Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 35 756
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
Аз също се чудех да питам ли това във форума. Излязоха ми малки топченца по шията. Не знам папиломи ли са, кондиломи ли са. Четох в интернет, че излизат понякога при падане на имунитета. Под мишницата също имам и не знам как не я закачам със самобръсначката. Имам и няколко нови бенки, изпъкнали и отделно просто като черни точки. Не съм го споменавала на АГ-то. Доколкото знам трябва да се гледа да няма в интимната област, защото тях ги махат преди раждане.

Flower_94, колко хубаво! Честит да ви е Матин, да расте здрав, щастлив и обичан ❤️

Много е вълнуващо, че бебчетата започнаха да се раждат. И аз като Zajia чакам с трепет но и малко притеснение. Все си мисля, че като започнат болките ще се панирам. 

miminka_12 и аз благодаря, че сподени. Аз уж очаквам нормално раждане, но е добре човек да е подготвен за всичко.

Исках да питам някоя от вас случайно да се е сдобила с един куп нови бенки по време на бременноста? На мен ми излязоха много по деколтето, под гърдите и имам една под мишницата, която изпъкна и стана като топче, което в момента ме боли и е леко зачервено. Имам чувството, че ще падне всеки момент. Във вторник съм на преглед и ще питам да ходя ли на лекар или да чакам след раждането. То така или наче верятно нищо няма да могат да направят преди това.

Иначе имам и много странно усещане в горната дясна част на корема, точно под гърдата. Преди години ми правиха лапароскопска операция за изваждане на жлъчния мехур. Самото място, където е имало лек разрез сега все едно ми е безчувствено, но отвътре усещам едно сърбене и като почеша започва да боли. Чудя се дали не е заради някакви сраствания там.

# 556
И аз забелязах една малка папилома, тъмна изпъкнала кожичка на шията и се изненадах. От скоро ми е . И още някъде на ръката, но сега не я намирам. Преди три години ми беше излязла на клепача след преживян силен стрес. Скъсах я няколко пъти и сега стои като точица леко изпъкнала.

# 557
Аз имам една бенка, ,която ми я следи онколог, хирург от поне 2 години. На мен още в началото на бременноста ми излязоха доста ситни изпъкнали бенки, около деклотето и гърдите, както и вътре в пъпчето ми 🙄 Отидох на консултация, тъй като така или иначе исках да ми провери банката която е под "наблюдение". Тя доста мило ми се засмя, каза че всичко това е нормално, обясни ми за пигментацията, за тези мънички бенки .. каза че след раждането доста от тях ще изчезнат, а тези които не изчезнат след раждането, ще изчезнат след като спра да кърмя. Също така така, че може да излизат от малките червени бенки, но и те не са опасни, но лошото при тях е, че не изчезват 🫣
И от тогава не го мисля, надявам се просто повечето да изчезнат възможно най-скоро, понеже са доооста неприятни.

# 558
По темата за бенките, имам изпъкнали в пъпчето и около 20/30 на врата, както и няколко червенички на корема.
Аз все си мисля, че е от ДНК-то на мъжът ми 🤣 той е беличък и с много бенки, а аз си имам тен по рождение.
Мисля да изчакам да родя и след това ще видим, може пък да изчезнат от самосебе си.
Отделно, от началото на бременността в дясното око ми се появи едно тъмно кръгче и на дневна светлина, все едно съм си търкала окото..виждат се такива леки фигурки.
Но не съм споменавала, не е нещо дето да е прекалено, почти не ги забелязвам.
Кръвното ми е ниско, нямам главоболие, не съм отекла , нямам необичайни болки, кръвните ми изследвания са добре, урината също (освен, че имам малко протеин)!

# 559
Ох, аз малко след като забременях забелязах около шията да ми излизат малки кафяви наподобяващи папиломи, но много тънички. Сега към края на бременността ми излязоха две такива и в интимната област, но не са точно на нея, ами на самата свивка между нея и крака. Гледах онлайн дали не са опасни по някакъв начин, но нито ме сърбят, нито болят, формата и цвета им също не индикират нещо страшно. От тяхното излизане до сега 3 различни АГ-та са поглеждали тази област и щом и на тях не им е направило впечатление значи всичко е наред 😅 Една брадавица ми излезе на единия от пръстите и бях силно изненадана, защото досега никога не ми е излизало такова чудо, но след 3 седмици сама тръгна да се бели и маха. Бяха ми излезли за 3-4 дена и някакви червени петна по глезените стил обрив, но нито усещах сърбеж, нито болка 🤨 Майка ми каза, че са от бременността и жегата най-вероятно също да е допринесла. Сега няма и помен от тях.
След като родя мисля да си направя една среща с дерматолог, за да ме огледа едно хубаво 😃

# 560
С първата ми бременност ми излязоха доста папиломи по врата и деколтето, след раждането сами се изчистиха. Сега пак е същата работа и предполагам отново ще се изчистят сами 🤷♀

# 561
Искам да попитам случвало ли се е на апарата на следящия АГ и на такъв на фетална морфология да имате голяма разлика в размера на бебето?

Също искам да попитам според вас кои ехографи са по-достоверни?

Благодаря ви!

# 562
Да!! На трета фетална морфология бях при нов лекар и той изкара бебто почти 3 кг. в 36 г. с. След седмица имах час при гинеколожката ми и тя каза, че при нея излиза 2,650 гр. При нея измерванията винаги са се движили постепенно и в норма. При него изведнъж показа страшна разлика, затова смятам, че нейните измервания са по-точни. Освен това, на предишните две морфологии, разлика в кг. между нейното измерване и това при морфологиите нямаше значителна.

