Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 30 582
  • 733
  •   1
Отговори
# 720
Момичета 😒 тази сутрин, към 4:30, като го взимах от кошарката да го кърмя, без да искам леко го ударих по главичката в ъгъла на кошарката😩 Тя е тип next to me и ъгъла не е особено остър, но все пак... Ударът не беше силен, по-скоро го закачих. Излезе му едва забележима подутинка с леко розово одраскване. Не го болеше при допир, а на сутринта всичко вече беше изчезнало. Всички ми казват, че няма проблем и че не е нищо сериозно, но аз много се притесних и се чувствам ужасно. Той се разплака, но щом го гушнах и му дадох да суче, се успокои. Само че постоянно ми е в главата дали не съм му навредила…

Освен това минава през фаза на силно напъване преди акане. Буквално по 3-4 пъти на нощ се напъва много, цял почервенява и се ядосва. Не плаче, по-скоро хленчи. Педиатърката каза, че е нормално и че не са колики (обясни, че коликите са часове наред непрестанен рев). Изписа ни пробиотични капки за една седмица, но рецептата още не ми е излязла в приложението на болницата и сега се занимавам с документи, за да я получа. Междувременно му давам Colimil Baby. Надявам се скоро да отмине, защото вечер заспиването е много трудно.

Като се насуче, заспива в мен и е спокоен, но щом го сложа в кошарката, започва пак с напъването и хленченето. После се разплаква за малко, взимам го, пак цоква (по-скоро ме ползва за биберон), пак заспива, но не се наяжда добре и се буди почти всеки час. Това е от няколко дни насам. Преди си хапваше стабилно и спеше по 3 часа.

Към 4-5 часа сутринта ми е много трудно да стоя будна като го кърмя. Уж гледам да не светя много, за да не се разсънва, но то и на мен така действа 🤭 Карам мъжа ми да ме пощипва, да ме мачка малко, за да не се унасям.

Иначе вече е 4,5 кг и казаха, че наддава много добре 🙂 Вие как сте, как се справяте?

# 721
В Ездраве не излиза ли рецептата? Про мен още като родих и са въвели детето, днес пуснаха направление за изследване и излезе в приложението.
При мен е шаш и хаос отвсякъде. Храненето е наникъде, аз вече и писах в други теми. Както бях спокойна бременна станах тревожна мама :/ а не исках да става така.
На бебчето нищо му няма сигурно. Кой знае нашите колко са ни удряли в разни неща😀 баща ми бил подхвърлял брат ми и го дръннал в тавана (добре че тавана не е твърд ами от някакъв по-мек дървесен материал, не знам как се казваше 😀) но да, много добре те разбирам, че се притесняваш.
ММ едната вечер се буди с нас и ми вика нещо да правя ли и аз - не, кажи само колко е часа. Обръщам се - нашия хванал доплерчето с две ръце и го стиска😀 викам защо ти е тоя доплер? И той: държа го да го стопля 🤣 (сънувал явно, че трябва да топли шише).
Преди няколко вечери го гледах как стои в кухнята две минути без да мърда😀 спеше прав горкия.
Сега го мисля и него, че се върна вчера на работа и днес не се чувства добре. Дано не е болен, че ще полудея ако само аз се занимавам с детето 😃 не че няма да мога ама една няколкочасова почивка няма да ми дойде зле.

# 722
Момичета 😒 тази сутрин, към 4:30, като го взимах от кошарката да го кърмя, без да искам леко го ударих по главичката в ъгъла на кошарката😩 Тя е тип next to me и ъгъла не е особено остър, но все пак... Ударът не беше силен, по-скоро го закачих. Излезе му едва забележима подутинка с леко розово одраскване. Не го болеше при допир, а на сутринта всичко вече беше изчезнало. Всички ми казват, че няма проблем и че не е нищо сериозно, но аз много се притесних и се чувствам ужасно. Той се разплака, но щом го гушнах и му дадох да суче, се успокои. Само че постоянно ми е в главата дали не съм му навредила…

Освен това минава през фаза на силно напъване преди акане. Буквално по 3-4 пъти на нощ се напъва много, цял почервенява и се ядосва. Не плаче, по-скоро хленчи. Педиатърката каза, че е нормално и че не са колики (обясни, че коликите са часове наред непрестанен рев). Изписа ни пробиотични капки за една седмица, но рецептата още не ми е излязла в приложението на болницата и сега се занимавам с документи, за да я получа. Междувременно му давам Colimil Baby. Надявам се скоро да отмине, защото вечер заспиването е много трудно.

Като се насуче, заспива в мен и е спокоен, но щом го сложа в кошарката, започва пак с напъването и хленченето. После се разплаква за малко, взимам го, пак цоква (по-скоро ме ползва за биберон), пак заспива, но не се наяжда добре и се буди почти всеки час. Това е от няколко дни насам. Преди си хапваше стабилно и спеше по 3 часа.

Към 4-5 часа сутринта ми е много трудно да стоя будна като го кърмя. Уж гледам да не светя много, за да не се разсънва, но то и на мен така действа 🤭 Карам мъжа ми да ме пощипва, да ме мачка малко, за да не се унасям.

Иначе вече е 4,5 кг и казаха, че наддава много добре 🙂 Вие как сте, как се справяте?

Цялото това все едно аз съм го писала.
И аз го ударих в next to me, почервеня целия и се разплака, стреснах се, но майка ми беше при нас и каза, че не са толкова крехки за колкото ги смятаме и нищо му нямало. Аз все още едвам го докосвам миличкия, толкова мъничък ми се струва 🥹

И мен ползва за биберон и хич не е спокоен, като ме надуши и почва едно търсене на храна и смукане на пръсти, озверява направо, почти няма шанс да се гушнем спокойно, освен ако не е след храна. Като кърмя не се наяжда и след 1 час пак е гладен, като давам кърма от шише се нацоква за отрицателно време и после повръща, но вече държа бибата наполовина пълна и правя почивки. На Педиатъра хич няма да му хареса какво сътворихме с режима, но той от по 20 минути на гърда на 3 часа си е гладен, сякаш дори и 10 грама не достигат до него, защото като го дохранвам си изяжда цяла “порция”. Обмислям консултация с консултант по кърмене от тук http://www.podkrepazakarmene.com/consulting

И нашия се напъва и целия почервенява и плаче няколко секунди, трудно му е да се изаква според мен, не ми прилича на колики.

Абе няма ден с ден еднакъв, забавно е 😀

# 723
Азара, ние сме в Испания. Излезе ми рецептата, изписала му е биогая. Взехме ги и му дадохме снощи, спа 3 часа първо, после по 2 часа и половина. Но днес пак е зверското напъване, чак се тревожа нормално ли е това. Ако не спи и не яде се напъва. А има моменти вече, в които докато яде се напъва и като напъва не гълта и кърмата се излива от устата му.

Вашите бебчета напъват ли се така? Чудя се да ходим ли на лекар пак... Следващия ни час е чак за 10 октомври. Ако не мине до края на тази седмица май ще трябва да ходим. И в един момент се изнервя и ядосва и започва да хленчи. Като му стопля коремчето малко помага и като спи върху мен, само че е трудно постоянно да спи върху мен...

FBID10213355054383755, ох, благодаяр ти, че писа. Успокоих се малко, че не съм само аз Blue Heart

# 724
Напъва се, даже се чудя и защо след като няма запек, ама доколкото четох още имат недоразвити и некоординирани реакции.
Биогайя даваха и в неон. Ние сега сме на абоколикен на почти всяко хранене, в едно хранене мултикапките на колийф и в едно ядене еспумизан. А се изхожда ама не на всяко хранене, а примерно следобед започва едно напъване и вечер се изхожда или през нощта. Масажчета правя, загрявам, гушкам, колело с крачетата ама пак си го прави. Ей сега ми е в ръцете и пак напъва и плаче, пък не се е изходила.

# 725
Здравейте мами,
При мен положението е тортиколис, заради неправилна позиция в мен. Покрай това му е и изкривена захапката и му е трудно със сученето. Днес бях при Ася и тя установи това.
Успява да хапва от мен не повече от 20-30 мл за 20 минути на гърди.. показа ми магията със сондата, обаче ми изглежда супер тегаво.
Много ми е гадно за този тортиколис, макар, че знам, че с много физиотерапия и грижи се оправя. Аз също се усещам тревожна, само дс заплаче и отвътре ми се свива всичко. Опитвам се да се отпусна, защото покрай това губя и апетит, но се чувствам виновна, че съм го изкривила докато е живял в мен.
Допълнително и това с кърмата и дохранването ми отнема по един час и нощите са ми много неприятни.
При него започнаха колики и веднага взех еспумизан (до тогава ползвах само био гая), но еспумизана е симетикон и имах чувството, че още повече го мъчеше, беше брутален рев и само в мен с люшкане и след много рев се успокояваше.
След това реших да взема био амика (той е ензим) и за момента е много добре, не искам да казвам нищо направо….
Сега съм в огромно търсене на лекари, които да ми оправят човечето.
На всичкото отгоре той беше на антибиотик в болницата и сега има гъбички на дупенцето… започвам да го мажа.

Споделете ми мами следното- вие откога започнахте да излизате с вашите бебенца, с кой кош ги возите и по колко време и пъти на ден?

# 726
Boyana6, няма причина да се чувстваш виновна, защото не носиш вина Heart Надявам се и вярвам, че всичко ще се оправи.

Ние започнахме да го извеждаме след 10тия ден за по 10 минути, след 20тия ден вече сме по 1-2 часа в парка. Возя го в бебешкия кош. Засега излизаме само веднъж на ден, около 9-10 часа сутринта, защото забелязвам, че много се превъзбужда и не смея и втори път. От около седмица си имаме нещо като режим, около 21:00 часа сме вече в спалнята, на приглушена светлина, без шум. Храня го и го слагам да си заспи. Той будува малко и после си заспива. Четох, че след 22:00 часа нервната им система става много чувствителна и е лесно да се превъзбудят и да не могат да спят добре. И вечер, при храненето и смяната на пелената сме на приглушена светлина от нощна лампа, на която отгоре съм метнала едни черни дантелени гащи Smile за да е възможно най-лека и недразнеща светлина.

