Раздяла или изневяра

• 32 273
  • 773
  •   1
Отговори
# 375
Пак ли имаме нашествие на еднорозите?
//
Авторът сега разговаря.
Чакам го да сподели.

# 376
Авторе, нужен ти е брачен консултант или психолог. Безопасно, неутрално  място, където да изложиш всичките си аргументи и притеснения. Където ще ти зададат правилните въпроси и ще потърсиш отговора в себе си.
Да търсиш съвети от разведени хора, които вероятно живеят сами за проблеми в брака си, е като да питаш фалирал човек как се трупа богатство.

# 377
Авторът така си е постлал, според мен.
Жената не може без причина да изгуби уважение и желание. Та чак до презрение.

# 378
Може никога да не го е обичала, да е било удобно и за нея. Просто след години като се правиш на добрата съпруга и писва в един момент.

# 379
Pure Love:
Наистина не прочетох едно хубаво качество за тая жена. Това са над 25+ години все пак.
Това не е така. Можете да видите публикацията ми на 27.4.25, 11:19 ч.
Petko09699
Аз искам да попитам автора - ти харесваш ли жена си като жена? В смисъл - извинявам се за директността - като се загледаш в нея искаш ли да я съблечеш или да "посегнеш" (с добро) към нея?
Да, разбира се, че искам. Аз все още я харесвам. Иска ми се да вярвам, че можем да възстановим нарушените ни взаимоотношения.

Babri:
Абсурд да се променят нещата между вас и тя да погледне на теб с други очи. Когато привличането и любовта са се изпарили, няма как да се върнат обратно. Това, което търсиш може и да го намериш, но няма да е с нея. Ако продължиш да се чудиш и мотаеш, може да изтървеш и последния влак.
Да, много си мисля, че ако сега не потърся промяна, никога няма да го направя. Все още обаче имам силни аргументи да не опитвам това веднага.

Petko09699
Последните коментари звучат силно. Все пак в едни 20-годишни отношения не може всичко винаги да е на висота, на макс. Има възходи и спадове, има кризи и т.н.

Тъй като здравата комуникация и уважението са условия, без които не може една връзка да е нормално, аз смятам, че може да се опитат да подобрят нещата, започвайки от комуникацията.

Аз също много се надявам да е така. Дано да не се окажа прекалено наивен.

DeVa: Авторът така си е постлал, според мен.

Разбира се, че и аз имам грешки. Много рядко отчуждението става по вина на единия партньор.

Basil A: Авторът сега разговаря. Чакам го да сподели.
Да, разговарях с жена ми и ще споделя.
Опитах се спокойно да и обясня, че се чувствам ужасно в нашата връзка, че отношенията ни няма как да бъдат по-лоши, че не чувствам никакво положително чувство или жест на уважение от нея и ако продължаваме така, ще стигнем до неизбежна раздяла. Беше буквално потресена. Никога не си е представяла, че се чувствам по този начин. Призна, че не се разбираме никак напоследък, но това не значи, че не ме обича и за миг не си е мислела, че трябва да се разделим. Общо взето ми обясни, че нейното поведение е провокирано от липсата на комуникация, от студено държане от моя страна и от изнервеност от различни фактори. След този разговор се държи изключително добре, като поне на мен ми изглежда искрена. Може би наистина не е осъзнавала, че нейното поведение не е излъчвало никакво положително чувство към мен.
Ще ми се да вярвам, че е възможно да възстановим в някаква част нашите взаимоотношения. Много от хората, коментиращи тук, са прави, че е много трудно човек да загърби 20+ годишен брак, особено ако имаме и две деца. Надявам се да не съм прекалено наивен да вярвам, че нещата са (поне частично) обратими. Ясно е, че аз също трябва да положа много усилия, за да избегнем повторно пропадане на нашите отношения.

# 380
Авторе, нужен ти е брачен консултант или психолог. Безопасно, неутрално  място, където да изложиш всичките си аргументи и притеснения. Където ще ти зададат правилните въпроси и ще потърсиш отговора в себе си.
Да търсиш съвети от разведени хора, които вероятно живеят сами за проблеми в брака си, е като да питаш фалирал човек как се трупа богатство.

Трябва да внимава брачния консултант или психолог да не е разведен, че иначе пак все едно ще търси съвет пот фалирал как да трупа богатство Laughing

# 381
И само това?
До интимности не стигна разговора?

# 382
Ти пишеш за студено държание от твоя страна?
Попита ли я какво разбира под това?
От прочетеното оставам с впечатление, че вие не си говорите като цяло и липсва спонтанност в отношенията ви. Ако си мълчите предимно и го карате по инерция, то и сексът ще е спънат. Или изобщо ще липсва, както се случва.
Обикновено жената е по-приказливичка и подема разговори. Но при вас явно и двамата сте дръпнати и просто си присъствате.
Пробвай да поразчупиш общуването, но аз все пак не мисля, че може да има драстична промяна и да си скокнете в обятията като нови хора, заредени със страст и желание. Но пък нищо не пречи да се пробва. Успех!

# 383
Pure Love:
Наистина не прочетох едно хубаво качество за тая жена. Това са над 25+ години все пак.
Това не е така. Можете да видите публикацията ми на 27.4.25, 11:19 ч.
Petko09699
Аз искам да попитам автора - ти харесваш ли жена си като жена? В смисъл - извинявам се за директността - като се загледаш в нея искаш ли да я съблечеш или да "посегнеш" (с добро) към нея?
Да, разбира се, че искам. Аз все още я харесвам. Иска ми се да вярвам, че можем да възстановим нарушените ни взаимоотношения.

