Операция на щитовидната жлеза-21

• 13 176
  • 268
  •   1
Отговори
# 255
На мен ми се каза 3 дни и 150 лв за консултация с анестезиолог...
При теб става дума за паращитовидни, нали така?

# 256
Проф. Румен Пандев е човекът. Нещо ново има ли някъде, оказва се, че той вече го е приложил и е един от малкото, които са го направили в световен мащаб. Не е случайно. Човекът е отдаден на професията си. За него е призвание. Да, взима повече пари, и да, да му ги даде човек си заслужава.
Да, проф. Пандев е човек на иновациите и е отворен за особените случай.  Аз не бях от особените случай , но с постоянство и следене само при него три години, все пак ме оперира рез 2018-та /нямам белег/. Той е човек, който е много уравновесен, разяснява и успокоява.

# 257
На мен ми се каза 3 дни и 150 лв за консултация с анестезиолог...
При теб става дума за паращитовидни, нали така?

Да,точно така

# 258
Здравейте и от мен. Последните месеци изчетох голяма част от последните теми и благодаря на всички за споделената безценна информация.

Накратко аз съм с аденом на паращитоводна железа и за разкош ПК. Предстой ми операция в Света Марина-Плевен. 

Доста време се чудех къде и кой да ме оперира с надеждата да е проф. Пандев. Слава Богу, той пое моето лечение и сега в главата ми е малка каша от изчетеното до момента за следоперативния етап в различните болници.
Молбата ми е към наскоро оперираните в Света Марина-Плевен е да кажат как близките ми ще разберат кога е приключила операцията. Предполагам, че деня и нощта след операцията ще съм в Реанимация и се чудя дали мобилния ми телефон ще е при мен.  И последно, в деня преди операцията трябва да бъда към 11 ч. в болницата за приемане-нали може да съм се хранила преди това?

Благодаря на всеки, които ще отдели време да ми даде насоки и желая здраве на целият отбор тук.

# 259
sky flower, 🌺

Искаше ми се някой, който наистина е минал през тази болница и е опериран от проф.Пандев да ти отговори...

За да не се включвам аз, за пореден път, като някакъв "развален грамофон", но... ☺️

Мисля, че само при много тежките и сложни операции се лежи в Реанимация.
Специално при тази интервенция, в която и да е болница, будят пациента още на операционната маса и веднага го закарват на количка до стаята.
А вече си е строго индивидуално кой кога ще дойде в съзнание.
Някои (като мен) се будят още в операционната зала, други споделят, че са дошли на себе си чак в стаята, в леглото, и нищо не помнят - кога и как са били пренесени до там.

Може би ще се включат и другите момичета след мен, но специално в моя случай телефонът си ми беше в стаята, до леглото.
И малко след като дойдох съвсем на себе си, можех да говоря с близките си хора. 🙂

Аз бях в Александровска болница и там никой не ме е карал да лежа толкова дълго време неподвижно.
Каквато е практиката при д-р Видинов (доколкото разбрах от коментарите).

Аз се поизправих и си седях в леглото, дори си спомням, че ставах и се разхождах из стаята - още следобеда след операцията, която беше сутринта.
Споделяла съм го и друг път - мен ме дразнеше и "дърпаше" превръзката и дори молех другите момичета в стаята да не ме разсмиват, защото така си напъвах гърлото и инстинктивно се хващах за врата и се притисках леко. 🙃

Бъди спокойна, мила душичка! 😘
В едни от най-добрите ръце си!

Ще ти стискам палци всичко да бъде наред!
И да минава леко!
🙏🤗🍀❤️

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 18:34 от Непоправима романтичка

# 260
  • Варна
Аз не съм била в реанимация - сама си звънях веднага като ме върнаха в стаята. Ако сте случайно, те ще звъннат. Но не мисля, че има опция за реанимация.

Да, в деня на приема гладна и жадна. В деня на операцията също. Април бях.

# 261
Непоправима романтичка и exsberry, сърдечно благодаря. Ако можех виртуално да ви прегърна, щях да го направя веднага, безценни сте.

# 262
  • Бургас
Здравейте и от мен,момичета!Казвам се Елена и от няколко дни съм в тих ужас и се чудя накъде да хвана. От няколко години следя един възел, със жлезиста структура, след биопсия. В сряда бях на преглед при Доц. Ковачева и след ехографа ми каза, че имам три солидни възела и не знае още колко, надолу. Препоръча ми КТ на шия и преценка за оперативно лечение, препоръча ми Д-р Димов или Д-р Пунчев.
Но изчетох мненията ви за д-р Димов и се разколебах.
Проф.Пандев оперира ли все още и къде, според вас, да звъня за час.
Има ли някоя от вас, която се е оперирала в чужбина?
Ще съм благодарна за напътствия и подкрепа!

