Подготовка за малкия човек - тема 29

• 36 227
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
Може ли да ми препоръчате възможно най- щадящата и нежна електрическа помпа за кърма?

# 106
Спектра С1 или С2. Еднакви са, но едната е с батерии, а другата трябва да се включва в контакта. Масажната функция е супер.

Много е важно фуниите на която и да е помпа да са правилният размер. Възможно е стандартните размери да не ви пасват и това води до болка, непълно изцеждане и тн. Зърната може да се измерят с шаблон, подобен на този:

https://www.emag.bg/shablon-za-izmervane-na-zyrna-baomom-s-izmer … 016/pd/D72DK9YBM/

Спектра имат няколко размери фунии, но не всички възможни размери. Не е проблем да се използват други фунии с помпата, стига да са съвместими. Това и за другите марки важи.

# 107
Здравейте, имам няколко въпроса, ще се радвам да споделите вашият опит:
1. Как вие почистихте, дезинфекцирахте количката и столчето за кола и кога го направихте?
2. Понеже искам да взема бибка за родилното, кога я стерилизирахте, нали казват че е само 24 часа тази стерилизация. Следователно в какво св държи тя след стер. Трябва ли да се стер. и кутията, в която се държи бибката
3. Същия въпрос имам и за помпата за кърма, която искам да взема за родилното.
4. Безопасни ли са гнездата за сън или са по-скоро само за временно поставяне на бебето там, бихте ли препоръчали конкретен модел гнездо.
5. Безопасни ли са люлките тип шезлонг и могат ли да се слагат бебчетата от новородени в тях. Бихте ли ми препоръчали конкретна такава, да става за новородено.

# 108
Количката и столчето има нужда да се мият само ако са втора ръка, от дезинфекция няма нужда. Втора ръка столче не се препоръчва, а количката обикновено има части, които се махат и се перат отделно.

За бибка и частите на помпата - достатъчно е да се стерилизират веднъж преди първа употреба.

Гнездата за сън не са безопасни и са забранени в някои страни. Бебето трябва да спи на твърда повърхност, меките матраци, гнезда и тн могат да доведат до позиционна асфикция и това става много бързо и е напълно безшумно.

Люлки и тн може да се употребяват според това какво пише на тях, но в никакъв случай не бива да се оставя бебето да спи там - като заспи, трябва веднага да се премести. Отново проблемът е позиционна асфикция. Ако са будни бебетата, може да се държат по 15-20 минути там, не е хубаво повече, защото те се водят контейнери и ограничават движенията на бебето и това не е добре за развитието им. Но за 15-20 минути може

# 109
FBID1840441946030452

1. Количката и коша за новородено (за колата) ги изпрахме. Не сме чак дезинфекцирали.

2. Не стерилизирах бибката за родилното. Бях си взела препарат за миене на бебешки съдове и биберони. Изобщо не смятах да ползваме биба, но в един момент се оказа, че има нужда, и набързо измих бибката и я дадох на малката. Нямаше никакви проблеми. Нямах дори кутия за бибката, не съм сигурна къде я оставях.

Също така не съм стерилизирала шишетата и бибероните ѝ впоследствие, освен може би 1-2 пъти колкото да пробвам стерилизатора как работи.

3. Не мога да кажа за помпата, не съм си носила. Кърмих си бебето там.

4. Гнездата са безопасни в първите 5 месеца. Ние постоянно ползвахме и малката спа в него всеки ден през деня. Към 5-6 месеца децата стават много подвижни, обръщат се, и вече не е безопасно да ги оставиш в гнездото и да се отдалечиш дори на 2 метра.
Не съм видяла да има риск от задушаване, следих за това поради мненията на Zimk за гнездата, но реалният ми опит е, че няма такова нещо.

5. Шезлонгът е нещо страхотно, според мен, и доста безопасно, има колани и т.н. Детето много пъти спа и там, също така там си играехме, оттам ни гледаше, докато вършим домакинска работа. Изключително полезен ни беше.

И гнездото, и шезлонгът са ни подарък, не сме планирали да ги имаме и първоначално дори се чудихме за какво ще ги ползваме, когато дойде бебето. Е, от ден първи вкъщи веднага влязоха в употреба. В шезлонга (люлка) сме слагали малката още откакто се прибрахме от родилното. Не е някаква велика марка, обикновен шезлонг-люлка на Cangaroo за към 150-200 лв.

