До третия ден ходех прегърбена, даже ме болеше целия гръб, не можех да се изправя. Ако пък се изправя, легна ли и после същото беше. Но на четвъртия ден, полека лека се изправих.
За секцио бих казала, че е хубаво сламки, които се прегъват или пък шишета с вода, от които да може да се пие във всякаква позиция. Първите два дни съквартирантката много ми помагаше, после си тръгна пък аз вече можех по-самостоятелно да се справям. Вкъщи съм си супер, вече 15 дни минаха. Не вдигам тежко, само бебето. Имам все още леки болки в областта на самия разрез, но и това отминава.
Но наистина дето казват, пусне ли упойката, почваш движение на краката, после сгъване в коленете и разгъване. Това започнах още първите часове. На другия ден, когато ми свалиха катетъра ме вдигнаха, но от там нататък трябваше сама да се справям.
Белегът дори ми харесва.
ММ също му се радва. Единствено не знам кога ще се прибере кожата, няма стрии, но просто е по-отпусната😀 надявам се, след някой друг месец, като свикнем с бебето и да мога да имам вече някакви самостоятелни дейности докато спи. Че до момента я наглеждам като майка орлица.
За белега мажа с терезал, това ми каза доктора. После ще продължа с масажния гел от дм против белези и стрии и с витасин, само да зарасте напълно.
Междудругото аз мойте гащи ги пробвах няколко часа преди да ме започнат контракциите. 😀 не знам защо реших точно тази вечер да си прегледам наново багажа.
Самия белег ми е изтръпнал, а отгоре усещам едно леко като парещо, но май е нормално, усещах го още и първите дни.