Декемврийски бебета - тема 2

• 16 639
  • 680
  •   1
Отговори
# 645
И ние бяхме така, продължи цели 2 седмици, едни мамита ми дадоха идея да го слагам да спи под наклон на възглавница или да повдигна матрака. Това значително помогна. Аспиратора за сополи, ми казаха че не е добре да се ползва много често и го използвах 1 до 2 пъти на ден максимум. Капки купих, но от чужбина са моите, активната съставка се казва Oxymetazolin hydrochlorid (лекарство не е морска вода), впръсквах 3 пъти за целия период т.е. само в най-критичните моменти. Седнало детето, при нас нослето се освождава. Чести разходки за да спи в количката седнало. Но си е тегаво, няма златна пръчица, ще мине, а до тогава кураж и здрави уши за мама, за да устоите на плача и нощните събуждания. Скорошно оздравяване!

# 646
Благодаря момичета. Явно съм прекалила с аспиратора, защото тя все грухти и аз все искам да й помогна и да изсмучем сополите, за да диша и често го ползвах. Взимам от забележка и сега ще ползвам само преди сън. ❤️ С цел да помогна, явно съм навредила. Наистина е тежко да се дави, да плаче и да не може да диша. Не е имала такива ситуации преди и се уплаших, имала е сополки, но по 1-2 дни и то малко. Първите 2 зъба пък излязоха без да усетим и сега се виждам в чудо. Сега ще се приспим и ще я държа на ръце да е по-изправена, дано поспи малко, че от 02:00 сме будни.

# 647
Джи, каква е влажността у вас?
Спри да смучеш  с тоя аспиратор и да капеш в носа. Ще й разраниш лигавицата. Аспиратор само в краен случай и то рядко. Ако направиш топла баня с доста пара почват ли да текат и да излизат?

# 648
Към 50. Тъкмо гледам в нейната стая е точно 50.

Не, затопляме я всяка вечер, именно с цел да излязат, но уви. И тя не киха, че да излязат и само се дави. От снощи сме и с кашлица. Бяхме при ЛЛ. Каза, че гърлото почнало да се зачервява. 😔 Изписа ни сироп, някакви хапчета за смучене, но да ги стриваме и да ги даваме с вода, и някакви капки, сега се държим да спим, та не са пред мен, но някакъв сребърен прах май се води, та каза ни по 3 пъти на ден по 1 капка във всяка ноздра и, че това трябва да изсуши за 2-3 дни хремата. Много се надявам да помогнат, че снощи бях в паника, запушен й е носа, не може да диша, почна да кашля, задави се и от устата не можеше да поеме въздух, не знаех как да й помогна, много тежка вечер карахме. 😔

# 649
Ако капките са Коларгол, имай предвид, че много цапат дрехите, не се перат и променят цвета на сополите (почват да жълтеят).
Стискам палци бързо да се подобри.

# 650
Даа, същите. Значи малко трябва да обличаме тъмни дрехи, че иначе всичко ни е бяло и розово.

Благодаря! ❤️

# 651
Джи за колко дни ви ги предписа?

# 652
За 5, но каза, че уж на втория ден трябва да се подобрим. А и аз давах и сама витамин Ц, каза да го продължа, макар, че вече съм направила курс от 5 дни с него.

# 653
Момичета, може ли да ми дадете съвет за един проблем със съня на малката?
Тя става в 6 и 30 и след като хапне, което при нея е 40 минути - час и се спи сякаш иска да си доспи. Допреди месец така и ставаше, приспивах я и си доспиваше, но вече рита и се мята и не става. Правя опити от веднага щом се нахрани през 20-ина минути, докато вече няма за кога и и дърпам следващото хранене. Същевременно не издържа спокойно интервал от 3 часа до дрямка, 2 и нещо са и трудно също и така следващото хранене е с много мрънкане. В общи линии сутрин реве, че и се спи и пищи, ако я приспивам. Та идеи как да коригирам това?
Като цяло е в мега мучащ период, а аз съответно в доста изнервен.
Записала съм няколко консултации в опит да разберем защо няма особен апетит това дете. Оказа се, че желязото й е ниско. Ще ходим и при хранителен терапевт, но това си е приключение. От едно място ми казаха, че не могат да работят с толкова малко бебе, от друго, че нямат време да поемат случая. Сега от трето ми изпратиха 101 анкети, които да попълня преди 30 минутна онлайн консултация за 120 лева и още не съм ми върнали отговор с час за консултацията. Angry
Намрънках се.

