Скоро лъвче се задава и в дома ще е забава ТЕМА 2

• 30 629
  • 733
  •   2
Отговори
# 705
Аз исках обезболяващи мисля до третата вечер в болницата. След това не помня, май не исках, само че бях на венозни или мускулни, тъй като не мога да търпя свещички.
До третия ден ходех прегърбена, даже ме болеше целия гръб, не можех да се изправя. Ако пък се изправя, легна ли и после същото беше. Но на четвъртия ден, полека лека се изправих.
За секцио бих казала, че е хубаво сламки, които се прегъват или пък шишета с вода, от които да може да се пие във всякаква позиция. Първите два дни съквартирантката много ми помагаше, после си тръгна пък аз вече можех по-самостоятелно да се справям. Вкъщи съм си супер, вече 15 дни минаха. Не вдигам тежко, само бебето. Имам все още леки болки в областта на самия разрез, но и това отминава.
Но наистина дето казват, пусне ли упойката, почваш движение на краката, после сгъване в коленете и разгъване. Това започнах още първите часове. На другия ден, когато ми свалиха катетъра ме вдигнаха, но от там нататък трябваше сама да се справям.
Белегът дори ми харесва.
ММ също му се радва. Единствено не знам кога ще се прибере кожата, няма стрии, но просто е по-отпусната😀 надявам се, след някой друг месец, като свикнем с бебето и да мога да имам вече някакви самостоятелни дейности докато спи. Че до момента я наглеждам като майка орлица.
За белега мажа с терезал, това ми каза доктора. После ще продължа с масажния гел от дм против белези и стрии и с витасин, само да зарасте напълно.
Междудругото аз мойте гащи ги пробвах няколко часа преди да ме започнат контракциите. 😀 не знам защо реших точно тази вечер да си прегледам наново багажа.
Самия белег ми е изтръпнал, а отгоре усещам едно леко като парещо, но май е нормално, усещах го още и първите дни.

# 706
здрвейте! тези които сте родили планово секцио имахте ли проверка за разкритие питам тъй като знам,че няма нужда когато е планово секцио

# 707
Аз нямах

# 708
Аз имах. Явно си зависи от болницата. Но не е нещо страшно. 2 пъти са ме проверявали за разкритие и 2-та пъти нищо не усетих въпреки че нямах никакво разкритие. Представях си го да е доста болезнено 😅

# 709
Най-вероятно подпомагат разкритието (болезнената част) ако е за нормално раждане. Ако е за секцио не би трябвало да боли, понеже само проверяват разкритието.

# 710
Не ми е проверявано, въпреки че в епикризата пише, че е. С тази бременност не ми е проверявано нито веднъж, но пък ми проверява шийката с вагинален ехограф на всеки от последните прегледи, което с предната бременност не е било, но сега беше важно да задържим бебето максимално, а шийката си се скъсяваше този път и имах доста контракции накрая. С предната бременност започнаха да ми проверяват разкритието от 35 седмица още, не ме е боляло нито веднъж, само последния път малко го усетих, тогава си бях за нормално раждане, чак накрая се обърнаха нещата към спешно секцио. Според мен болката зависи от проверяващия лекар, някои са си груби.

# 711
💙🩵На 18.08 се роди и нашият Николай 💙🩵
Планово секцио в 39+5, удържахме фронта до последно.
Операцията мина бързо, вадят бебето, кожа в кожа и следва шиенето, което е по-бавно. Като ви сложат упойката ви става лошо, трябва да си кажете веднага и ви вливат нещо, от което веднага ви става по-добре, мен ме изби студена пот, след което започна да ме сърби лицето и не можех да се почеша, защото си разпъната като Исус. След това те местят в реанимация, ние бяхме 3 момичета една след друга и си говорихме до късно вечерта, адреналина ни блъскаше яко. Единствено мен много ме сърбеше всичко от упойката. За щастие друг страничен ефект не усетих ( при пълната например умрях от студ и не ми се ядеше 1 седмица след това) Обезболяваха ни с Аналгин мускулно (друго мисля не ни слагаха) и следяха кървенето и контрахирането на матката през цялото време. След това ни сложиха някакъв коктейл от медикаменти и спахме непробудно до сутринта. Други обезболяващи не съм ползвала. Ако кърмите, очаквайте силна болка ниско в корема, защото сукането на бебето подпомага контрахирането на матката. На другата сутрин ни раздвижи рехабилитатор и махнаха катетрите, което на мен ми е ужасно и единствено тогава ми причерня за кратко. След това около седмица след по-дълго седене/лежане, раздвижването е тегаво. Да уточня, че раждах в Шейново, където отношението и като цяло престоят ми бяха страхотни.
В крайна сметка е важен крайния резултат, а той е всичко! 👶🍼❤

Вече сме си вкъщи, по-щастливи от всякога! ❤Показва характер на лъв вече, няма да се излагаме, я! 🦁

# 712
Честит да е и жив и здрав малкия Николай! 🩵

Между другото на мен като ми стана лошо при секциото нищо не им казах и след има няма 2-3 минути ми мина, но имах чувството че сърцето ще ми изскочи и че не мога да си намеря място. Може би е ефект от упойката.
1 час след операцията пък такава треска ме разтресе, зъбите ми тракаха 😅 Знаех, че може да ми стане много студено след раждането, но виж за сърбеж изобщо не бях чувала.

# 713
На мен ми се догади по време на шиенето и си казах, дадоха ми легенче, но само имах позиви и ме повдигнаха, понеже при шиенето главата ми беше по-ниско от краката. Но се преодолява. Аз по принцип не знам какво е да имам позиви без да повръщам, щом не повърнах значи всичко е ок. Изпаднах в лека паника в един момент, само се въртях с главата ту наляво ту надясно, помпих с ръце, за да се държа будна и да не изпадна в паник атака😀 просто ме беше страх, за първи път ми е каквато и да е интервенция. После ми беше много смешно като видях как са ми преместили единия крак свит, пък аз стоя на опррационната и го гледам и не мога да осъзная, че това е моя крак😀
Мен ме тресеше докато ме подготвяха, понеже стана спешно и дори се чудих как ще се успокоя за упойката. За щастие и контракциите спряха тогава и аз успях да вдишвам и издишвам бавно, повтарях си какъв ще е резултата и че след много скоро ще си видя принцесата. 🥰
Много съм доволна и от екипа по време на секциото, вдъхваха ми доверие.

# 714
💙🩵На 18.08 се роди и нашият Николай 💙🩵
Планово секцио в 39+5, удържахме фронта до последно.
Операцията мина бързо, вадят бебето, кожа в кожа и следва шиенето, което е по-бавно. Като ви сложат упойката ви става лошо, трябва да си кажете веднага и ви вливат нещо, от което веднага ви става по-добре, мен ме изби студена пот, след което започна да ме сърби лицето и не можех да се почеша, защото си разпъната като Исус. След това те местят в реанимация, ние бяхме 3 момичета една след друга и си говорихме до късно вечерта, адреналина ни блъскаше яко. Единствено мен много ме сърбеше всичко от упойката. За щастие друг страничен ефект не усетих ( при пълната например умрях от студ и не ми се ядеше 1 седмица след това) Обезболяваха ни с Аналгин мускулно (друго мисля не ни слагаха) и следяха кървенето и контрахирането на матката през цялото време. След това ни сложиха някакъв коктейл от медикаменти и спахме непробудно до сутринта. Други обезболяващи не съм ползвала. Ако кърмите, очаквайте силна болка ниско в корема, защото сукането на бебето подпомага контрахирането на матката. На другата сутрин ни раздвижи рехабилитатор и махнаха катетрите, което на мен ми е ужасно и единствено тогава ми причерня за кратко. След това около седмица след по-дълго седене/лежане, раздвижването е тегаво. Да уточня, че раждах в Шейново, където отношението и като цяло престоят ми бяха страхотни.
В крайна сметка е важен крайния резултат, а той е всичко! 👶🍼❤

Вече сме си вкъщи, по-щастливи от всякога! ❤Показва характер на лъв вече, няма да се излагаме, я! 🦁

Ние сме се засекли там, моят на 21 се роди. На мен този път не ми стана лошо от упойката, хвана ме добре, въобще чудесно мина и възстановяването също.

Честит да ви е, много здрав и послушен!

# 715
Момичета на коя марка/производител давате витамин Д3 на бебчетата? Трябва да са капки, но има много видове на пазара. Аз взех Ойлесен, но чета че масово дават Детрикал и Вигантол (който пък е нужно рецепта за него)

# 716
  • Бургас
Аз и с първото и със второто пък и за себе си 😁 ползвам Вигантол то си е и стандартно май.АГ каза от май до септември се събира витамин Д през кожата през останалото време е хубаво да си взимаме и добавка.На нас ни изпитаха Вижантол по една капка дневно от 21 ден.

# 717
  • Пловдив
Здравейте момичета, нашето лъвче се появи на 01.08 Георги Simple Smile Бях планувана за 10 часа на 01.08 за секцио, но още през нощта юнакът реши, че вече му е време. Отидох в болницата. Провериха ме за разкритие - имах 3 см. Приеха ме и казаха, че за сега ще чакаме до сутринта, ако контракциите станат много чести тогава ще минем на спешно секцио.
Контракциите бяха много неприятни. В крайна сметка звъннаха на лекаря ми и минах операция първа в 8 часа. Всичко мина прекрасно.

Сега обаче съм в нова чуденка - не кърмя. Имах лохии до сряда - последно бяха жълти на цвят и много оскъдни. Днес вече имам алена кръв, която се засилва. Възможно ли е да е цикъла? на 15.08 бях на преглед и доктора каза че всичко е наред и че се виждат още малко лохии за доизчистване.
Той е в отпуск и не ми се иска да го притеснявам

# 718
Здравейте, лъвски мами! ☺️
Нас вече ни мъчат колики, във втора седмица още...едвам се приспиваме.

Ще има ли нова тема?
Да споделяме опит и тревоги 🍀

# 719
И моето дете е с колики 🥲 Засега давам биогайа + лефакс, но не мисля, че лефакса му помага особено, та поръчах био амика да видя дали с тях ще се чувства по-добре. А за спането, с ММ тъкмо си мислим, че е заспал и в момента, в който тръгнем да го слагаме на леглото започва един зверски плач 🫠

Общи условия

Активация на акаунт