Декемврийски бебета - тема 2

• 16 630
  • 680
  •   2
Отговори
# 630
И ние сме с абсолютно същите в друг цвят🤗 много съм доволна ползваме от няколко месеца. Вече имам няколко чифта. Навън, вкъщи все е с тях любими са ни

Поръчах обувки за прохождане, ама те са по-скоро като меки пантофи. Такива:

# 631
  • Пловдив
И ние сме постоянно без чорапи. Дори докато ви чета и едната си свали единия. На праймарк нещата са бюджетни, но не бяха най - доброто качество, поне дрехите за възрастни. Когато живяхме в Лондон, бях твърде далеч от бебешката вълна 😂
От Лидл и аз взех 1-2 комплекта от споменатите. Но си носим бодита и панталонки ние заради голите кръстчета.

# 632
Аз за сега му завива крачетата с одеало и още не съм взела обувки. Като застудее още мисля да Провадия и чувал за количката. Чорапите от Лидл и аз съм ги загледала

# 633
  • UK
Праймарк е бюджетен, да, ама за дрешки, дето ще се носят един месец е идеален. Simple Smile Изобщо не ми пречи че са евтини, достатъчно пари даваме за другите неща, каквото мога купувам втора употреба и от Маркетплейс. Иначе обикновените им черни клинове и тениски са супер и за възрастни, аз нося само такива вкъщи, а и навън защото най вече нося поли, купувам десетина клина и една година пера/нося по веднъж на седмица и повечето не са мръднали. После купувам още десет и изхвърлям старите. И са ми идеални за пране защото всичко отива в една пералня Simple Smile но аз имам и дрехи от Шиин които нося и пера по няколко пъти на седмица и са си добре. Май е въпрос на късмет Simple Smile

Днес умрях от смях с Алис. Излязохме на разходка и по едно време тя огладня и сега нали вече ядем пюрета аз съм подготвена с пюре, лъжица, лигавник и мокри кърпи. Сядаме в един пъб пак от бюджетните и аз я сложих седнала на масата направо, няма да се занимавам със столчета за хранене, давам й пюре, тя хапва една лъжица и както е седнала на масата, с крачета се завърта на 360 градуса докато пак е пред мен, отваря уста, хапва още една лъжица и пак прави пълен кръг и така яде днес.

Аз й слагам боди под комплектчето, днес е топло ама последните няколко седмици си бяха студени. Иначе и тя сега е с боди с къс ръкав, клинче и един чорап. Simple Smile

# 634
  • Пловдив
О, аз не казвам, че е лошо да се купуват бюджетни. Напротив. Аз, както съм с две и всеки ден се преобличаме по няколко пъти, имаме страшно много дрехи. Доста купувам и от пепко, и от шейн. Имат си и хубави дрешки от майорал и разни марки, но не робувам. Просто по онова време аз си харесвах по- трудно оттам.
Днес на разходката ми разказаха играта. Постоянно махаха чорапите, спирах се през три метра. Накрая отидох до нас и сложих подобни на лидълските чорапи и не можеха да ги махат 😂

# 635
Ноа живее само с пижами и ромпъри с цип. Мята се като го обличам. Това боди, панталонки и блуза ми е много далечно 😀
Взех му пижами Next с цип. В about you имаше 25% и се връзваха по 10-12 лева една.  Те са ми любимата марка за бебешки дрешки. Каквото съм взела - страхотно.
От Amazon също поръчвам всеки месец, защото му взимам млякото от сайта, и съм много доволна от name it, carter’s. Хубави памучни материи и не се свиват в сушилнята, бюджетни са.
Взех му чувалче 2,5 тог с крачета(Angel baby) и спи много спокойно в него. При нас застудя(все пак сме на върха на планината 😀). Климатиците са на 20 градуса и не се изключват.

# 636
  • UK
О, знам, знам че не го каза с лошо Simple Smile иначе и аз днес го играх същия филм с чорапите. Аз не съм голям фен на лятото, но всичко беше по лесно, сменянето на памперсите сега включва събличане почти изцяло, цяла нощ я гоня да я завивам, защото тя спи по всякакъв начин но не и спокойно между нас с глава на възглавницата, обикновено е седнала и облегната на баща си или с краката нагоре.