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 09:02 от mаrtIna

# 654
  • Пловдив
И аз искам да мрънкам. От няколко дни вече съвсем не знам къде се намирам и мозъкът ми е на пихтия.
През деня сме добре - интервали по 3 -4 часа и сън общо около 2-2.30 минути на ден. Горе долу нападнахме нещата. Ядат пюрета, но без частици 😂 , кисело мляко с бисквитки, следобед каша с пюре и някое плодче.
Но мъката ми е през нощта.
Свикнах вече Биляна да се буди към 1 да яде и после по някое време още малко да хапне. Но какво се случи с Рая не знам.
Събужда се през час и нещо и почти пищи. Отказва биби - мята ги и ги бута. Отказва шише първоначално и го избива. Трябва да я вдигна на ръце, за да спре да крещи. И уж е заспала в мен, но оставя ли я - пак крещи. По някое време успявам да й дам мляко, но трябва да е почти седнала в скута ми, легнала отказва. Предните дни и тя имаш сополки. Не знам дали може и от това да е, от зъби ли. Но много плаче това дете и на често. Заспива в ръцете ми, но трябва да е върху мен и постепенно да я катурна. Иначе се буди. Събужда се малко преди 7 и събужда и сестра си. Някакви идеи на какво се дължи и какво да променя?

# 655
Моят също има хрема. Пръскам Меримар( нещо подобно).
Започна от два дни да хапе мен, одеало, играчка и да си върти бързо главата наляво-надясно. Много бързоооо.
Сигурно си чеша венците. Друго обяснение нямам или му се стичат сополи.

# 656
mаrtIna, моят съвет е да се обадиш на Елена Чапалова, от нани, нани бебе. Освен консултант тя е и лекар. При последната консултация за Зари изрично ме попита дали има дефицит на желязо, каза ми да й изпратя изследванията от 6-ия месец и ги погледна. Ниските нива на желязо са пряко свързани със съня. Не е ОК на тяхната възраст да не успяват да направят пауза от 3-3:15 часа между дремките. Пиши й, ще ти обърне внимание.

# 657
  • UK
Ох, Лятна Буря, не мога да помогна, но много много ти съчувствам. Аз едва се оправям с едно.

При нас нищо не се е променило, имахме един период допреди няколко дни, в който изобщо не заспиваше, по цяла вечер се приспивахме без успех, но май мина. Вече прави по 1-2 крачки без опора от вчера, а с опора направо хвърчи из стаята, и все гледа да се навре някъде, където не трябва. Кабел не остана, който да не е сдъвкала, а оставя ли чаша на масата, се превръща в целта на живота й да я събори. Иначе ние пътуваме до България след една седмица, вече ми е супер нервно. Кои пюрета са хубави по магазините? Ще гледам да й давам каквото ние ядем, честно казано, освен ако не е много солено, ама все пак трябва да има пюрета ако откаже нашата храна.

Не знам как ще се отбиваме обаче. Аз се връщам на работа след два месеца, тя непрекъснато си търси да суче, ей така си идва до мен и ми дърпа тениската нагоре докато си играем. Няма как да й обясня, че приключваме с кърменето, а тя няма никакво намерение сама да се отказва. Вече ми е писнало, честно казано, изобщо нямах намерение да кърмя толкова дълго.

# 658
Дух, колко струва консултацията при нея?
Тя на следващите дремки го прави този интервал без проблем, но не и на първата. На първата сякаш трябва да хапва и да доспива директно, но не и се получава.

# 659
Първата консултация е 150 лв, после в зависимост от дължината и нуждата. Два пъти сме правили по 150 лв и честно - това са най, най, най смислено похарчени пари. Никой не може да купи здравето и нервите ми, усмивката и обичта, които в момента пак съм способна да дам. При нас положението два месеца беше като при лятна буря и Рая, но още по зле. Спях по 3-4 часа на денонощието, през деня бебето непрекъснато ме искаше, викаше като се отдалечавам, плачеше, мрънкаше. Една сутрин в 4 часа писах на Елена, защото вече полудявах. Много черни мисли ми минаваха и вървях на ръба на депресията.

Общи условия

Активация на акаунт