Предварително благодаря!

# 263
Първо кажете колко са големи възлите, после каква е биопсията Ви

# 264
Здравейте и от мен,момичета!Казвам се Елена и от няколко дни съм в тих ужас и се чудя накъде да хвана. От няколко години следя един възел, със жлезиста структура, след биопсия. В сряда бях на преглед при Доц. Ковачева и след ехографа ми каза, че имам три солидни възела и не знае още колко, надолу. Препоръча ми КТ на шия и преценка за оперативно лечение, препоръча ми Д-р Димов или Д-р Пунчев.
Но изчетох мненията ви за д-р Димов и се разколебах.
Проф.Пандев оперира ли все още и къде, според вас, да звъня за час.
Има ли някоя от вас, която се е оперирала в чужбина?
Ще съм благодарна за напътствия и подкрепа!

Предварително благодаря!
Ако биопсията ви е добра и възлите не растат или прогресират бавно-продължавайте да ги следите веднъж годишно и си живейте живота. Проф. Пандев ще ви каже същото. Доколкото разбирам биопсията е на единия възел. Ще трябва пак да направите /проф.Русанка Ковачева не ви ли насочи за биопсия/ Но ако биопсията ви показва наличие на карциномен възел-ще трябва да се оперирате. Не бързайте да лягате под ножа /това е най-лесно/.

# 265
Оххх, flora! 🌺

Благодаря ти за този коментар! 🙏
Най-накрая някой да се осмели да напише нещо такова! 👏
А не да препоръчва операции на хората - когато има шанс да не се стига дотам!

Разбира се - зависи много какъв е случаят...

marietka, мило момиче - ти си толкова, толкова уплашена и объркана, че имам чувството, че информацията, която намираш тук, сякаш се "отблъсква" от теб и изобщо не достига до съзнанието ти.
Душичка... 🤗

Точно в предните няколко поста sky flower🌺 сподели, че трудно, но все пак е успяла да се свърже с проф.Пандев - и точно той е поел лечението й. 🙂🍀
И й предстои операция именно при него.

exsberry също преди няколко месеца ни сподели - точно тук, на тези страници, че трудно, но е успяла да убеди професора именно той да се заеме с втората й операция. 🙂🍀

Самият факт, че питаш плахо дали проф.Пандев изобщо все още оперира и къде - ме кара да си мисля, че наистина са настанали някакъв абсолютен хаос и бъркотия в душата ти. 🥹

Има и коментари на хора, които са се оперирали в чужбина...

Не зная дали си успяла да влезеш в групата във Фейсбук - може би навярно не - но там има толкова много информация за всички доктори - ендокринолози и хирурзи.
Мнения, насоки, препоръки...
Там повечето хора вече са "ветерани" в това.

Докато тук, в повечето случаи, влизат уплашени и стресирани "нови" хора, които се чудят накъде да поемат и какво да правят.
Да се оперират ли изобщо, или не...
Кой доктор и коя болница да изберат и дали биха били подходящи за техния случай.

Мисля, че групата във Фейсбук: "Живот без щитовидна жлеза" - би ти била много по-полезна.
И би "отговорила" на голяма част от въпросите ти.

Уплашена душичка... 🤗🍀❤️

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 13:54 от Непоправима романтичка

# 266
  • Бургас
Благодаря на всички за подкрепата!
Според мен е изследван само единият възел, защото досега не бяха виждали, че има и други, а Доц. Ковачева каза, че ги "отглеждам" от поне 20 г. - 30 г. Между 35 и 39 мм са и трите, като каза, че не може да види зад трахеята, можело да има и други.
Биопсията, преди 6 години беше с добра находка.
От утре започвам да пробвам да се доберат до Проф. Пандев.

Благодаря още веднъж!Прегръщам ви!

# 267
Marietka_81, не знам от къде си, но проф. Пандев обикновено преглежда поне по веднъж в месеца в София-МЦ Спектър, в Банско и в Хасково. От форума разбрах, че доста момичета са успели да се срещнат с професора в Хасково и Банско. По телеофна ще може да разбереш дали има близка възможна дата в Банско или в Хасково. В началото на темата, мисля че има кординати за връзка. За София е най-добре е в деня, в който проф. Пандев преглежда в МЦ Спектър да се отиде на място, поне 1 час преди началния час на прегледите. Там правят списък с чакащите за час. Преди да започне прегледите, проф. Пандев казва кога отново ще преглежда там и от регистратурата започват записване по реда от списъка, ако случайно остане свободен час го дават на първите, които успеят да свържат по телефона.

# 268
В хасково дават дата,но последно,когато звънях ,казаха,че не се знае кога точно.ще я дадат и да проверявам през ден-два.

Общи условия

Активация на акаунт