Подготовка за малкия човек - тема 29

• 35 742
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
  • Благоевград
Здравейте!
Харесала съм кошара Next to me на Espriro модел Cloud 3 в 1. Вчера бяхме в магазина да я видим на живо и консултантката каза, че много родители слагали друго матраче, а махали това, което е на кошарата, защото било тънко 2 см. Показа ми това, което купуват, беше някакво от бамбук, около 5 см дебело, но като го стиснах с двете ръце ми се стори меко. Вие имате ли опит с матриците на Next to me и трябва ли да купувам допълнително?

# 556
Здравейте!
В търсене и събиране на мнения съм относно Еко памперсите. Ще бъда благодарна ако някоя майка се включи с препоръка от кои памперси е доволна... На пазара се предлага не малък избор и вече се чудя..
Какво ви е мнението за пелените на wooden spoon - woopies , Moltex ; Sleepy; Green human being; Love and green Confused
Благодаря предвалително! 🙂

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 10:51 от Teanis

# 557
  • София
Момичета, какво ви е мнението за гнездата на Cotton Hug, струват ли си цената?
Според мен, да!
Аз имах на Jukki гнездо и не съм предполагал ,че ще го ползваме толкова много.
Наистина го ползвахме много, и на почивки то носихме, супер беше!А го взех на шега.
 Сега бих си взела  Cotton Hug, ако очаквах бебе.

А за тези, които сте заложили на next to me, какви въртележки имате? Мисля, че тези които стават на дървените кошарки не стават. Ние сме с Tutti Bambini Cozee, ако има значение.

Според една психоложка ,въртележките за легло са крайно непрепоръчителни, аз също смятам, че могат да попречат на съня на бебето и дори да го превъзбудят.
Иначе с големия ми син ползвахме едни мечета на Фишър Прайс, не съм го увредила, разбира се, нищо не му се е случило,но с малкия се придържах към препоръките да не се ползват.
На който му е интересно, ето това е линка с интервюто,където говори и за играчките над леглото.С не всичко съм съгласна, някои неща са крайни, но като цяло ми беше и телесно да го чуя при условие ,че не се приема всичко за "чиста монета"
https://youtu.be/-Ww4pikRUHM?si=56j24MXUnX-jCV1h

# 558
Аз купих гнездото на cotton hug заради позитивните мнения тук. Отделно прочетох какви материали използват и т.н.и реших, че това е нашето. Няма по-удобно нещо от това за мен. През деня спи в него на дивана. Понякога го използвам за tummy time, но когато е над 4 месеца може би ще му е още по-удобно. Имаше период, през който слагахме гнездото в леглото, защото не искаше да спи иначе. В последствие взехме още едно да имаме при родителите на мъжа ми и купих на близка приятелка. Всичко може да се пере без проблем. Аз сложих протектор под калъфа, а отделно, от както порасна малко слагам пелена под главичката му, ако случайно повърне. Но не съм ползвала друго гнездо за да кажа дали би свършило същата работа. За мен лично си заслужава парите. 

Ние сме с въртележка на tiny love classic into the forest, в Олх я намирам за 55лв. Минусът е, че има само 3 мелодии на Бах, Моцарт и природа. Изненада ме, че веднага го успокоява. Въртележката се маха и остава само музикалната част, която може да се използва и след 5м на бебето. В животинките се заглежда от скоро и то според мен заради черно-бялото отдолу. В олх видях и друга с повече мелодии и е само 30лв.

При родителите на ММ има на fisher price, някой я беше споменал - едни мечета. Имат музика, бял шум, прожектор.. отново не гледа мечетата, но мелодиите и белия шум веднага го успокояват и приспиват. Пак след бърза справка в олх е 40лв.

# 559
Здравейте!
В търсене и събиране на мнения съм относно Еко памперсите. Ще бъда благодарна ако някоя майка се включи с препоръка от кои памперси е доволна... На пазара се предлага не малък избор и вече се чудя..
Какво ви е мнението за пелените на wooden spoon - woopies , Moltex ; Sleepy; Green human being; Love and green Confused
Благодаря предвалително! 🙂

Последните месеци изпробвах няколко вида. Точно тези не съм изпробвала, защото някои от тях идват по-скъпи, а търся някакво по-добро съотношение цена/качество, но съм много доволна от почти всички останали, като най-предпочитани от нас останаха Bambo nature. От родилното още е с тях и не сме имали нито пропускане, нито обриви или зачервяване. Отделно сме пробвали на Eco by Naty, които бяха по-мекички от Bambo nature, но и по-тесни и умалени, особено като започна да качва повече килограми. Пробвахме и Kit&Kin, които също бяха хубави, една идея по-леки и меки, както и по-евтини от другите два вида. Най-евтини бяха еко памперсите на ДМ, серията babylove nature, които също са супер мекички и доста леки и тънки като за лятото, но от тях сме имали пропускане и не са с такова качество като останалите откъм структура на памперса. Въпреки това все още взимаме и от тях, като ги използваме предимно през деня вкъщи. В момента продължаваме основно с Bambo nature, които използваме целодневно, включително като пътуваме, нощно време и т.н. Много от тези марки често ги пускат на промоция и гледам да следя цените, за да ги купувам малко по-изгодно, че иначе са си разход. Моят съвет е в началото да се купува само по един пакет от вид, за да може да се сравнят размерите, тъй като понякога има сериозно разминаване между видовете. Моето бебе го изписаха много малко (2,400) и въпреки това някои видове му идваха малки след първия месец, противно на това което беше обозначено като размер на опаковките.

