Декемврийски бебета - тема 2

• 19 027
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Ние вода много не обичаме 😂 Още не съм ги научила от чаша да пият.
Биляна краде всички играчки на Рая. С каквото се заиграе Рая, Биляна отива и гепва. Ако Рая не й го дава, Биляна вика и й се кара. Постоянно тупва по дупе. Вече не й прави впечатление.
Рая е малко мрънкаща и ако не стане на нейното, цирика. И двете са образ и половина.
Вчера Биляна се изправя над Рая и я хваща за косата, Рая плаче, аз казвам Не, пусни и Биляна само ми се смее 😂
Най-забавно им е да лапвам някоя играчка и да им правя физиономии като шут. И двете много се смеят.

# 691
Джи, за пореден път все едно за Йоан пишеш 😂 същия цирк е. Иска ли нещо и не му ли се даде, почва рев. Катери се, пада, става и пак там. Ако кажа не ходи там, отива с кеф 😂 А за нощното спане, ние сме така от два месеца. Буди се, реве и ако го вземем при нас, заспива за секунди, иначе може да си откара цяла нощ на мрънкане и рев в кошарата. Отдавам го на зъби, защото не спират да излизат един след друг. Вчера видях, че е избил един от вторите долни, чакам следващия.. Общо взето, вече нямам надежда, че ще спи, както спеше преди, непробудно по цяла нощ.

# 692
  • Пловдив
Има ли и други бебета, които не разпознават часовника и станаха рано-рано 😂 Билянка св събуди преди половин час и се изнесохме, за да оставим Рая да спи. Днес мога да си позволя да им се разминават дремките.

# 693
Да, и Симона се събуди по старото време, но пък от месец беше почнала да става по-късно сякаш се подготвяше за смяната на времето.
Вашите имат ли пъпки от лигите покрай никненето на зъби и ако имат, с какво ги борите? При нас са доста и трудно се повлияват, трябва си мазане с крем на A-derma 3 пъти на ден и още не сме ги преборили.

# 694
Йони в 7 без 15 се събуди свежарка, а мен ме е хванала някаква настинка явно (от няколко дни все съм с температура 37.2-3) и нощес не можах да се наспя. Цяла нощ ме тресеше, но пък и нямах сили да стана да пия нещо.

На нас педиатъра ни каза, че няма нужда да ги мажем тези пъпки с нищо. Иначе сутрин като стане почти няма и след час лигавене, вече се е изпъпчил. Пуска лиги като за трима.

Вашите започнаха ли да "говорят"? Йоан си повтаря само баба и папа. На два пъти докато му правя обяда се разплака и почна да вика ам-ам, но до там. Няма мама, няма тата. Иначе ако му издавам някакви звуци се опитва да ме имитира, но за мама и тате се е заинатил, че няма да ги каже 😂😂

# 695
Мама, тата, дада, деде, баба, айде и много гласни. Това е към момента.
Като кажа “лабубу, лабубу” и той “бубу”.
Айде яж - “ Аш”. Но после не ги повтаря отново. Това си е чист късмет и моментна имитация.
Според мен, много са малки да говорят😀🙈

# 696
Даяна казва баба и мама, но не мисля, че е съзнателно, просто тези срички й са лесни - бубу, агааа, един два пъти каза и аде, като й кажа - айде, но пак казвам, не мисля, че е нещо съзнателно. Grinning

Мислите ли за първия рожден ден? Голямо празненство ли ще правите или само семейството? Ще имате ли някаква тема? Ние септември правихме кръщене, та най-вероятно вкъщи ще си е рождения ден, нямам нерви за заведения и пак много хора. Само семейството. Ще си направя украсата, ще поръчам от рано торта, че декември сигурно ще е трудно да се уреди човек. Темата ни ще е Пебълс Флинтстоун. Grinning

# 697
И на мен ми е интересна темата с предстоящите 1ви рождени дни. Момичета слушам идеи. Ние не сме мислили да правим нищо специално, но явно е голям празник за семейството ни и всички подпитват.

# 698
Малко ме притеснява, че е грипен сезон, но искам да си го отпразнуваме с най-близките роднини. Събирам мнения за заведения в София, евентуално за място с отделна зала, не знам.

# 699
  • Пловдив
Ние мислим само семейно, с бабите, дядовците и нашите братя в техните семейства. Тема не съм мислила още.

