Подготовка за малкия човек - тема 29

• 35 685
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Ние у дома използваме термометър за чело на Микролайф. Бързо става измерването.
Когато синът ми беше бебе ползвах също Микролайф.

Преди 2-3 г купих Агу. Много бързо се развали.

# 616
  • София
Безконтактен имахме на   PIC,  отвратителен ,изобщо не мереше вярно.
Меря с електронен на Омрон под мишницата.Гледам и ето този Tucky
https://www.ozone.bg/product/tucky-smart-termometar/

# 617
Здравейте, може ли мнение за това матраче за бебешка кошара https://www.ikea.bg/products/pelleplutt-matrak-s-pyana-za-bebesh … evatche/00336413/

# 618
  • София
Tucky - особено за след ваксини.
Приложението има нотификация, ако вдигне температура над 38 например. Дори да спите ще звънне.
Бебето е спокойно, спи си без да го будите, не му бъркате в дупето нон стоп, а мери доста точно.
Единствено, ако е по-малко бебчето може леко да не се залепва идеално на подмишницата и тогава трябва да си вземете хипоалергенни лепенки от аптеката и да залепи те отгоре с тях. Така издържа с дни. Аз при последните ваксини държах 2 дни термометъра на моята бебка, че вдигна температура и я следях изкъсо. Супер удобно е и няма да съжалявате.

# 619
Здравейте мами! Включвам се с въпрос към мамите, които вече имат по едно или повече деца.
Днес разбрах, че бебешките дрешки трябва да се гладят след всяко пране поне първите няколко месеца.
Предстои ни да си купим сушилня, и досега не сме ползвали, та се чудех дали сушенето на дрешките в сушилнята е достатъчно да дезинфекцира или гладене ще е нужно и след това?

# 620
Нищо не съм гладила, това за мен си е загуба на време. Слагам ги в сушилнята, но защото така си улеснявам живота

# 621
Аз с първото дете гладих тези, които бяха много намачкани. Лятно бебе - всичко беше намачкано. С бебето, което е зимно нямах особено дрехи,които да гладя. 😃

# 622
Това с гладенето зависи Вие как си го усещате. По-назад в темите някоя мама беше писала, че тя за собствено спокойствие глади дрешките, аз съм по същия начин. Минаваме ги набързо с ютията с ММ 😅 Имаме и сушилня и зимата със сигурност активно ще си я ползваме, а дали ще гладя след това дрешките божа работа. Както ми дойде 😁
Но няма да сбъркате ако ползвате само сушилнята без да гладите.

# 623
Благодаря ви!

# 624
Ако ви се занимава и така го усещате ги гладете. Но това далеч не е някакво правило. Нищо не е станало на децата чиито дрехи не са гладени.

# 625
Педиатърът ни каза да гладя първите 3 месеца. За лично успокоение го правя, много рядко облича нещо директно от сушилнята. Но сушилнята е по голямо успокоение и несъмнено удобство 😅

# 626
Моето дете е на година и три месеца и гладя, просто носи повече роклички, които се мачкат. Та като пусна ютията гладя всичко, разни бодита само минавам леко. По добре ми изглеждат така сгънати, но аз съм си педантична, хаха.

# 627
Момичета, може ли да препоръчате ваничка със стойка? Еднакво стабилни ли са всички? Предпочитате със стойка или без?
Аз ще раждам секцио и мисля, че няма да ми комфортно известно време седнала или клекнала (всъщност знам че ще е така, защото имам и друга коремна операция) и затова обмислям със стойка.

# 628
На Чиполино шкаф за вана се води, защото освен ваната на стойка има и повивалник. Много сме доволни. И двамата с ММ сме високи и не мога да си представя да трябваше да клечим всяка вечер. Особено първите, когато е толкова вълнуващо и още свикваш как да държиш бебето, поне да не мислиш за собствения си дискомфорт в това време. Стойка в началото няма как да се ползва докато не зарасне изцяло пъпчето (края на първия месец). Къпе се с коремчето надолу. Моят съвет е някой по здрав да го държи (мъж, баба) а ти само да подливаш с каничка и сапунисваш.🤗
Едит:
Под втората стойка имах предвид вече тази вътре във ваната, която се слага. 😅

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 16:27 от MayGodBless

# 629
Секциото според мен няма да ри е проблем, както са споделили преди мен - първата седмица или две бебето не се къпе във вана заради пъпчето. А до тогава няма да те боли толкова операцията. Стойката е удобна след това, защото колената започват да болят като клечиш по 10 мин всяка вечер … Cry Joy поне нашия опит с ММ е такъв.

Общи условия

Активация на акаунт