Подготовка за малкия човек - тема 29

• 36 196
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Мами някоя има ли опит с такъв тип кошара при новородено и съпоставена с класическа дървена 120×60 с люлеещ се механизъм?
Ще ми се първите месеци когато се будим най често да я поставя до спалнята а после да иде при бабата, а да преминем на дървена.. а дървена няма да ми е удобно да залепя до спалнята ни..
https://www.hippoland.net/chipolino-koshara-2-niva-s-padashta-pr … ejrhoCDCoQAvD_BwE

# 91
Имам въпрос към майките, които ползват колички Easywalker. Каква чанта за количка избрахте и успяхте ли да я закачите за количката или е в багажника?

# 92
  • София
Имам въпрос към майките, които ползват колички Easywalker. Каква чанта за количка избрахте и успяхте ли да я закачите за количката или е в багажника?

Аз доста се лутах. Раниците имам чувството, че ще ми се бият в краката, за това се спрях на по-нормална чанта. Има на kikaboo разни, които биха паснали, можете да ги погледнете.
Аз търсих черна, защото съм със зелената количка и накрая си купих от Jukki една черна с принт на евкалиптови листа, които преливат в дизайна. Пасна уникално добре. Не е и някаква супер шарения, а като големина е средна работа и доста добре стои закачена за самата количка. Отваря се отгоре и има няколко джобчета за кърпички, телефон, шишенце. Доволна съм и не беше и скъпа.

# 93
Аз взех такава. Опит все още нямам,  но с баткото още приключих с дървените кошари. Той беше много подвижно бебе и нощем си блъскаше главата в пръчките. После му взех походна и беше супер,  тогава нямаше още опция походна с падаща преграда.  За мен това е перфектния вариант, да не говорим, че може да си го придвижваш където искаш.
Мами някоя има ли опит с такъв тип кошара при новородено и съпоставена с класическа дървена 120×60 с люлеещ се механизъм?
Ще ми се първите месеци когато се будим най често да я поставя до спалнята а после да иде при бабата, а да преминем на дървена.. а дървена няма да ми е удобно да залепя до спалнята ни..
https://www.hippoland.net/chipolino-koshara-2-niva-s-padashta-pr … ejrhoCDCoQAvD_BwE

# 94
Някой би ли препоръчал одеало, спални комплекти за бебе пт каква материя трябва да са

# 95
За бебе не трябва одеяло, а чувалче поне до годинката

# 96
Brumbarcheto77, 100% органичен памук е най-препоръчваната материя за бебчета. Той е мек, дишащ, хипоалергенен и подходящ за всякакви сезони. Муселина е супер за лятото, защото е лека и проветрива материя. Бамбука пък е много мек и антибактериален и има естествени терморегулиращи свойства.

# 97
А само човалче? Лятото не св завива ли😳

# 98
По принцип, ако е с чувалче няма нужда да се завива, то чувалчето само по себе си е завивка. Затова са и различни дебелини спрямо сезона/температурата. Не всички бебета обаче са спокойни в чувалчета, на приятелите малкият така и не го хареса докато беше малък, та затова си спа с памучна пелена/одеалце повит. Едва на 4-5месеца прие да спи в чувалчето.
В сайта на AngelBaby имат табличка какво чувалче и как трябва да е облечено под него спрямо температурата. Има за тези с крачета и за класическите цели. Тог-овете е дебелината им.
https://angel-baby.eu/content/8-tablica-s-debelina-i-razmeri

# 99
Моето на никоя възраст не искаше в чувалче, така че аз засега не виждам смисъл

# 100
Препоръчва се чувалче, защото е по-безопасно за бебчето от одеало.
В интернет има клипчета как с неволните си движения, дори новородено, може да се окаже с одеало върху лицето.
Аз с баткото първите месеци използвах пеленки (муселинови/тензухени) когато спеше до мен през деня, защото ми беше под око постоянно. Вечер си го слагах в чувалчето.
А за самото одеалце, според мен се преценя спрямо сезонът. За лятно бебе, наистина и една тънка пеленка е достатъчна, ако няма да охлаждате стаите.

# 101
А само човалче? Лятото не св завива ли😳
Напълно достатъчно е чувалче, както са казали и другите вече, има различни по дебелина, според сезона. Аз съм много доволна от тези на AngelBaby, от новороден е с тях сина ми. До шест месеца беше с обикновено без крачета, а следващите вече ги взимаме с крачета, за да може спокойно да си се изправя в кошарата като се събуди. Завивала съм го с одеяло броени пъти и то само през деня за дремките когато съм била плътно до него или пък като е спал в количката навън.

# 102

Аз доста се лутах. Раниците имам чувството, че ще ми се бият в краката, за това се спрях на по-нормална чанта. Има на kikaboo разни, които биха паснали, можете да ги погледнете.
Аз търсих черна, защото съм със зелената количка и накрая си купих от Jukki една черна с принт на евкалиптови листа, които преливат в дизайна. Пасна уникално добре. Не е и някаква супер шарения, а като големина е средна работа и доста добре стои закачена за самата количка. Отваря се отгоре и има няколко джобчета за кърпички, телефон, шишенце. Доволна съм и не беше и скъпа.

Много благодаря! Ще разгледам тази в Jukki. Нашата количка също е в зелено, но много специфичен цвят - между светло зелено и сиво, та и аз мислех по-скоро за черна чанта, но нищо не ме грабва, а и не знам дали всяка ще може да се закачи за количката.

# 103
Някой би ли препоръчал одеало, спални комплекти за бебе пт каква материя трябва да са

Здравейте! Споделям ви за този сет от Cotton Hug, ако някоя дама си търси изчистено спално бельо, гнездо и т.н.

https://www.instagram.com/reel/DJ_K8VBIBfw/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

Беше ми изключително трудно да си намеря нещо семпло, което не е шарено, не е със звездички или меченца, а в същото време да е и качествено. Обиколникът и гнездото идват опаковани и изпрани и може директно да ги използвате. Спалното бельо се пере според указанията. Единствено размерите са по-големи, тъй като идеята е да се използват и впоследствие и да са подходящи и за легло, не само за кошара.

# 104
Обиколници не се препоръчват, опасни са.

Общи условия

Активация на акаунт