Освен това минава през фаза на силно напъване преди акане. Буквално по 3-4 пъти на нощ се напъва много, цял почервенява и се ядосва. Не плаче, по-скоро хленчи. Педиатърката каза, че е нормално и че не са колики (обясни, че коликите са часове наред непрестанен рев). Изписа ни пробиотични капки за една седмица, но рецептата още не ми е излязла в приложението на болницата и сега се занимавам с документи, за да я получа. Междувременно му давам Colimil Baby. Надявам се скоро да отмине, защото вечер заспиването е много трудно.
Като се насуче, заспива в мен и е спокоен, но щом го сложа в кошарката, започва пак с напъването и хленченето. После се разплаква за малко, взимам го, пак цоква (по-скоро ме ползва за биберон), пак заспива, но не се наяжда добре и се буди почти всеки час. Това е от няколко дни насам. Преди си хапваше стабилно и спеше по 3 часа.
Към 4-5 часа сутринта ми е много трудно да стоя будна като го кърмя. Уж гледам да не светя много, за да не се разсънва, но то и на мен така действа 🤭 Карам мъжа ми да ме пощипва, да ме мачка малко, за да не се унасям.
Иначе вече е 4,5 кг и казаха, че наддава много добре 🙂 Вие как сте, как се справяте?