# 560
Момичета, нашето бебе ще си има стая като се чудим дали да обзаведем и подготвим стаята преди появата му или по-нататък, предвид, че то ще спи при нас известно време в кошара?
Спалнята ни не е голяма, т.е., ще трябва да сложим гардеробче в неговата стая и евентуално повивалника там, но така няма ли да е неудобно да тичаме в едната стая за повиване и преобличане, в другата пък да спи. Нещо не мога да го измисля, дайте ми акъл, всичко ли беше във вашата стая в началото или бяхте разпределили някак мебелите?

# 561
При нас всичко беше в една стая също от липса на място. Доста се бяхме сгъчкали. Ако имаше как, бих сложила повивалника другаде. Реално повечето сменяне на памперс са през деня. През нощта може и набързо на леглото, ако стаята на бебето е далече.
За следващо бебе ние ше спим на горния етаж, но повивалникът ще бъде на долния със сигурност.

# 562
Момичета, нашето бебе ще си има стая като се чудим дали да обзаведем и подготвим стаята преди появата му или по-нататък, предвид, че то ще спи при нас известно време в кошара?
Спалнята ни не е голяма, т.е., ще трябва да сложим гардеробче в неговата стая и евентуално повивалника там, но така няма ли да е неудобно да тичаме в едната стая за повиване и преобличане, в другата пък да спи. Нещо не мога да го измисля, дайте ми акъл, всичко ли беше във вашата стая в началото или бяхте разпределили някак мебелите?

Според мен си нагласи стаята за бебето. Преобличай и играйте там. Във вашата стая няма да е удобно да преобувате бебето, особено нощем, когато ти или мъжа ти спите. Нашия например доста плаче и аз гледам да изляза спалнята веднага,  за да не събудя таткото. На  нас всичко ни е в хола, ако имахме 2ра спалня щеше да е супер. А пък така или иначе където ида заспи ще трябва да го занесеш до леглото му.

Да вметна, че е на АМ, при кърмене както каза Лютиче: сменяш набързо докато си е леглото и го взимаш после при теб на спалнята.

# 563
Добре, действам така. Оправяме си нейната стая, а в нашата, само леглото!
Благодаря, струваше ми се странно и неудобно, ама явно така се прави.

# 564
Някой може ли да препоръча сгъваема ваничка?

# 565

Аз си му наредих креватчето, повивалника и т.н. в неговата стая. Отначало беше в некст-ту-ми при нас, ходих да го сменям, а го слагах да спи понякога в кревата си. На 4 месеца отиде в своята стая и сега спи там. Вместо да размотавам по цялата къща памперси, кремове и подложки и навсякъде да бъде разхвърляно, там си направих diaper changing station. Имам два органайзера закачени на кошарата и те държат всичко нужно. Всичко ми е там и си довлачих и офис стола, та сядам на него при смяна и не ми натоварва кръста, или седя до креватчето при приспиване (ако трябва), биби, храна и т.н. Имам и едно старо диванче от моята квартира, и то върши прекрасна работа. Много ми хареса сгъваемо легло с повивалник. Така не си блъска главата в дърво/запречва крачета. Гардероб взехме нормален, като за големи, с надстройка. За мен има смисъл да е оправена детската.

Ще ти се занимава ли да сглобяваш мебели и да чистиш, ремонт, доставки и т.н. с едно дете на 3 месеца? Аз не бих.

# 566
Някой може ли да препоръча сгъваема ваничка?

Ние взехме Cangaroo Morea. Изглежда ми доста стабилна, не е много голяма, щом я побираме в нашата миниатюрна баня, има подарък възглавничка към нея и вграден термометър. Ще видим дали ще сме доволни, но засега изглежда много добре.

# 567
И ние сме с Cangaroo Morea, вече два месеца и половина всеки ден я ползваме, първите дни без подложката, после с нея, взехме си и мрежичка, която да пасва на ваничката (защото подложката се задържа хладна като къпем малкия, а обича да му е топличко и е да по-потопен) и от няколко седмици ползваме с нея, стабилна е, пълним я почти догоре - без да се потапя главата на бебето. Термометърът не съм сигурна дали измерва много точно, когато не е много пълна ваната, защото имаме на Авент отделен термометър, който понякога слагаме и отчита 39⁰, а този на ваничката показва 34⁰, а водата е по-топла, но така или иначе след първите няколко къпанета няма нужда от термометър, а се усеща водата. Измерва ни правилно температурата, когато е пълна над половината вана, а датчикът е долу до отворчето за вода уж. Лесно се излива водата, тапичката се затваря идеално, не пропуска вода от нея, защото ние засега още в хола я ползваме, че нашата баня е съвсем тясна и трудно мога да клекна до ваната, да държа стабилно малкия, за да му измия гръбчето и т.н. Ние сме много доволни от нея засега.

# 568
Благодаря! Видях я и точно такава търся Simple Smile

# 569
Здравейте, момичета! Някоя от вас има ли впечатления от количките на Tutis ? Ние сме пред дилема, защото сме харесали Tutis Uno 5+ и Easywalker Zoey.

Общи условия

Активация на акаунт