Операция на щитовидната жлеза-21

• 11 683
  • 224
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Мисля, че според написаното е ясно какво решение ще вземете . Успех ви желая !

Тъкмо това щях да напиша - нашето мнение няма никакво значение, вече сте си взели решението. Успех наистина! Важното е как ще се чувствате Вие!

Аз бих направила още 3 операции, но не и йод, ако при Вас е обратното, решението е взето 😉

# 211
Ми не е взето решението, не съм се отказала от операция, даже в някои дни натам клоня. Защото е 100% ясен резултата и ако мине наред възстановяването ще е сравнително бързо. Просто не знам при кого да се оперирам. Ходих на консултация при Пунчев в Майчин Дом, той ми ги наговори едни, дето като филм на ужасите звучеше. За Ганчев чета подобни работи, че и той не е от най-деликатно говорещите. При Видинов, всички да се оперираме при него ли? Имам час и при него на 11.09.2025....така че не съм взела решение за йода...просто ще направя сцинтифрагия...и след консултацията с хирурзите и радиолозите, ще реша....

# 212
  • Варна
Говорете с Видинов - какво като всички са при него, може би е с причина. Ако може да стигнете до Пандев също.

# 213
Имам час при Видинов на 11.09.2025. Не ми се обикаля безкрайно, при Пандев засега няма да ходя. В Софиямед вероятно се доплащат неща покрай операцията, така ли? Благодаря

# 214
  • Бургас
Ако операцията е миниинвазивна , се плаща 1500 лв . Ако е стандартна само 150лв за анестезия. Избора се прави съвместно с доктора.

# 215
Здравейте, ходих при Видинов, общо взето както досега не съм във възторг от нито един лекар. Каза ми, че трябва да се оперирам и това е. С РАЙ нямало да стане, щото съм си отглеждала жлезата толкова години. За евентуални усложнения били под 1%. Щяла съм да мога да си правя всичко нормално скоро след ОП. Ако реша да си пия тирозола още 5 или повече години накрая ще  ми откажат операция.

Накрая ще се оперирам то е ясно, ама някак си не ми достига подход за цената на прегледа, която плащам, след всеки преглед не мога да усетя кой е моят лекар, защото всичките говорят еднакво....

Дайте ми моля позитивни примери отново оперирани при Видинов и с Базед като мен...да взема малко да се надъхам да ходя да се оперирам....

# 216
Ох, etaniel, много ти е кофти ситуацията. И аз не бих предприела нищо, ако не мога да се доверя на лекар.

# 217
Е какво да правя, да си стоя с Базеда и кофти симптомите? То те са си професионаисти хората, просто говорят еднакво и на мен не ми харесва...има ли тука хора с Базед, които са се оперирали и са се подобрили и такива с Базед, които не се оперират и са добре на тиреостатици?

# 218
Здравейте, ходих при Видинов, общо взето както досега не съм във възторг от нито един лекар. Каза ми, че трябва да се оперирам и това е. С РАЙ нямало да стане, щото съм си отглеждала жлезата толкова години. За евентуални усложнения били под 1%. Щяла съм да мога да си правя всичко нормално скоро след ОП. Ако реша да си пия тирозола още 5 или повече години накрая ще  ми откажат операция.

Накрая ще се оперирам то е ясно, ама някак си не ми достига подход за цената на прегледа, която плащам, след всеки преглед не мога да усетя кой е моят лекар, защото всичките говорят еднакво....

Дайте ми моля позитивни примери отново оперирани при Видинов и с Базед като мен...да взема малко да се надъхам да ходя да се оперирам....
Аз рядко пиша, но изчетох цялата тема преди да се оперирам при Видинов това лято. Не съм с Базед, с друг проблем бях в ендокринната област.
Исках само да кажа, че напълно те разбирам, защото това ми беше първата операция и първата пълна упойка в живота и аз също имах нужда от успокоение, отношение. Но докторите се пазят, специално за него ми направи впечатление, че избягва преди операцията много, много да се вижда с тези, които ще
оперира.
После е внимателен, някак като мине вече е друго и за двете страни. Иначе всичко минава, възстановяваш се, връщаш се към живота си.
Това, което на мен специално не ми хареса в Софиямед е, че нямаш достъп до анестезиолога и го виждаш буквално за 5 минути преди операцията, докато вече лежиш на масата.
Аз съм алергична, биха ми преди това урбазони, алергозан, по предписание на алерголог, на който аз сама си бях ходила преди това.
Буквално преди да ме приспят анестезиоложката ме питаше дали съм правила дихателни алергии, дали някога съм се подувала, ей такива работи. Видя ми се много в последния момент.
Та, ако се решиш, бъди смела, няма кой да те навива от лекарите.

# 219
Благодаря за информацията. Правила съм много операции за жалост и включително и в Софиямед. Та знам за какво ми говориш..Ще преценявам още малко нещата, не съм се отказала от РАЙ...там ме притеснява, че има опасност за очите (макар от нуклеарното отделение да казват, че няма вероятност), изолацията от децата и дългото време чакане (6 месеца) да се види какво е постигнато с този РАЙ (радиоактивен йод),,,,операцията е ясно какво ще се случи, нямаш орган и минаваш на синтетичен хормон веднага. Но ме е страх от усложнения на гласа, на дишането, на паращитовидните жлези, аз като цяло по-трудно се възстановявам от операции, кървя повече...все мещо ще реша заедно с ендокриноложката ми...лошото е, че тя е повече за операция, явно не  и се занимава да ме следи и да ме напасва след РАЙ....

# 220
Здравейте!Предстои ми преглед при доцент Шинков-може ли някой да каже какви документи и изследвания да нося?Как минава прегледът?Доцентът внимателен ли е?
Преди години ходих  пъти при д-р Начев в частния му кабинет,и както той ,така и жената , която беше на регистратурата бяха много груби.Начев говори ужасно бързо,нищо не му разбрах,и някак си тонът му е един напрягащ поне за мен.

# 221
  • Варна
Изследвания и ако имате биопсия - всичко в една папка най-добре - всички предишни изследвания, правени манипулации и т.н.

# 222
ММ ходи при доц. Шинков на консултация. Обстоен преглед е направил, изчерпателен и любезен е бил, отнесе всичко което имаше/ резултати от изследвания, снимки/. Той насрочи биопсия, която предстои през октомври.
Имам въпрос съм пациенти, които са правили биопсия. Трябва ли пациента да е закусвал или на гладно се отива?

# 223
  • Варна
Няма общо с храната. Не се взема кръв, а материал от самото образувание. Ако ще се правят допълнително кръвни изследвания обаче, може да има нужда.

# 224
Аз се следя при доц. Шинков - винаги е супер изчерпателен и много внимателен. Обяснява много подробно и спокойно. Носете абсолютно всякакви изследвания каквито имате.

Общи условия

Активация на акаунт