Раздяла или изневяра

• 32 223
  • 773
  •   1
Отговори
# 165
Хаха, после нищо няма да мога да си намирам.

# 166
  • София
Напротив - разхвърлян с прибран, ама много прибран, с ОКР ако може, че така няма да има проблем да прибира и да чисти, с когото и с какъвто да живее. Simple Smile
А, не си права, живяла съм с мъж, който ми се скара, че ми е разхвърлян гардероба и не завърши добре.

# 167
Честно казано, не бих приела, ако трябва да живея с някой разхвърлян. Или мундар.
Това може да работи с деца/родители, по неволя, но не и с партньор.

# 168
Напротив - разхвърлян с прибран, ама много прибран, с ОКР ако може, че така няма да има проблем да прибира и да чисти, с когото и с какъвто да живее. Simple Smile

Ама после един от двамата ще ти стане клиент 😀

# 169
Аха, точно защото битовизмите са ниско ниво, явно са под достойнството на някои мъже. Затова въпросните мъже с битовизми не се занимават , делегират ги на жената, която е знайно, че по полово определение е недоразвита умствено и става само за домакинстване и секс. А мъжете са интелигенти, затова само философстват.

# 170
Аз нямам проблем да домакинствам сама,ако не работя. Но да работя,въртя цялото домакинство,да гледам деца САМА просто няма как да стане. Тоя мъж за какво ми е в такъв случай? За единия секс ли? Ммм,не няма сделка 😂

# 171
Чрез битовизмите да се реши проблем с нездравословна/ липсваща комуникация и липсващо уважение?! За мен звучи абсурдно.

Битовизмите се решават с открит разговор и договореност, по възможност - делегират се на домашна помощница, почасово, най-вече, за да остане време именно на двойката/ семейството.

Както нямат секс, с огромна вероятност някой друг да го дава на съпругата, сега остава мъжа и да си надене престилката и да стане домашна помощница. Ще му се смеят и децата.

Това не означава да не се опита да проведе честен разговор, вкл. и за секса. А за последното - и да действа...

Не са битовизми. Acts of service. На някой хора това е езикът им на любовта. Да правят неща за тях. И това беше пример. Може да се замени с всичко, което обича съответния човек.
Но не ме разбрахте. Така или иначе автора се изпари. Всичко нататък е безсмислено.

Къде се изпарих? Бях неприятно изненадан от посоката, по която се разви дискусията. „Не си на 50+, а на 60-„ Колкото и да съм объркан, поне знам на колко години съм Simple Smile  „Имаш общ бизнес с майка си, живееш с майка си“ – поне второто абсурдно, но що-годе ОК. Намеци за нетрадиционна сексуалност („наклонност/идентичност/увлечения/фантазии“), „льольо“, „остави си малко време, жена ти сама ще те напусне“ и т.н. Не се сърдя на тези коментари, но не разбирам мотивите на хората да обиждат човек, който съвсем очевидно е супер объркан и има нужда от съвет.
Все пак повечето хора са положително настроени и искрено искат да помогнат, за което съм им изключително благодарен.

Дискусията, макар и тежка на моменти, имаше няколко положителни неща. На първо място научих нови неща за себе си, както и за моите взаимоотношения с жена ми. Научих къде може би греша. Получих ценни съвети, от които мисля да се възползвам.
Според мен тази дискусия имаше положителен ефект и за всички жени, участващи в дискусията. Всички те най-вероятно са въздъхнали с голямо облекчение, че нямат такъв „льольо“ в къщата си Simple Smile Според мен вече гледат с други очи на своя партньор.

Ако трябва да обобщя, смятам, че като първа стъпка трябва да се опитам да спася брака си най малко поради две причини – имам две прекрасни деца, които много обичам и не искам да нараня, и второ заради човека, с когото започнахме всичко с любов преди 20+ години.

Прави сте, че вариант любовница не е за мен. От една страна е неморално, а и е свързано с редица трудности и неудобства, които ми помогнахте да осъзная. И второ, май сте прави, че нямам особен шанс това да ми се случи. Когато човек е объркан, няма реална преценка на собствените си възможности.

Вече опитвам да променя себе си в правилната посока и ще споделя дали това ще има някакъв положителен ефект (в случай че някой все още се интересува от темата).
Междувременно пожелавам на всички много здраве и да се радват на щастлива и пълноценна връзка с партньора си.
Естествено всякакви добри идеи за подобряване на семейния живот са добре дошли.

# 172
Заведи я на Малдивите. Поискай си секс. Обичай я.

# 173
Аз бих се чувствала зле, ако някой е с мен само заради децата, или заради нещо, което някога го е имало. Ама аз не съм практичен човек, така че... може би това си е стратегия.

# 174
Петко, ти такива жени в реала познаваш ли? Които ги е срам да имат домашна помощница? Защото аз нито една!

Обикновено или не им се плаща, или мъжът е толкова консервативен, че не иска. Това поне са моите наблюдения за България.

Познавам. И за жалост, недоговорените битовизми наистина могат да съсипят едни отношения в голяма степен. То, когато липсва ясна довговореност, значи комуникацията куца, а когато тя куца, значи и отношенията не са наред. Не е ли така?

# 175
Ами, ние не знаем нищо за жена ти.
Може да ѝ повлияят материалните "вдъхновения" като домашни помощници, екскурзии, но за мен не са решение, ако тя вече не те обича. Няма да те заобича пак, особено, ако се е стигнало до презрение.
И това го правиш заради себе си, не заради децата. Стига сте търсили оправдания с децата. За тях е по-важно да виждат обичащи се и уважаващи се родители, а не просто съквартиранти.
Успех все пак и дано ви се получи опитът. Да дойдеш да споделиш.

# 176
  • София /Абсурдистан
Тя казала ли е, че го презира, или само той си го мисли.

# 177
Може да ѝ повлияят материалните "вдъхновения" като домашни помощници, екскурзии, но за мен не са решение, ако тя вече не те обича. Няма да те заобича пак, особено, ако се е стигнало до презрение.
И това го правиш заради себе си, не заради децата. Стига сте търсили оправдания с децата. За тях е по-важно да виждат обичащи се и уважаващи се родители, а не просто съквартиранти.

И защо пък да не го заобича, там където е текло, може пак да потече.
Защо пък да не опита?
Нали като се е омъжила за него го е обичала?
Винаги си струва да се опита.

# 178

Промяната ми не е свързана с материални придобивки, а с промяна на поведението ми спрямо нея. Малко повече подкрепа, малко повече разбиране какви са нейните нужди и т.н. Домашна помощница самата тя не иска. Смея да твърдя, че помагам много в домашната работа. Почивки и екскурзии също не и липсват.

# 179
Анонимус 358,
на тази жена нещо й липсва. Какво е, не знаем. Ти трябва да питаш НЕЯ и да разбереш.

До тук ти само предполагаше - презрение, Гошко от компанията. И още много хора предполагаха, те пък съвсем без информация.

Съветът ми към теб е: Говори, говори, говори. В смисъл: питай жена си и слушай с разбиране. След това обратно - ти казваш какво ти тежи.
Успех. 

Общи условия

Активация на акаунт