имам моя трактовка защо младите хора не се ограничават с младостта си - защото се движат и искат да са харесвани от своите връстници, не от чичковци и лели като нас.
И навремето майките и баби бучаха защо сме се състарявали с грим, отговарях им горното. Сред младите хора младостта не се цени, тя си е даденост. Още от средното у-ще - момчетата не харесват непременно момичета с вид "6-ти бе" (лично изстрадано), по-скоро харесват развити "каки", които изглеждат по-големи от реалната си възраст. Млад не означава непременно красив.

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 17:24 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт