Жалба

• 2 320
  • 57
  •   1
Отговори
# 30
Моите съседи имат малко дете, което се извежда всеки ден и въпреки това пищи постоянно.
Авторката да се връща в офиса.

# 31
Ох, понеже жената работи от вкъщи, може би едни добри антифони биха осигурили възможност за спокойна работа. Но, ако по някакви причини си у дома по цял ден и нямаш опция да работиш навън или си на смени, на шумна работа, е много изнервящо, ако шумът е постоянен.
Преди доста години апартаментът до нас се продаваше. Идва на оглед една жена, а ключовете бяха оставени на мен, не в агенция, отварям, оглежда и в разговор споменава, че синът й слушал музика толкова високо, че чиниите в шкафа дрънчали и за нея това беше нормално. Добре, че не купи тя, защото това щеше да е тормоз за целия вход и поне 4 апартамента около тях директно.

# 32
Аз не съм загрижена за комфорта на авторката. Колко да й пречи дете, което не е в същия апартамент?
Но съчувствам на деца, които не се извеждат, защото днес е студено, утре има вятър, вдругиден има сополче, а по-вдругиден родителят е чул по тв, че зачестили случаите на грип.
Аз винаги съм си извеждала детето, без значение какво е времето. Не живеем в Сибир, а в София. Тя е калена и почти никога не боледува. Някога майка ми ме е държала така като затворник, и съм се скъсала да боледувам, изнежено дете. Аз и дъщерята сме все пак с едни гени, нали. Само начинът ни на отглеждане е бил различен.

# 33
Едно дете може да създава доста голям и постоянен шум над главата ти, ако:
- подовете са с теракот или ламинат/ паркет и без меко покритие;
- ако обувките му са с твърди подметки, за да не се плъзга
- ако има навика да скача и хвърля играчки
- ако играе на футбол у дома. Да, има и такива, познавам;
- ако му разрешават у дома да кара забутваща се количка или колело, и такива съм срещала.

Над мен има дете на около три годинки, вечер като се разиграе е бая тропане. За час - два не обръщаш внимание, но ако е по цял ден става натоварващо. Детето ходи на ясла/ градина, извеждат го, шумът е вечер, изтърпява се. Куче, което бяга или котка, която търкаля топче, скача от шкафове и т.н също създава шум. Оставени сами животните не спят по цял ден, забавляват се, кое повече, кое по-малко.

# 34
  • София
Дори да не одобряваме нечий стил на отглеждане на детето, това не означава, че трябва да пускаме жалби. Жалбата е необходима, когато има застрашаващо, неадекватно поведение.
В случая авторката се жали от това, че децата не били извеждани в работните й часове. Това е нейното мнение, но дълбоко се съмнявам, че по цял ден слухти и гледа през шпионката дали госпожата от горния етаж ще си изведе отрочетата.

# 35
Тя подозира, че детето не е извеждано от месеци, което е вид насилие.
Какъв е проблемът да се установи, че това не е вярно и авторката да се засрами? А ако е? Социалните смятате ли, че ще направят нещо на хората, ако са изрядни?

# 36
  • София
Смятам, че към социалните трябва да се подават по-смислени сигнали и да не им се губи времето с жалби, защото шумът пречи за концентрацията по време на хоум офиса. И аз не се засичам със съседи с месеци, но това не означава, че с убеденост ще твърдя, че през това време изобщо не са си извеждали децата, само защото не съм ги видяла. Тук не говорим за загриженост за децата, а за желание да се намали шума.

# 37
  • Пловдив
Тя очевидно иска тишина и спокойствие докато работи, т.е. детето да не си е вкъщи.
Което ще рече детето да е навън от 9 до 19 часа, че кои деца са толкова време по улиците? Безпризорните може би!?

# 38
Е, то деца, които ходят на градина реално не са у дома през това време. Ако детето не ходи на градина, но някой се занимава с него, извежда го два часа преди обед, два часа след обед спи, то ето ви 4 часа спокойствие плюс някой и друг час с тихи занимания. Но пък, ако не ходи на градина и не е извеждано, то къде ще изразходи енергия? Къде да тича, скача, рита топка, кара колело или тротинетка?
Да не се окаже накрая, че освен дете имат котка или куче съседите?

