Раздяла или изневяра

• 32 253
  • 773
  •   1
Отговори
# 315
А край теб има ли други интересни жени? Simple Smile

# 316
Скрит текст:
Авторе, преливаш от пусто в празно.

От колко дни вече ти е темата и не намери време да поговориш с жена си - защо те презира и за секса също.
Толкова ли е трудно?

Малко ми се струваш бавничък, тромав в комуникацията с най-близките. Иначе може да си добър в занаята/професията си и в други неща, но преди тях е онова, за което ти казаха почти всички - да умееш да разговаряш, когато нещо не е наред, и то в кратък срок да намериш време за това, не след ... години.
И после да надникнеш и вътре в себе си.

Да, права си определено, но дори и днес разбрах нещо, за което не се бях замислял. "БореПерника" ми помогна го осъзная. Явно при мен разбирането на човешките отношения върви по-бавно от нормалното, но е ясно, че до няколко дни ще трябва да проведа този разговор.

Сега сигурно много жени ще ме нападнат, но авторе, отиваш до специализиран магазин и купуваш стимулатори за жената. Сега пак идват празници, децата ако отидат с компания някъде, като седнете преди вечеря, сипваш по-голяма доза и ако и тогава не подейства да ти се нахвърли, значи пиши го "бегало". То ти ще видиш по реакциите на тялото дали има ефект и дали тя го контролира. Защото ако и подейства, обаче се контролира за да не се разтовари с теб, значи ти е ясно.

# 317
Е не, не може да я spike-ва, тоя сорт неща са подсъдни
Но пък може да и предложи.
Една цигара би свършила добра работа.

# 318
Е не, не може да я spike-ва, тоя сорт неща са подсъдни
Но пък може да и предложи.
Една цигара би свършила добра работа.

Айде сега, ако аз съм си сипал нещо, и тя се е объркала и взела моята чаша какъв е проблемът? Не съм длъжен да и казвам всичко нали? Той няма да използва опиати или някакви такива неща. Има си изцяло на биологична основа и си се продават официално по магазините. В крайна сметка и той може да си хареса нещо за него.

# 319
  • София
Колкото повече излиза по темата, толкова повече ми звучи жената да е разочарована от автора. Според мен тя е имала по-високи очаквания от мъжа да себе си, може би на самата нея приляга мъж с по-големи възможности. За което авторът не е виновен, той е това, което е и е дал това, което може. Но и нейната фрустрация е разбираема. Някои се напасват, приемат другия, оценяват го, други не успяват.

# 320
  • Paris, France
може би на самата нея приляга мъж с по-големи възможности.

Мъжете с по-големи възможности не мечтаят за асексуална лелка на 45+, която върви с 2 тийна. Жените отрано си знаем цената и ако е искала мъж с по-големи възможности и е мислела, че може да привлича такива, нямаше да се закотви с автора и двете и деца да са от него.

Според мене жената влага в кариера, образованието и възпитанието на децата и няма време и сили за секс, нито има желание.

# 321
Създават се деца и после все нещо на някого не му отърва. Самите родители се държат като тийнейджъри, не разбирам какво е това многодневно подготвяне за разговор със собствената жена. И двамата не знаят какво правят, а деца имат за отглеждане и доста годинки има още докато ги изучат и да завършат висшето си образование. Единият искал, другият не искал, в 70% от времето са скарани, какви са тези детски истории? Сядете и се разбирате като зрели хора ще бъдете ли едно нормално семейство или всеки да си търси щастието поотделно, щом сте се променили с времето и са настъпили между вас, как се казваше, непреодолими различия. И авторе, така както я описвате тази жена, въобще не изглежда умна. Умните жени няма да се съгласят да са в  подобна ситуация.

# 322
  • Out of the Mix

Мъжете с по-големи възможности не мечтаят за асексуална лелка на 45+, която върви с 2 тийна. Жените отрано си знаем цената и ако е искала мъж с по-големи възможности и е мислела, че може да привлича такива, нямаше да се закотви с автора и двете и деца да са от него.

Според мене жената влага в кариера, образованието и възпитанието на децата и няма време и сили за секс, нито има желание.
На прима виста е така.
Меркантилност (не я харесваме тази дума, да го наречем "желание за добър, спокоен живот", да не се мисли за пари за основни нужди, колкото и широко, и цветно да е, може да е 2, може да е 200, и т.н.) е заложена в природата на жената, за да може евентуалното поколение в утробата й да бъде отгледано, всичко е пари.

Рационалното и практичното знаеш рядко се среща да е "правилното" за всеки, защото е различно за мен, за теб, за други.

