Подготовка за малкия човек - тема 29

• 36 194
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
Няма да сбъркате, ако вземете нагревателя. Ние го ползваме за АМ и претопляне на пюрета.

# 76
Момичета, някоя ползвала ли е тази помпа и този нагревател?
Знам, че обсъдихме като фаворит Спектра, но никъде не я намирам намалена, а тази е сякаш със същите параметри..
https://rayatoys.com/dvoyna-elektricheska-pompa-philips-avent-na … ion-premium?qty=1

https://rayatoys.com/ured-za-zatoplyane-na-hrana-premium?qty=1

Аз поръчах същата помпа само че единична и я чакам да пристигне. Виждала съм я на живо на един форум с участие на Филипс и изглеждаше доста добре и ми дадоха добри отзиви за нея. След няколко месеца ще мога да дам обратна връзка.
А за нагревателя моя приятелка активно го използва (над година) с нейното бебче и е много доволна. Компактен размер е и го носят, когато пътуват. И аз мисля да заложа на същия.

# 77
Здравейте! Купихме люлка Cangaroo La scala и днес дойде. Сглобихме я, но изглежда, че ципът, който е на меката част, просто по никакъв начин не може да бъде закопчан. Разстоянието е огромно дори на пръв поглед. Исках да попитам тези от вас, които са се спрели на тази люлка, има ли ли сте подобен проблем. Чудя се дали ние нещо не правим като хората или е фабричен дефект и да я върнем.

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 14:59 от milewap

# 78
Здравейте, моля за мнение, подходяща ли е за новородено? Някак дървената с хубав матрак ми се струва много по-стабилна за гръбнака..
https://comsed.net/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D … D0%B4%D1%80%D0%B0

# 79
Чак по-стъбилни не са за гръбнака. Преносимите имат слоеве под мотрака, които ги прави също толкова твърди. И зависи и какъв матрак си вземете също. На тази е хубаво, че се смъква преградата отпред и това е много голямо улеснение и удобство.

# 80
Имате ли наблюдения от минали години в кои магазини около 1ви юни има хубави намаления 🤗

# 81
Някой ползвал ли е машина за адаптирано мляко ? Да даде мнение
Попринцип много искам да кърмя и много се надявам този път да ми се получи. Но все пак, ако се наложи адаптирано мляко мисля да взема машина. И питам поне да се насоча към някоя. Четох за babybrezza, че правила балончета в млякото. За агу и томи типи не мога да открия много информация.
Ще съм благодарна за мнения

# 82
Ако искате да кърмите, по-добре инвестирайте в курс за кърмене и в хубава помпа (спектра е топ), а не в машина за АМ. Също и в шишета, които текат бавно. Philips avent natural response размер 2 или 1 (при кърмените бебета не се увеличава размерът с времето) са много добри, моето момиче няма проблем да яде от тях и от гърда.

Прочетете възможно най-много за кърменето, има доста неща в библиотеката тук. Помпата естествено не е задължителна в много случаи, но на много жени е спасила кърменето. Но ако не се ползва правилно, може да доведе до хиперлактация и до проблеми с това. Та хубаво се информирайте

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 20:06 от Zimk02

# 83
Много благодаря. Помпа съм приготвила на медела ръчна за болницата, и електрическа пак на медела, която се надявам след това да си ползвам вкъщи. Второ дете ми е. И гледам да чета много по тази тема. Уж на теория знам как да се случат нещата и знам какви ми бяха грешките с първото дете. Ще направя всичко възможно да кърмя активно. Шишетата на авент стъклените съм взела. Повече ме притеснява, че сме от много малък град и ако нещо стане и имам болки, бучки, запушвани или други неразположения с кърменето просто няма към кой да се обърна и кой да ме прегледа

# 84
Ако не е мастит, бучките могат да се махнат с домашно лечение. Аз имах бучки, но с ледени компреси, ибупрофен, спиране на цеденето и даване на бебето да суче дълго ми минаха

# 85
При бучки в гърдите и запушен канал се препоръчва топъл компрес преди кърмене и студен компрес след това. Топлия компрес помага за разширяване на каналите и улесняване на потока на кърмата. На мен много ми помагаше да си правя масаж по посока на зърното докато съм под душа с гореща вода. Веднага след масажа кърмене или изцеждане и след това се прави студения компрес за намаляване възпалението и облекчаване на болката и отока. Това го повтарях по няколко пъти на ден и винаги ме облекчаваше.

# 86
Някой ползвал ли е машина за адаптирано мляко ? Да даде мнение
Попринцип много искам да кърмя и много се надявам този път да ми се получи. Но все пак, ако се наложи адаптирано мляко мисля да взема машина. И питам поне да се насоча към някоя. Четох за babybrezza, че правила балончета в млякото. За агу и томи типи не мога да открия много информация.
Ще съм благодарна за мнения
Здравейте, и аз се присъединявам към това питаме, дали някой може да сподели мнение за тези машини или за каната за вода на AGU.

# 87
Мнение и препоръки за слинг? Подходящ от раждането!

# 88
  • София
Мнение и препоръки за слинг? Подходящ от раждането!
Носих с Ergobaby aura ,еластичен слинг съвсем малко, бебето като стана на 40 дни и взех  хибридна раница

# 89
  • София
Аз си взех машина на tommee tippee - perfect prep. Хареса ми цената (в немския Амазон я пуснаха на 200 лв) и че първо пуска гореща вода, в която се убиват потенциални бактерии в ам и след това допълва със студена до постигане на идеална температура за хранене. Много от машините си пускат една вода 37 градуса и това е. Също, има филтър на брита и не се налага да преварявам вода или да ползвам бебешка. Имайте предвид, че мин. дозировка е 60мл. Тоест, ако бебето пие по-малко от това ще трябва да правите на ръка.
Baby brezza ми идва скъпа на мен, освен това не ме мързи да хвърля една лъжичка ам в шишето и реших, че за 6те месеца няма да инвестирам толкова.
Много от мамите ви взимат Ел кана, която е с регулиране на температуратурата и има 70 градуса. Правят на ръка същото като с томи типито. Не е трудно, но поне аз с нощното хранене исках да избегна това да се занимавам дълго.
Успех с кърменето, то е най-хубаво и полезно за бебчето, но ако не стане, не е толкова голяма драма, колкото го изкарват.

Общи условия

Активация на акаунт