# 700
Ноа днес става на 10 месеца. В тази чест си върти яростно главата наляво и надясно. Мен тръпки ме побиват от това, той си се смее… Дано доживея до 31 години с този стрес и вглеждане в него.
За рождения ден ще сме вкъщи семейно. Абсурд да намеря хора на 27-и декември, които да са свободни и вкъщи, за да правим голям рожден ден.
Темата 😀 Баща му иска Соник, но тъй като аз раждах, ще бъде Джунгла.
Ще ходим на фотосесия по тоя повод. Това ще му е подаръкът от нас🙈

# 701
Ние също сме си избрали за тема Пебълс Флинтстоун. Избрали сме си и заведение - един ресторант, близко до нас. Вторият му етаж е доста спокоен и смятам, че ще ни е супер като си вземем и малко балони за украса.
Само имам колебания дали да сме само семейството или да се съберем с едната й леля. По принцип смятам, че с леля й, чичо й и братовчедите ще усети повече празника. Само че отнесохме доста гадни критики по повод как си гледаме детето, и най-вече аз, в последните месеци и се чудя дали да не си пощадя нервичките...

# 702
  • Пловдив
Мартина, кой пък ти се меси и те критикува?

Прави ми впечатление, че доста от редовните членове в бременната тенис вече не пишат тук. На мен пък си ми харесва да се оплакваме и споделяме 😂

# 703
  • UK
Алис днес става на 11 месеца. За рожден ден нищо няма да планираме, само една торта да се поомаже и може би балони, аз смятам другия уикенд да махна хелоуинската украса и да започна с коледната. За съжаление тъкмо преди Коледа се връщам на работа, ама няма как. Тези дни трябва някак да успея да снимам Алис и украса, която е на един шкаф и с перде отгоре, което се хлъзга, а на него са наредени един куп чупливи тикви. Един огромен (сериозно огромен, правих го сама преди няколко години и уж трябваше да е към 180 см, нормален скелет, накрая излезе към 220) Джак Скелингтън от едната страна украсява една висока тънка черна коледна елха с хелоуински декорации. И на средата на всичко това смятам да сложа Алис да украсява и тя елхата, ама дали ще стане или ще ги събирам от земята, ще видим. В последния момент, естествено, защото реших че трябва да рисувам картина за между елхата и Джак, която да седи в голямото ми кръгло огледало което по принцип живее на тази стена, за да се връзва по добре. Иначе още не сме й търсили градина, приоритети.

Днес цял ден се опитвам да направя свястно видео как ходи сама. То горкото ходи вече три седмици, прощъпулник му направихме миналата седмица в България, а аз още не съм му направила едно свястно клипче за инстаграм акаунта. Тя има други планове.

# 704
Мартина, кой пък ти се меси и те критикува?

Прави ми впечатление, че доста от редовните членове в бременната тенис вече не пишат тук. На мен пък си ми харесва да се оплакваме и споделяме 😂

Аз съм се жалвала много тук, че от цедене, хранене на малката над час и спането й на ръце нямам време за почти нищо. Та затова мъжът ми е поел готвенето - той е ок с това, а и му е нещо като хоби. За едната му сестра това не е ок.
Не ни разбира и, че не можем да им ходим и дълго на гости (особено да оставаме след 7 и 30 вечерта) и ни казва, че не само ние имаме бебе и се престараваме. То не само ние имаме бебе, ама с тоя рефлукс, сменяне на дрехи над 10 пъти на ден след повръщане, бавно хранене и изцеждане беше сложно да пътуваме по 40 минути в посока. Канили сме ги те да дойдат: отговорът е, че живеем далече (не, че не е също толкова далече за нас). Та накрая каза, че явно просто аз не искам да ходим и не ги харесвам, което не е вярно.
За мен тези коментари бяха адски обидни. Аз не живея в моя роден град и сме по-близо до семейството на мъжа ми. И той, и аз сме с починали родители и това прави останалите роднини още по-ценни. И някак разчитах на подкрепа покрай тази проблемна бременност и всички трудности с храненето след това, а се получи точно обратното.
Все пак аз имах прекрасна леля и искам и моите деца да имат хубави отношения с леля си и затова ми е трудно да се реша на РД в по-свит състав. Та това ми е на мен основната чуденка около РД-то.

Общи условия

Активация на акаунт