Също така никога не сме местили малката от гнездото или шезлонга след като заспи, за да не я събудим. Физически се развива отлично. Водили сме я на ортопед профилактично 2 пъти (на втория и на шестия месец е желателно да се посети ортопед) и всичко е било наред.

# 110
Това, че има риск, не означава, че се случва често, но се случва и рискът съществува. То по тази логика и на повечето бебета нищо им няма, като са се возили в кола без столче, значи ли това да зарязваме столчетата?

Малкият риск не си заслужава. Бебетата трябва да спят по гръб на твърд матрак.

# 111
Здравейте, дами,
Харесала съм този бебешки шезлонг покрай реклами в социалните мрежи : https://www.babybjorn.eu/products/baby-bouncers/bouncer-bliss/li … lange-light-grey/ . Първо дете ще ми е и имам нужда от съвет, смислена инвестиция ли е, ако имате такъв или подобен вашите бебчета стояха ли в него, улесняваше ли ви по някакъв начин?

# 112
Според мен не си оправдава парите конкретно този. Има доста по-бюджетни на други марки, същия или много сходен дизайн.

# 113
И на мен ми се струва скъпичък малко.
С баткото ни бяха подарили един съвсем обикновен на Лорели, за около 40лв го бях гледала по сайтовете.
Използвахме го само за 1-2 седмици, колкото да видим, че ще стои в него и ъпгрейднахме на един на Cangaroo с опция за вибрация (така и не я използвахме нея).
Сега за малкият смятам да вземем направо такъв, който люшка, пее, върти и тнт, защото сега няма да имам луксът 100% от времето ми да е за бебето. Баткото ще си е в къщи цяло лято с нас и също ще с иска своето време, та ще имам нужда от разни уреди, които да ми "помагат" с бебето. Grinning

# 114
  • София
Rocket, така е с вторите. И ние миналата година цяло лято бяхме с батко, макар и честно казано да ми беше в помощ на моменти , беше на 7 тогава.

vaya14 Ние взехме на Kikaboo люлка и си я ползвахме.Не е от покупките, без които не можем, но все пак е някаква помощ 🙂
Същото е и с гнездото , аз имах Jukki и си го ползвахме доста.Беше си местенцето на бебето, обградено.В момента, в който почна да се върти обаче, спряхме да го ползваме.
В крайна сметка гнездо в истинския смисъл, с всичките му позитиви, може би е само това на CocoonaBaby.

blackstreet, аз също подкрепям мнението на Zimk препоръчвам Spectra ,особено ако имате трудности в началото.
Помпата е супер, важното е да нацелите размера на фунията.

# 115
Момичета,  относно помпата на Спектра, освен синята, за която тук се уточнихме, че е по-добра от розовата, има и една златна, на цената на синята, отново може и на ток и на батерия но е по-малка сякаш на външен вид. Някой има ли опит с нея или база за сравнение между двете?

За спането по гръб, а не трябва ли на всеки 3 часа да се въртят ту на едната ту на другата страна за да се оформи равномерно главичката? Дори ми препоръчаха протектори за сън?

# 116
  • София
Момичета,  относно помпата на Спектра, освен синята, за която тук се уточнихме, че е по-добра от розовата, има и една златна, на цената на синята, отново може и на ток и на батерия но е по-малка сякаш на външен вид.
Разликата между синята и розовата мисля че е единствено в това, че едната работи и без кабел, другата няма такава опция, поправете ме ако греша.

# 117
Момичета,  относно помпата на Спектра, освен синята, за която тук се уточнихме, че е по-добра от розовата, има и една златна, на цената на синята, отново може и на ток и на батерия но е по-малка сякаш на външен вид. Някой има ли опит с нея или база за сравнение между двете?

За спането по гръб, а не трябва ли на всеки 3 часа да се въртят ту на едната ту на другата страна за да се оформи равномерно главичката? Дори ми препоръчаха протектори за сън?

Синята и розовата са една и съща помпа. Кой е моделът на златната, мисля, че имат няколко?

То бебето като е по гръб, главичката му пак е на една страна завъртяна. Хубаво е наистина да се върти в двете посоки, много бебета предпочитат една страна и е хубаво да се насочват и на другата. А те след три часа вече ще са се събудили

# 118
https://www.ozone.bg/product/spectra-prenosima-kompaktna-dvoyna- … iya-dual-compact/
Тази е златната, ако правилно разбирам май може да работи само на батерия, а не и директно включена в тока? Иначе е на цената на синята..

# 119
Вероятно е хубава, но нямам опит с нея

Общи условия

Активация на акаунт