# 39
  • Sofia
Ако детето не ходи на градина, но някой се занимава с него, извежда го два часа преди обед, два часа след обед спи, то ето ви 4 часа спокойствие плюс някой и друг час с тихи занимания.
Но това е при условие, че и майката не работи и тя хоум офис. Майчинството е до 2г.
Аз съм ХО, гледам си детето, което е на 3г (работата ми го позволява), но не мога да отделя едни 2-3 часа в работно време за разходки.

# 40
На мен ми се наложи да работя от вкъщи с деца на 6-7, съответно голямото - 4-5 клас. Е, няма такъв гърч, аз и едното дете онлайн, другото в коридора, защото и в двете стаи пречи на някого или двама в една стая едновременно. За разкош, едната учителка на дъщеря ми обясняваше в ефир как трябва да са сами в стаята както тя е сама. Е, хубаво, но не всеки разполага с по една стая на член от семейството. Какво правим тогава?  Или върви обяснявай на умиращо от скука дете, че кака е в час и мама е в час онлайн и не може да работи като я прекъсват, не може да даде обед, когато е гладен и т.н. За капак смените с голямото ни се разминаваха, яла е пред камерата в час, е на изключена камера, защото и гладно не се седи, но сме на различно разписание. Не бих си го причинила доброволно, но и моите деца са свикнали, че у дома съм мама и на тяхно разположение. За трима ни беше огромен стрес, когато се наложи да работя от вкъщи. И не говорим за дете на 2-3-4 години.

# 41
  • Sofia
Аз започнах да работя ХО, когато големите бяха на 5г и 7г. На тази възраст са сравнително разбрани и беше спокойно. Големият (1-ви клас) беше или онлайн или си пишеше домашните до мен, аз само проверявах, когато е готов. Но имах късмет, че той нямаше нужда от много обяснения. Другото на 5г вече беше достатъчно голямо, за да разбира и да не пречи.

Но сега с 3-годишно си е предизвикателство. Ходи една седмица на ясла, 3 сед. вкъщи кашляща. Вика, тича, скача, пее и нищо не е в състояние да я спре. Но това няма връзка с извеждането или ходенето на ясла. Дори да е била на ясла, вкъщи пак е пълна с енергия.

# 42
  • София
Освен ако авторката не следи с камера влизането и излизането на съседите, няма как да знае кога и дали излизат.
Може и 5 пъти да излизат за по 15-20 Мин и през останалото време детето да си вдига шум.
Може и 2-3 деца да са и да излизат по различно време.
Всичко може.
Няма закон, който да определя кой и кога да излиза.
Явно и авторката не излиза, щом твърди, че е сигурна, че детето не излиза късно вечер. Може майката да работи също до 19 часа, без да има кой да гледа детето в това време и да излизат на разходка преди сън.
Та тя дори не знае колко е голямо детето и защо е вкъщи. На 4 градината е задължителна. Щом не е на градина, може да не подлежи на обучение и да е дете с проблем, заради което да го извеждат в различно от обичайното време или да е трудно майката да го извежда през деня и да чака вечер бащата да помогне.
Грозна е темата.
Ако беше с добра мисъл, да беше звъннала на комшиите да се запознаят и да сподели човешки притесненията си. Само дето в жилищна сграда няма правило да се пази шум на работещи. За целта има офиси, антифони, шумоизолация и т.н.

# 43
Какъв е проблемът да се установи, че това не е вярно и авторката да се засрами? А ако е? Социалните смятате ли, че ще направят нещо на хората, ако са изрядни?
А вие представяте ли си  какво е социалните да ви дойдат у дома по сигнал и недай си боже да видят съседи. После да не мислите, че ви правят официално извинение и заклеймяват негодника дето ги е изпратил. А стреса който преживявате социалните да оглеждат как точно расте детето и коментират, разпитват - квадрати, условия, мебели.
- той не се брои ли? Не е ли унизително да доказваш че всичко е както трябва. После го забравяш!? Чувстваш се удовлетворен?

# 44
  • София
Принципно е добре да има сигнали, когато става въпрос за евентуален проблем с дете. Принципно. Просто в конкретната ситуация е смехотворно.

Не разбрах проблемът със съседите какъв е. Не им влиза в работата кой идва в нечий дом.

Общи условия

Активация на акаунт