Заспиването ни е кошмар в момента. По принцип сме на две спанета през деня и вечер заспиваше към 9:30 и беше идеално. Днес заспа чак към 2:30 и спа един час и като се опитах да я сложа за втора дрямка тя категорично отказа. Като стана 7:30 де започна с кривотията и рева, и от 9 часа я приспивам, сега е 11:40. Накрая се отказах, баща й ме дразни, смятам след 20 минути да си я взема и да ходим да спим в спалнята, а той да си играе тъпите компютърни игри цяла нощ ако иска. (Настроението ми е под нулата, както се сещате).

# 637
  • Пловдив
Мен баща им ме дразни, че през нощта много трудно помага. Много трудно се събужда в 4-5, а понякога кмам нужда и направо ми се реве. Днес Рая  се събуди в 5.30 и вече гладна, давам мляко, като по някое време пробвам да я залъжа с бибата. Като му удари един рев, не мога да я успокоя, събуди Биляна. И Биляна като реши, че е време за игра. Ние спим така: Биляна на некст то ми кошара, която е от моята страна, после аз, Рая между нас и баща им. Та Биляна като се събуди и направо долази до сестра си да си играят. Тъй като този филм го играх преди две вечери в 4 сутринта до 5.30 сутринта, директно събуждам мъжа ми да взима Рая, аз да преспивам Биляна. Той се муси, мучи по време на сън, едва едва се обърна да я гушне. Както и да е. Биляна приспах на ръце, после се върнах за още будната Рая. Поне този път отне може би към 30-40 минути, а не час и половина. И като опитвам да го събудя - спи ми се, остави ме. А на мен не ми св спи щото.

# 638
Моят мъж става доброволно в 04:00 часа да прави млякото, но ако поискам през деня да го задържи за 10 минути става война. То погледи, то физиономии, то голяма драма. Иде ми да го ударя с чехъл в главата. Той верно, че е нощна птица и през деня му е криво, ама не става така. И ми вика вчера да имаме друго бебе, за да са с малка разлика. Казах му, че аз съм приключила с бебетата и се разсърди. Няма шанс 😀

# 639
  • UK
Моя не става нощем ако ще живота му да зависи от това, но ние така сме си свикнали, аз функционирам нормално ако спя 4-6 часа и то с много събуждания и стоене будна дълго време, така съм свикнала (няма да откажа осем часа непробуден сън, де, ама няма да е скоро), като понякога дремвам на дивана докато тя спи, понеже спи в ръцете ми. Обаче през деня много му се ядосвам, защото по цял ден играе компютърни игри. Всъщност човека е долу горе идеален, като за мъж, той работи само два дни в седмицата (защото прави повече пари така отколкото ако работи пет дни на друга работа, и няма смисъл), но тези два дни тръгва на работа в 5:30 сутринта и се връща в 8-9 вечерта. Вкъщи изцяло той готви, само той шофира и ме кара насам натам непрекъснато, каквото и да поискам веднага ми се осигурява, винаги гледа първо на мен да ми е добре и после на всички останали, онзи ден след работа, тоест след 14 часа извън къщата ходи до съседния град на един час път от тук да ми купи коледна елха. Обаче много рядко прекарва време с Алис и то такова, че аз да не трябва да съм там. Снощи каза, че ще си играе с нея два часа (след като аз бях навън с нея сама около пет часа, за да си играе той на спокойствие), играха си 15 минути, той се зазяпа в телефона си, тя веднага разля цяло кенче с кола на пода, (не знам защо, но като види кенче кола и цялото й внимание се насочва към него, съответно прекарвам цял ден да внимавам да не разлее нещо), и съответно аз чистих пода, той се разсърди, че му казах, че трябва да внимава и да я гледа какво прави, ако ще прекарва време с нея, тя се разрева и аз пак трябваше да я взема и това му беше гледането. След два месеца се връщам на работа и главно той ще я гледа по цял ден, не знам как ще се оправят.