Babri:
Абсурд да се променят нещата между вас и тя да погледне на теб с други очи. Когато привличането и любовта са се изпарили, няма как да се върнат обратно. Това, което търсиш може и да го намериш, но няма да е с нея. Ако продължиш да се чудиш и мотаеш, може да изтървеш и последния влак.
Да, много си мисля, че ако сега не потърся промяна, никога няма да го направя. Все още обаче имам силни аргументи да не опитвам това веднага.

Petko09699
Последните коментари звучат силно. Все пак в едни 20-годишни отношения не може всичко винаги да е на висота, на макс. Има възходи и спадове, има кризи и т.н.

Тъй като здравата комуникация и уважението са условия, без които не може една връзка да е нормално, аз смятам, че може да се опитат да подобрят нещата, започвайки от комуникацията.

Аз също много се надявам да е така. Дано да не се окажа прекалено наивен.

DeVa: Авторът така си е постлал, според мен.

Разбира се, че и аз имам грешки. Много рядко отчуждението става по вина на единия партньор.

Basil A: Авторът сега разговаря. Чакам го да сподели.
Да, разговарях с жена ми и ще споделя.
Опитах се спокойно да и обясня, че се чувствам ужасно в нашата връзка, че отношенията ни няма как да бъдат по-лоши, че не чувствам никакво положително чувство или жест на уважение от нея и ако продължаваме така, ще стигнем до неизбежна раздяла. Беше буквално потресена. Никога не си е представяла, че се чувствам по този начин. Призна, че не се разбираме никак напоследък, но това не значи, че не ме обича и за миг не си е мислела, че трябва да се разделим. Общо взето ми обясни, че нейното поведение е провокирано от липсата на комуникация, от студено държане от моя страна и от изнервеност от различни фактори. След този разговор се държи изключително добре, като поне на мен ми изглежда искрена. Може би наистина не е осъзнавала, че нейното поведение не е излъчвало никакво положително чувство към мен.
Ще ми се да вярвам, че е възможно да възстановим в някаква част нашите взаимоотношения. Много от хората, коментиращи тук, са прави, че е много трудно човек да загърби 20+ годишен брак, особено ако имаме и две деца. Надявам се да не съм прекалено наивен да вярвам, че нещата са (поне частично) обратими. Ясно е, че аз също трябва да положа много усилия, за да избегнем повторно пропадане на нашите отношения.

Благодаря много за отговора!

Значи има положителен напредък. Дано скоро се възстанови и интимността.

Ако и двамата сте умни (в което не се съмнявам) и опитате близост/ възстановяване на комуникацията, а оттам и на доверието, очакват ви повече хубави моменти!

# 384
Авторе, авторе нали знаеш, изборът, решенията и грешките са си твои. Ще ти напомня за 2 израза:
- каквото човек сам си направи, никой друг не може да му го направи
- вълкът козината си мени, но нрава не

Силната ми препоръка е да прочетеш за манипулатори и нарциси. Може много да ти отвори очите. Ако никъде не откриеш прилики с поведението на жена си, ок, ще приема, че съм сбъркал. Личното ми мнение, е че този разговор е "сламката", която толкова дълго време търсеше.

- буквално потресена - потресена, защото изразяваш позиция срещу нейната?
- буквално потресена - потресена, защото изведнъж осъзнава, че има опастност да загуби контрола върху теб?
- никога не си е представяла, че се чувствам по този начин. - нормално, като не и пука защо да си представя?
- че не се разбираме никак напоследък - по твоите думи това не е от 1 седмица нали?
- Общо взето ми обясни, че нейното поведение е провокирано от липсата на комуникация, от студено държане от моя страна и от изнервеност от различни фактори. - естествено някой друг е виновен. А какви други фактори?
- се държи изключително добре - естествено, трябва да ти се притъпят усещанията и промени мнението, няма да се учудя ако започне да прави секс с теб поне 2-3 пъти седмично
- аз също трябва да положа много усилия - не виждам да казваш НИЕ или Аз и Тя, а само Аз. Защо?
- наистина не е осъзнавала, че нейното поведение не е излъчвало никакво положително чувство към мен - типично поведение на емоционален насилник. Образно казано, след правенето на мили очички, малко по-малко се отпуска и забравя за маската си и да се съобразява. Представи си го по този начин. Една капка вода не прави нищо, но бавно, една след друга, като са много, правят дупка и в камък. Замисли се.

Запомни - глупав манипулатор няма и нарцисът си е нарцис.

# 385
  • Далечният изток
Това му го написах още преди 10 страници, след неговия пост за прекалено големите нейни очаквания, където писа, че тя очаква от него да е перфектен и го сравнява с разни други мъже. Хем не е достатъчно добър за нея, хем продължава да бъде с него, но само за да го мачка и да го тормози.

# 386
...

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 15:27 от zavs

# 387
Объркахте темата. Тук едни женени се разправят.

# 388
Объркахте темата. Тук едни женени се разправят.
Благодаря. Grinning

# 389
Презрението и мина от един разговор. Никога не си била представяла как се чувства мъжът и, че си мисли някакви неща за раздяла, ахахаа…. Авторе, на това и дете не би се вързало. Дава ви сламката, която вижда, че очаквате, както пише в друг коментар. Лоша работа, много. Имаше един мъж преди време тук, на който жена му все беше недоволна от всичко, изнервена и от едногодишното им бебенце и той като вас все се опитваше да оправи нещата. Писа след месеци пак в нова тема, нищо не се беше оправило, напротив.

Общи условия

Активация на акаунт