Азара, на нас педиатърката ни каза биогая по 5 капки веднъж дневно и аз не смея да давам повече, въпреки че ми се вижда малко, защото се чудя кога да ги давам. Вечер, за да спи спокойно или денем, за да не се напъва цял ден Confused

# 727
Как изглеждат гъбичките по дупето? Ние имаме нещо като червена раничка около анусчето, но поне когато го мажа и пипам там не го боли. Ще изчакам няколко дена и ако не се мехне с мазане с Мустела, ще го водя на лекар.

Нашият личен лекар е и ортопед и забеляза изкривяване на едното краче, заради позата в утробата. Всъщност е доста видимо, но не го бяхме видяли, че седи по-накриво. Показа ни упражвевия и нещата доста бързо се подобриха, та разбирам какво изпитвате като ви кажат, че бебенцето ви има пробрем.  За щастие, това са поправими неща, които разбрани на време се коригират.

Здравейте мами,
При мен положението е тортиколис, заради неправилна позиция в мен. Покрай това му е и изкривена захапката и му е трудно със сученето. Днес бях при Ася и тя установи това.
Успява да хапва от мен не повече от 20-30 мл за 20 минути на гърди.. показа ми магията със сондата, обаче ми изглежда супер тегаво.
Много ми е гадно за този тортиколис, макар, че знам, че с много физиотерапия и грижи се оправя. Аз също се усещам тревожна, само дс заплаче и отвътре ми се свива всичко. Опитвам се да се отпусна, защото покрай това губя и апетит, но се чувствам виновна, че съм го изкривила докато е живял в мен.
Допълнително и това с кърмата и дохранването ми отнема по един час и нощите са ми много неприятни.
При него започнаха колики и веднага взех еспумизан (до тогава ползвах само био гая), но еспумизана е симетикон и имах чувството, че още повече го мъчеше, беше брутален рев и само в мен с люшкане и след много рев се успокояваше.
След това реших да взема био амика (той е ензим) и за момента е много добре, не искам да казвам нищо направо….
На всичкото отгоре той беше на антибиотик в болницата и сега има гъбички на дупенцето… започвам да го мажа.

Споделете ми мами следното- вие откога започнахте да излизате с вашите бебенца, с кой кош ги возите и по колко време и пъти на ден?

# 728
Моята имаше микозно интертриго по ингвиналните гънки и по дупето.. само че ме съмнява, че стабилно й бяха разранили те дупето ама както и да е.
Беше леко зачервено в началото, на дупенцето и после по гънките имаше едни като бели белещи се кожи.. не знам как да го опиша, абе гадно изглеждаше. Мазахме я с клотримазол (изписан при изписването).
Редувах клотри със судо през деня. Трябва много хубаво попиване! Никаква влага след баня или след тоалет.
Ако се бърше с кърпички да са от тези само с вода и по възможно най-деликатния начин. Ако питаш мен на всеки памперс е хубаво да се мие дупето по възможност.

# 729
  • Бургас
Ако е възможно ползвайте кърпи само когато сте на вън вкъщи или под душа или на чешмата както е по-удобно.Аз моя господин го извеждам сутрин за час-час и половина и вечер за по 2 часа защото сме с батко и няма как да го лишим от излизане.Гледам да го нахраня първо и тогава да излезем.Той предимно спи.До 6-тия месец ще сме си с големия кош така процедирах и с баткото.
Тези който са със столче за кола на сайбекс какво избрахте?Ние за сега сме с клауда но после какво да вземем се чудя?

# 730
Здравейте мами,

Мислех да поизчакам с излизането, но в деня, в който ни стана готов акта за раждане се чух с акушерката и тя ме окуражи да излизаме вече, та на 10ти ден бяхме навън 6 часа и даже кърмих в парка, беше вълшебно 🥹 през цялото време спа, едвам го събудих да цока. От тогава всеки ден по няколко часа е в зимния кош на количката и сме навън, но ние живеем в планината и спи адски спокойно, много му харесва. Така, че смело излизайте вече Simple Smile

# 731
Недейте да се чувствате толкова виновни. Първото ми дете имаше тортиколис също заради позицията в мен, но освен това имаше и срастване на черепен шев, отново заради позицията в мен станал, цяла операция на главата се наложи с разрез от ухо до ухо, а главата си му е кривичка и сега и ще е така цял живот. Така е станало, не мога нищо да направя, гадно ми е, обвинявах се, но реално с обвинения не променям нищо, осъзнах, че е по-добре да приема нещата и да правя каквото мога и зависи от мен. Така че въобще не се обвинявайте за неща, които не зависят от вас, а се дръжте и бъдете силни за мъниците си!

# 732
Моля пуснете нова тема в Родени 2025 г.
Тази ще бъде заключена след 24 часа.

# 733

Общи условия

Активация на акаунт