Имайки спокойствие зад гърба си (изключвайки безумни някакви изхвърляния, безсмислени) влизайки в едно запознанство последното нещо, за което мисля е пари. Парите биха били фактор, или поне би трябвало, когато наистина проима нужда от тях, било нещо за здраве, нещо свързано с имот, нещо важно, строши ти се колата, примерно, трябват 500-1000+ лева сега на мига и т.н., налага се, и просто знаеш, че имаш и вадиш.

Смятам, че след като си харесал някого, основното нещо е да се концентрираш върху него самия - да се опознавате, прекарвате време, да си видите навиците, мирогледа, желанията, поривите и т.н.

Мъжът нека е джентълмен, но жената да е умна и да знае кога да каже "спри, сега съм аз, искам да направя това и това".

Твърдо съм за преди да се прави семейство, създава дете, и двамата в някаква степен да са си постлали. Живеем в такива времена.

Относно кариерата, нямането на сили от единия - еми трябва да се намира някакъв баланс и топлината да не се губи в двойката, да се намира компенсаторен механизъм винаги.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 08:22 от Revoker

# 323
Аз пък в този казус съм за мъжа.
Не знам колко е умна и амбициозна жена му, колко и какво е очаквала, но ако е умна, ще е наясно, че отношения без секс и ласки/близост между партньорите, не стават - капут са.
Щом е толкоз умна и ги разбира нещата, не ще секс или има с друг, тя да е сложила точката. Що го върти на шиш?
Садистично.
Хем има кой да носи вкъщи (баща), хем децата успешни били (евала, но децата са си деца, тя си е жена и има и мъж), хем изморена не ѝ се прави секс (предполагам, че е от тез дето са или свръх поемащи всичко, че все те всичко знаят и могат, или друг я изморява).
//
Авторе, не те знам какво и що ще говориш, но от тоя храст заек няма да излезе.

# 324
  • София

Това е сега, но тя отдавна се чувства така и не винаги е била "асексуална леля". А залагам, че и сега не е асексуална. С мъж, който уважава и я привлича, набързо ще обърне палачинката, обзалагам се.

# 325
  • По света и у нас
Мъжа е по-меркантилното и прагматично създание, защото не избира от любов а от чиста калкулация на удобство - ей тая ще ми роди; или ей тая ще бачка яко; ей тая ще ми чисти и готви; ей на тая ще наследя баща и.
Жената избира по някакви шаблони, които я вълнуват в момента и в които тя се влюбва. Той е такъв, и онакъв и страхотен и и и ….той е най най най и аз съм неговата кралица!!!

# 326
А залагам, че и сега не е асексуална. С мъж, който уважава и я привлича, набързо ще обърне палачинката, обзалагам се.
Залагам само на "я привлича". Този мъж я уважава, но нъцки. Само с уважение не става.
//
Прими, някои ги устройва тази конфигурация и си живеят щастливо.

# 327
  • Out of the Mix
Мъжа е по-меркантилното и прагматично създание, защото не избира от любов а от чиста калкулация на удобство - ей тая ще ми роди; или ей тая ще бачка яко; ей тая ще ми чисти и готви; ей на тая ще наследя баща и.
Жената избира по някакви шаблони, които я вълнуват в момента и в които тя се влюбва. Той е такъв, и онакъв и страхотен и и и ….той е най най най и аз съм неговата кралица!!!
Tъжно.

# 328
До известна степен парите са важни, но тук започваме да влизаме в една сложна тема: очаквания, разбирания, травми, нагласи, общество и т.н. Има много хора, които са скрити егоисти, и които говорят за "ние", но всъщност с идеята за "Аз-ът". Дори косвено може да се приеме, че всички сме егоисти под една или друга форма.
Но все пак, пари пари и като те тресне някоя болест и не може да работиш, какво правим? Другият да те зареже веднага? Ето например, една позната, омъжи се за богат и и откриха рак на гърдата, лечение, химиотерапия, и не се знае дали наистина ще се излекува. И накрая за какво са тези пари? Ей го оня ден колегата баш на Великден почина от левкимия. Ей го Брус Уилис, пари, живот, слава и сега даже понякога не разпознава близките си.
Мога да дам и друг пример. Съседите, бабата цял живот хаусфрау и гледала децата, мъжът доктор. Е, мъжът получил инсулт и на 60 и нещо си заминал. Бабата, на 92 продължава да се радва на отлично здраве, ходи да се вижда с приятелки да пият шампанско, ходи на йога, разходки.
Та какво може да се получи в случая при автора - жената гледа да си осигури старините от гледна точка на Аз-ът, и децата като излязат от вкъщи и тя си е осигурила старините, да каже - ами аз се промених, вече този живот не ми харесва, искам да ходя насам-натам, да правя това и онова, не виждам бъдеще с теб. Имам предвид, спойката между тях я няма.
Да уточня ! Говоря за неговия случай, но същото може да важи и в обратния - жена мъж, и мъжът да направи същото. Да не си помислите, че обвинявам жените.

