Декемврийски бебета - тема 2

• 16 474
  • 673
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, само да вметна за дефицита на желязо - не само, че не издържат интервалите, но било свързано и с добрия сън през нощта. Боряна на 6тия месец при изследванията се засече, че е в долната граница и педиатъра изписа добавка за месец. Ей ако искате вярвайте, но след 2-3 дни нощите се успокоиха и започна да си спинка спокойно. И аз бях луднала тогава. Включихме и телешкото бързо бързо тогава.
Сега я мъчат горнит резци и от там пак драма, тегави са. Иначе развива скорост вече на четири опори, изправя се, но краката не държат още, много бърбор и се закача, голяма скица. Успех на всички с борбата!

# 661
Мерси, Дух. Благодаря и на milena_miladinova за включването. Ще дам малко време на желязото, за да видя каква част от проблема е от него и ще направя консултация при нужда след това.

# 662
Дух, какви съвети ти дадоха? И аз всяка нощ спя по толкова, вечно има някоя будна. Най-дълъг интервал за сън ми е час и половина 😂
Рая не може да седи сама в стая, става истерия и зверски рев. Като Биляна се изака и докато я измия само, Рая е опищяла света. Заспива на ръце или в количка или ако си легнал до нея.

Първата дрямка да е три часа и петнадесет минути след събуждане, втората три часа и половина и след нея да има 4 часа бедност до лягане. И да не спи повече от час и 45 минути на веднъж

# 663
Дух, какви съвети ти дадоха? И аз всяка нощ спя по толкова, вечно има някоя будна. Най-дълъг интервал за сън ми е час и половина 😂
Рая не може да седи сама в стая, става истерия и зверски рев. Като Биляна се изака и докато я измия само, Рая е опищяла света. Заспива на ръце или в количка или ако си легнал до нея.

Първата дрямка да е три часа и петнадесет минути след събуждане, втората три часа и половина и след нея да има 4 часа бедност до лягане. И да не спи повече от час и 45 минути на веднъж

Емпирично стигнах до подобни интервали, само че са 3 часа и около 15 мин, 4! часа и 4 часа и малко. Първа дрямка около час и втора час и 45 мин горе долу и будя - нещо, което не вярвах че ще правя. 🫣 Сутрин будя към 7, за да има време за интервалит и дремките.

# 664
  • Пловдив
Ние сме горе-долу на този принцип, но не мога съвсем да съм точна до минути. Вече будя при по-дълги дремки , не ги оставям над 2.30 минути сумарно да спят. Но излезем ли на разходка, всичко отива на майната си. Заспиват в различно време, будят се различно. Днес пак ще лягаме късно, защото станаха в 5,40 ( сутринта доприспах до 9). Нямам сили да издържам и се залъгвам, че ако спя с тях още час ще е по-добре.

# 665
Бе то и аз стигнах до такива интервали, но пак си го носех по два часа нощем и ми се будеше по два три пъти. Интервалите могат да се натамънят, но самото проследяване и съветите особено с обяснение защо се буди нощем, нямаше да схвана връзките самаю

# 666
Бе то и аз стигнах до такива интервали, но пак си го носех по два часа нощем и ми се будеше по два три пъти. Интервалите могат да се натамънят, но самото проследяване и съветите особено с обяснение защо се буди нощем, нямаше да схвана връзките самаю

Поздравления, че си се решила да се възползваш от услугите на консултант и се радвам, че си попаднала на добър такъв. Не е толкова просто колкото изглежда и много неща се взимат под внимание - регресия, зъби, недоспиване и натрупана умора, дефицити.... Аз се мъча сама при всеки преход и промяна и само се изнервям.

# 667
С големия ми син следях всичко и никаква полза не видях от това. Какво като знам, че е в регресия или нещо си друго, скок в растежа и така нататък. Все тая, един период минава, друг идва. Сега нищо не следя. А и каквото и да е имало допълнително като утежняващи обстоятелства все за два месеца трябваше да мине (не са зъби, още няма).  Аз за втори път се консултирам, първият път беше като беше на 3-4 месеца.

# 668
  • Пловдив
От днес Биляна се изправя на два крака и свалихме нивото на кошарата. Голямото момиче на мама. Очаквам следващите нощи да ми е още по-забавно 😂😂😂

# 669
От днес Биляна се изправя на два крака и свалихме нивото на кошарата. Голямото момиче на мама. Очаквам следващите нощи да ми е още по-забавно 😂😂😂
Охоо, миии да...

Нашият човек вече прави крачки по дивана, от единия край до другия и все иска да е прав. Обаче като бърза да се включи в играта на татко и батко пада за пълзене и е мега бърз. Любимата му игра е гоненца.

# 670
  • UK
Мда, едно време си мислех, че прохождат след една година, дотогава е “лесно”. Simple Smile майка ми сега иска да й правим прощъпулник другата седмица като сме си в България Simple Smile ще й направим, обаче не знам дали ще можем да й обясним какво се очаква от нея Simple Smile

# 671
Е то няма какво да й обяснявате. Нареждане някакви неща, които не е виждала до сега и все в някакъв момент ще отиде да си вземе нещо.

# 672
  • Пловдив
Как се справяте със страха от изоставяне? Небезизвестното ми Райче не остава и за минута сама. Понякога мога да го оставя сами с Биляна за няколко минути, докато не усетят, че ме няма, но само толкова.

Дух, мислиш ли, че е възможно буденето с плач нощем да е свързано именно с такъв страх? В ръцете ми е спокойна, но оставя ли я, събужда се. Тази нощ баща й на два пъти я гушка и остави и тя си заспиваше. Напоследък той преспива нея и това ми е другото предположение - свикнала е той да я успокоява за сън.

Общи условия

Активация на акаунт