# 640
  • Пловдив
Моят работи от вкъщи и помага през деня за по 5-10 минути на 2-3 пъти да кажем. И все мели “ аз съм на работа “. Иначе всеки следобед сме заедно навън с децата за час и нещо на разходка. Като се приберем и играем четеримата още към половин час преди лягане. Вечер заедно ги храним и после той преспива едната. През деня понякога помага с обяда, не винаги.
Но през нощта не може да става. Той ляга към 2.30 и в 4 много трудно хо събуждам. Със силни удари 😂 Само ако и двете са будни.

# 641
Мен баща им ме дразни, че през нощта много трудно помага. Много трудно се събужда в 4-5, а понякога кмам нужда и направо ми се реве. Днес Рая  се събуди в 5.30 и вече гладна, давам мляко, като по някое време пробвам да я залъжа с бибата. Като му удари един рев, не мога да я успокоя, събуди Биляна. И Биляна като реши, че е време за игра. Ние спим така: Биляна на некст то ми кошара, която е от моята страна, после аз, Рая между нас и баща им. Та Биляна като се събуди и направо долази до сестра си да си играят. Тъй като този филм го играх преди две вечери в 4 сутринта до 5.30 сутринта, директно събуждам мъжа ми да взима Рая, аз да преспивам Биляна. Той се муси, мучи по време на сън, едва едва се обърна да я гушне. Както и да е. Биляна приспах на ръце, после се върнах за още будната Рая. Поне този път отне може би към 30-40 минути, а не час и половина. И като опитвам да го събудя - спи ми се, остави ме. А на мен не ми св спи щото.

Какъв им е режима? Там има проблем за това ранно събуждане

# 642
За сега в хладното време сме само с покривалото на количката. По принцип аз на големия и до сега купувам основно боси обувки, с бебето смятам да процедирам по същия начин,но още не е време са обувки. Имам един чифт тука в нас за зор заман давани от някого.
Но му поръчах втора употреба от моя любима група софтшел гащеризон да се мята по калта и есенната гняс. От баткото Имам зимен гащеризон водустойчив, сега и този софтшел би трябвало да е такъв. Дебна иначе пак в тази и още една група да купя мерино боди и клин, но пак ми се струва рано, много бързо расте и ро голям мъж расте, вече е на дрехи 86 не знам как като на последната консултация го премериха 74, но определено такъв размер са му малки.

Последният месец страшна греда със съня бяхме. Всяка нощ по два часа го нося, хем спи, хем а да легнем и се почва борба и кеч мания. Направихме още една консултация с нани, нани бебе,  по добре са нещата ама ето днес взех че го изпуснах следобед да спи повече и сега заспа трудно,  с бая рев и усещам че нощта пак ще си я бива

# 643
Хора, от събота сме със сополи, утре ще ходим при ЛЛ, но направо вече не знам какво да правя, няма температура, няма кашлица, има апетит, но тези сополи не минават, вече като ме види детето с аспиратора за нос и реве истерично, промиваме с физиологичен разтвор, давам витамин Ц, чай от лайка, един спрей с морска вода пръскаме, е няма и няма, не минават, гъсти бели/прозрачни сополи, не са жълти или зелени, но не може да спи, грухти, плаче, дави се от тези сополи, дори през 2 минути да ги смучем пак веднага се задръства. Та ако имате идеи до утре до прегледа какво можем да пробваме, за да може поне тази вечер да поспи. Избиват й горни странични резци, не знам дали обаче може да са свързани с нещата, чувала съм, че може да имат сополи, ама чак толкова много ли, а и не минават от нищо...виждам, че единия тъкмо е пробил венеца, другия е надут, надявам се да е от зъбите, но не знам вече.

# 644
G.G15, по принцип щом има апетит и си хапва, значи носът не е чак толкова запушен.
Ако можеш да правиш инхалации, това трябва допълнително да разводни секрета и да улесни изваждането на сополите. Нали знаеш да не дърпаш много често с аспиратор, а повече да промиваш, за да не се травмира лигавицата?
За да поспи, дръж я изправена, за да не се дави, а да се стичат надолу сополите.
Дано да са от зъбите и рязко да изчезнат сополите.

Общи условия

Активация на акаунт