# 329
Преглеждам коментарите от вчера и не мога да повярвам какви страхотни попадения има, при положение че имате много ограничена информация. В много от тях намирам парченца от пъзела.
Iva1111:
„А какви са тези отговорности, които вие не вършите така перфектно, и това да е причина за нейното недоволство?  Ако може пример. Че да се сърдите дни наред.“
Не ми се иска да изпадам в такива детайли. Прекалено дребнаво е. Дори подозирам, че много хора няма да ми повярват. Аз не мога да бъде безпристрастен, а жена ми няма как да отговори.
„Към децата пак ли е така в изискванията си?“ – Абсолютно същото – има много случаи, в които и тях ги докарва до лудост с нейните изисквания. В тези случаи децата очакват закрила от мен и това е и една от причините да се колебая толкова много за развода.
Petko09699:
„Апропо, ако сте скарани, по-добро сдобряване от секса има ли?“ Преди 10 години беше точно така, но вече такива неща не ни се случват. Явно вече сме прекалено отчуждени за това.
DeVa: „Намекваш, че преди 10 години ти е изневерила, Anonymous_358?  
Какво е станало преди 10 години?“ Замислих се дали преди 10 години не е започнала да ми изневерява, имайки предвид, че аз съм доста широкоскроен и никога не я питам къде е била, с кого и т.н.
Sun2000: „Страх го е .....страх го от разговора,  страх го от нея , страх го е от истината ....страх от развитието и страх от утре......“
За съжаление в голяма степен това е вярно, но все по-малко. Няма как това да продължава още много време, тъй като аз съм в режим „прегряване“.
Lorelada: А край теб има ли други интересни жени?   Може би не сте проследили внимателно дискусията Simple Smile Всички пишещи единодушно се обединиха около мнението, че нямам никакъв шанс с такива жени Simple Smile Не мога да не се съглася. По принцип аз съм интроверт и това много ми пречи,

БореПерника: „Сега сигурно много жени ще ме нападнат, но авторе, отиваш до специализиран магазин и купуваш стимулатори за жената. Сега пак идват празници, децата ако отидат с компания някъде, като седнете преди вечеря, сипваш по-голяма доза и ако и тогава не подейства да ти се нахвърли, значи пиши го "бегало". То ти ще видиш по реакциите на тялото дали има ефект и дали тя го контролира. Защото ако и подейства, обаче се контролира за да не се разтовари с теб, значи ти е ясно.“

Оценявам съвета ти, но някак си не ми се ще да упойвам жена си, за да правя секс с нея Simple Smile Ще трябва да не помни нищо, че после ще ме изхвърли от вкъщи, а може и оплакване за изнасилване да пусне Simple Smile
Лъвица: Колкото повече излиза по темата, толкова повече ми звучи жената да е разочарована от автора. Според мен тя е имала по-високи очаквания от мъжа да себе си, може би на самата нея приляга мъж с по-големи възможности. За което авторът не е виновен, той е това, което е и е дал това, което може. Но и нейната фрустрация е разбираема. Някои се напасват, приемат другия, оценяват го, други не успяват.

Това мнение е точно в десетката за мен. Връщайки много случки и разговори с нея, вече не мисля, че има някакъв, дори и минимален шанс това да се промени.
Rumi: „Умните жени няма да се съгласят да са в подобна ситуация.“.
Може би в най-голяма степен тя се води и от моите аргументи – заради децата, тъй като аз имам добра връзка с тях. Освен това ú е по-удобно, защото знае, че много от нещата ги правя аз и не иска да си разваля комфорта за битовите неща. Може би предпочита да не си нарушава и финансовото спокойствие. Малко или много то ще се промени в негативна посока. Не, че аз ще оставя децата, без да се грижа за тях.
BasilA: „Щом е толкоз умна и ги разбира нещата, не ще секс или има с друг, тя да е сложила точката. Що го върти на шиш?“
И аз това се чудя – защо просто не ми каже, че не ставам и да ме разкара. Много пъти съм си мислел, че съм си избрал прекалено сложен модел, който не ми е по възможностите. То май всички жени изглеждат сложни за мен Simple Smile
 Разбира се, че ми е приятно да чета коментарите, но не се чувствайте длъжни да го правите. Малко ми е съвестно, че да ви отегчавам с тази тема. Въпреки че на моменти дискусията беше малко остра към мен, тя беше безценна в това да си сглобя картинката.

Общи условия

Активация на акаунт