Искам да попитам случвало ли се е на апарата на следящия АГ и на такъв на фетална морфология да имате голяма разлика в размера на бебето?

Също искам да попитам според вас кои ехографи са по-достоверни?

Благодаря ви!

# 563
Излязоха ми и на мен папиломки по врата, деколтето и 2 в интимната област, но аз си имах и преди това доста. Преди 10ина години имах ЧПВ и ми ги гориха там долу, от тогава не са излизали до в началото на бременността. Питах АГ, погледна и ми каза, че ако са същите като на врата са безобидни. Надявам се да изчезнат като родя, пречат ми, закачат ми се в косата и дрехите и падат после. Майка ми е покрита цялата, та допускам и да се увеличат.

# 564
Тоест е нормално явно.
Аз от малка имам. Бях в детската градина още. Все ми излизат на ръцете около бицепса, по към мишниците. Майка ми ги вързваше с косъм от косата ми тогава, те изсъхваха и падаха. Сами за две се сещам. Сега имам една само на дясната ръка от години наред. Свикнала съм си с нея. Интересно, че се води предавана по полов път, но изобщо не е така.

# 565
И на мен ми излязоха много нови, преди си имах бенки, но го отдавах и на наследствеността, и на играта на хормони и на солариум. Сега са си мини мини брадавички и по гърдите, и по шията и по корема. В книгата на Хедра пише, че е нормално и че падат след бременността. Имам няколко и в интимната област, но според АГ не са предпоставка за секцио.

Момичета, толкова се радвам за вас!
Миминка, честит Даниел!🤗🤗🤗🍀Много хубаво поведе крак в темата, която ти създаде! Свети Данаил е закрилник на бременните и на жените, желаещи да заченат, пази ги и бди над тях за лека бременност и раждане.

Flower_94, честит Мартин!🤗🤗🤗🍀
Пожелавам бързо възстановяване и с лекота да си гушкате хубавите бебоци!

# 566
Мами, здравейте,
Видях, че някой е започнал темата с папиломите и ще ви кажа какво знам аз от дерматолог.
Знаете, че имунитета е на земята и доста често ако в себе си носим папилома вирус, тези папиломи, бенки и т.н. се увеличават. Аз съм една от тях, папиломите (но те реално не задължително са папиломи, имат и други наименования), обикновено не спадат към рисковите групи на папилома вируса.
Най-важното е по време на бременността като излязат да не се пипат, защото много лесно се разпространяват - особено ако се мажете с крем по лицето и врата и след това слезете надолу... а чак след раждане и възстановяване, може да се премахнат Simple Smile) Heart

Честито на всички нови мамиии, бъдете здрави, бързо възтановяване и леко майчинство ! Heart

# 567
Момичета, благодаря на всички за информацията относно бенките/брадавиците/папиломи или каквото и да е това чудо Anguished

Аз цяла бременност никакви оплаквания нямах почти и сега, две седмици преди термина, се започна. Вчера ми излязоха пъпки на езика.... Мисля си, че след една праскова, която изядох, защото после имах странно усещане по езика, после и един по-хрупкав хляб. Аз по принцип си имам по-чувствителна устна кухина явно, защото при по-твърди храни ми става на леки ранички понякога. Четох сега за пъпки по езика, че дори и да са хепрес не са опасни при раждане, ако са само в устата. При вас има ли такива случаи? Извинявайте, че все питам за проблеми, ама някак ми става малко по-спокойно, като знам че се случва и при други. Четох тук в стари теми, че се случва при бременност пак заради отслабения имунитет.

Аз още не съм готова с багажа за болницата и вече се притесних Grin Трябва да се стегна вече, че........

# 568
Момичета, благодаря на всички за информацията относно бенките/брадавиците/папиломи или каквото и да е това чудо Anguished

Аз цяла бременност никакви оплаквания нямах почти и сега, две седмици преди термина, се започна. Вчера ми излязоха пъпки на езика.... Мисля си, че след една праскова, която изядох, защото после имах странно усещане по езика, после и един по-хрупкав хляб. Аз по принцип си имам по-чувствителна устна кухина явно, защото при по-твърди храни ми става на леки ранички понякога. Четох сега за пъпки по езика, че дори и да са хепрес не са опасни при раждане, ако са само в устата. При вас има ли такива случаи? Извинявайте, че все питам за проблеми, ама някак ми става малко по-спокойно, като знам че се случва и при други. Четох тук в стари теми, че се случва при бременност пак заради отслабения имунитет.

Аз още не съм готова с багажа за болницата и вече се притесних Grin Трябва да се стегна вече, че........

Ако е херпес в устата или на устната не е проблем, проблем е ако по време на бременност те първа се сблъскате с вируса и то най-вече през първия триместър. Иначе аз съм с херпес тип 2 , тоест генитален, излизал ми е сто пъти през бременността и при мен е важно да го няма, ако искам да родя естествено, ако има и малка наченка - секцио Simple Smile

# 569
Ако не е измита добре е възможно да ти излезе. Аз скоро имах. Тръгнах да целувам племенницата ми, тя ми даде да и целуна ръцете, а те бях мръсни. На сутринта се сдобих с два на устната, долната. Имам мазило за херпеси, с което се мажа. Веднага се намазах. За три дни ни минаха без да се пукат.
Имунитета ни пада най-вероятно и ставаме чувствителни.

Общи условия

Активация на акаунт